Ahojte. Vadí vám, keď vás niekto o niečo požiada a nepoužije pri tom slovíčko "prosím" v tej vete? Alebo vadí vám, keď vám niekto za niečo nepoďakuje? ... Mne to príde niekedy tak, že ten človek nemá ani tú základnú slušnosť použiť jedno z týchto slov
ja to sa to tiež doslova musela tvrdo naučiť používať, keď som mala okolo 12-13 (ale napr. povedať prosím keď niekomu niečo podávam to nepoužívam doteraz) a nerozumiem prečo by to malo niekomu vadiť, že to niekto nepoužíva, veď tým máš len vyjadriť vďačnosť, ale to že to nepoužiješ neznamená, že si nevďačný
nejak extra mi to nevadi, ze by som dostala hystericky zachvat ked niekto nepoprosi ale ja hovorim prosim a dakujem vzdy, nespajam si to v hlave ani tak so slusnostou, len to ide automaticky
Ja to obcas poviem namiesto tej osoby ked to nepovie vacsinou to potom zopakuju...ale nie tak ze by som sa urazila ked niekto nepoprosi ale skor tak podpichovacne nech sa to naucia...a nahodou je sranda ked mi to potom tak aj vratia ked ja nepoprosim
Ale tak je rozdiel ked niekto za tebou pride a slusne ta o nieco poziada aj ked nepoprosi a ked niekto pride stylom "sprav hento a tamto"
A dakujem asi ani nevyzadujem
@marcello1111 ty vieš určiť IQ človeka na základe toho či má zaužívané prosiť a ďakovať??
V tom prípade si davaj pozor aby ťa neodchytili na vedecké pokusy pre nadľudské schopnosti
Je to slusnost ..ale kedze doba pokrocila vpred ale etika sa vratila o dva kroky vzad ..tak sa necudujme ..ze sa tieto dva slova tazko vyslovuju alebo teda ze sa na ne uplne zabuda
@marcello1111 Aha takže človek má IQ 45 pretože si myslí že na základe sociálnych návykov sa nedá určiť IQ
Tebe to dobré zajebáva dnes
Radšej si vygoogli čo je to vlastne IQ
@marcello1111 Očividne si si ešte stále nevygooglil čo je to vlastne to IQ.
Vela ľudí (ty extrémne) vníma IQ ako podobnosť hodnôt ostatných jedincov tým mojim.
Vieš o tom že väčšina ľudí s vysokým IQ má ovela nižšiu empatiu ako ľudia s nižším IQ?
Vieš o tom že vela biomasových vrahov malo extrémne vysoké IQ?
Vieš o tom že vela drogových dealerov má vysoké IQ?
Ďakujem a prosím je úplne iná kapitola nesúvisiaca s IQ ale to ty nepochopíš (nechceš pochopiť)
Prosím nepoužívam zas tak často. Zvyčajne sa mi to jednoducho nehodí do vety. Ale ďakujem rád a často, to mi aj príde také úprimnejšie keď už za niečo poďakujete, ako keď od niekoho ešte len niečo žiadate resp. prosíte.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ale tak je rozdiel ked niekto za tebou pride a slusne ta o nieco poziada aj ked nepoprosi a ked niekto pride stylom "sprav hento a tamto"
A dakujem asi ani nevyzadujem
V tom prípade si davaj pozor aby ťa neodchytili na vedecké pokusy pre nadľudské schopnosti
to len také honibrko s IQ 45 ako ty dokáže napísať také hodnotenie...
Tebe to dobré zajebáva dnes
Radšej si vygoogli čo je to vlastne IQ
ty zrejme tiež nevieš na čo su tie slová, prosím a ďakujem...
podľa toho ako vystupuješ na birdze sa dá usudzovať, že patríš medzi tých IQ 45
Vela ľudí (ty extrémne) vníma IQ ako podobnosť hodnôt ostatných jedincov tým mojim.
Vieš o tom že väčšina ľudí s vysokým IQ má ovela nižšiu empatiu ako ľudia s nižším IQ?
Vieš o tom že vela biomasových vrahov malo extrémne vysoké IQ?
Vieš o tom že vela drogových dealerov má vysoké IQ?
Ďakujem a prosím je úplne iná kapitola nesúvisiaca s IQ ale to ty nepochopíš (nechceš pochopiť)
ty zrejme nepochopíš, že neustálym rýpanim do mojej osoby si režeš konár pod riťou...
a hlavne v poslednej dobe mi to vadí na mojej mamke, že ma nevie normálne priamo poprosiť o niečo..