Zdravím, pred pár rokmi som bol zbláznený do počítačov, zaujímal som sa o každý nový model HW, inštaloval všetok možný SW, túžil som sa naučiť programovať. Počítače, a hlavne internet, ma vtedy bavili.
@koprdil C#, Java, python, to sú také základné často používané v korporátnom prostredí, pokiaľ sa chceš zamerať na webstránky tak PHP alebo .NET všeobecne (čiže c# je v tomto zmysle univerzálny, aj keď pre webový development sa potrebuješ naučiť inú infraštruktúru/triedy a podobne, Java (JSP) síce tiež, ale nevidel som ju v pracovných ponukách až tak často). C++ je low-levelové, to na takej úrovni akou sa chceš zaoberať príliš nevyužiješ, a potom sú ešte hromady jazykov ktoré sa síce v konkrétnych prostrediach používajú, ale učiť sa ich "pre istotu, keby si náhodou na niečo také narazil" sa neoplatí.
inak neviem prečo nechodíš na krúžok k Wagnerovi, máva to v prístavbe každý utorok po šiestej hodine (teda aj dnes bol).
berieme tam základy objektovo orientovaného programovania v Jave a PRESNE TO TY POTREBUJEŠ. učí to mladý vysokoškolák fit-ky, haluzák a je veľmi ochotný (a ak nemá výpočtové obdobie tak sa s ním dobre chlastá). síce keby si prišiel teraz po dvoch mesiacoch tak by si asi pozeral ako puk na tie zdrojáky, už robíme zložitú aplikáciu
ale nič lepšie asi nenájdeš. na nete sú všelijaké tutoriály, e-booky, učebnice a neviem čo, ale ak ti to vysvetľuje niekto naživo kto to sám študuje tak nič lepšie nenájdeš.
Som prvák na elektrotechnicke a zdá sa mi, že viem viac ako ty?
Programátori sú dobre platení aj žiadaní, ale je to najmenej pohodlná práca, bol niekde prieskum, že najspokojneší boli kňazi, za nimi učitelia a potom nejakí čo pracujú s telekomunikáciami... a najmenej spokojní boli programátori.
Ja chcem byť celý život programátor, a zatiaľ si ešte furt za tým stojím.
@filipkoo programátori sú najnespokojnejší kvôli prostrediu, pracovným podmienkam a očakávaniam, ktoré tvoria ľudia čo absolútne netušia o čom programovanie vyzerá a potom to tak aj... vyzerá
plus väčšina programátorov sa skôr či neskôr dostane do pozície že musí udržiavať/upravovať (jednu alebo aj viac) aplikácie ktoré nerobili, a obvykle ich robili amatéri a fušeri lebo tých je v tejto oblasti veľa (keďže je veľmi ťažká na pochopenie a správne používanie), takže to sú obvykle horory, pozri si » thedailywtf.com , užitočná vec, z jej článkov a diskusií pochopíš ako a prečo to tak chodí, pobavíš sa na ľudskej hlúposti a zároveň sa často naučíš/dozvieš nové užitočné veci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
@3mm po gymply je nutne ist na vysku..nie po priemyslovke..
berieme tam základy objektovo orientovaného programovania v Jave a PRESNE TO TY POTREBUJEŠ. učí to mladý vysokoškolák fit-ky, haluzák a je veľmi ochotný (a ak nemá výpočtové obdobie tak sa s ním dobre chlastá). síce keby si prišiel teraz po dvoch mesiacoch tak by si asi pozeral ako puk na tie zdrojáky, už robíme zložitú aplikáciu
ale nič lepšie asi nenájdeš. na nete sú všelijaké tutoriály, e-booky, učebnice a neviem čo, ale ak ti to vysvetľuje niekto naživo kto to sám študuje tak nič lepšie nenájdeš.
Som prvák na elektrotechnicke a zdá sa mi, že viem viac ako ty?
Programátori sú dobre platení aj žiadaní, ale je to najmenej pohodlná práca, bol niekde prieskum, že najspokojneší boli kňazi, za nimi učitelia a potom nejakí čo pracujú s telekomunikáciami... a najmenej spokojní boli programátori.
Ja chcem byť celý život programátor, a zatiaľ si ešte furt za tým stojím.
@midnight pekne povedane. Totalny suhlas.
a ja mám snáď na predlaktí vytetované "Java je všetko!" ...?
na učenie sa je najideálnejšia podľa mňa. alebo minimálne najideálnejšia v rámci chalanových možností, keď sú zadarmo kvalitné kurzy na škole.
@filipkoo » www.careercast.com/jobs-rated/jobs...
plus väčšina programátorov sa skôr či neskôr dostane do pozície že musí udržiavať/upravovať (jednu alebo aj viac) aplikácie ktoré nerobili, a obvykle ich robili amatéri a fušeri lebo tých je v tejto oblasti veľa (keďže je veľmi ťažká na pochopenie a správne používanie), takže to sú obvykle horory, pozri si » thedailywtf.com , užitočná vec, z jej článkov a diskusií pochopíš ako a prečo to tak chodí, pobavíš sa na ľudskej hlúposti a zároveň sa často naučíš/dozvieš nové užitočné veci
ale rad by som vedel ako si postupovala dufam ze si nespustala instalaciu priamo z windowsu
Myslíš šupnúť do CD a spustiť? Prekvapím ťa,ale nie
Cez Boot Manager(pri reštarte a pripojenom inštalačnom usb) som šla...
Aneb totálny príklad ako muži podceňujú ženy