nenapisala si dost smerodatnych udajov aby som ti odpovedal ci ano alebo nie. zalezi od providera a sposobu akym on vyzaduje nastavenie siete. je viac sposobov, tazko povedat. vyskusaj, ak nepojde treba pozriet nastavenia IP a DNS v povodnom PC a nastavit ich v novom PC. ak to nepojde ani tak pravdepodobne ma tvoj provider nastavene zdielanie internetu na MAC adresu povodneho PC a v tom pripade je nutne kontaktovat providera. Ak ale mas za samotnym modemom router a z neho pripojenie do viac pc tak tento problem nenastava lebo je registrovana MAC routra. samozrejme typov pripojeni je mnoho a ty si nic nenapisala podrobne takze ti neviem povedat konkretne.
@djdaniels Nejako sa v tejto oblasti až tak nevyznám , takže radšej nebudem radiť Len hovorím, že si to zložito napísal , ale asi jednoduchšie to ani nejde...
@smajdalf stretol som sa s tym...niektori provideri to robia..proste iny pc s inou mac tam nepripojis...jedine kupit router a tam nastavit klonovanie...
@smajdalf zijem v BA a predstav si ze minimalne z vlastnej skusenosti v UPC ti viem povedat ze to takto maju. preto ja ked dosiel technik prvy krat instalovat net tak som mu strcil do ruky aj router nech nastavi net rovno na MAC routru a tym padom ja uz si mozem pripojit cokolvek k routru a v pc staci mat nastavene automaticke zistenie IP a DNS. takze neviem kde zijes ty ked davas tak hlupe otazky..
@n0win0u to je pekne ze si nastavis aku chces ale sa mozes aj pokakat ked tvoj provider ma nastavenu nejaku XYZ tak ty si darmo nastavis ABC...
JA NETVRDIM ZE TO TAK ROBI KAZDY ALE AJ TAKETO SA STAVA! A aj v prvom mojom prispevku som to jasne napisal ze tych moznosti moze byt viac!
@chevro hej je, staci zavolat providerovi aby si preregistroval inu MAC kde mu nadiktujes novu MAC routru alebo zariadenia (ntb) a hotovo.
@n0win0u ja som ta pochopil z tvojho prispevku inak. si v nom pisal ze ,,dopici mac si nastavim aku chcem ffs -.-" takze ja som to bral ze ty si tam das aku sa ti zachce a ti to pojde. ked to spravit tak ako pises vo svojom poslednom prispevku tak aj to je riesenie.
@n0win0u a @djdaniels sice som v UPC robil asi tak tri tyzdne, , ale presiel som dvojtyzdnove skolenie vsetkeho, ale veci o pripojeni atd. maju v manualoch na nete popisane ... v skratke je to tak, alebo aspon bolo pred rokom este, ze mas tri mac adresy na ktore ti net pojde, takze ci to bude mac routra, ci mac nb, ci mac mikrovlnky je to jedno, mas proste tri mac sloty. Registruje sa to na takom webe co ti automaticky redirect nahodi ked ide neznamy mac na pripojeni, napises tam svoje udaje a mozes tam ten mac ktory je pripojeny zaregistrovat. Samozrejme, ze bezny uzivatel si neviem menit macy sietovky ci routra, takze to ze to ide a das stary opisany mozes teraz kaslat, staci, ze vie, ze sa logne tam a prepise bud nejaky obsadeny slot z tych troch, alebo prida mac, alebo ak ma router tak nemusi nic riesit. Kapis?
@matwejo moze to tak UPC mat teraz po novom ja som si u nich net zavadzal pred 3-4rokmi. no nic to nemeni na veci ze niektori provideri to mozu aj takto mat spravene. ja som to tam hore skutocne napisal ako jednu z mnoha moznosti
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
postup je nasledovný :
1. zobereš sietový kábel a zapichneš ho do portu LAN na NB
2. surfuješ
3.
Dosť zložité
A ináč hento ešte pár rokov dozadu aj UPC robievali, že to bolo na MAC adresu Ale tak aj to bol problém na tri minúty.
@n0win0u to je pekne ze si nastavis aku chces ale sa mozes aj pokakat ked tvoj provider ma nastavenu nejaku XYZ tak ty si darmo nastavis ABC...
JA NETVRDIM ZE TO TAK ROBI KAZDY ALE AJ TAKETO SA STAVA! A aj v prvom mojom prispevku som to jasne napisal ze tych moznosti moze byt viac!
@chevro hej je, staci zavolat providerovi aby si preregistroval inu MAC kde mu nadiktujes novu MAC routru alebo zariadenia (ntb) a hotovo.
tak si ju opisem a zapojim si tam dalsi komp a zmenim si mac adresu na hentu. solved. neviem co hentam pises ake veci
@chevro aj tak sa da.
ja to tak mam na intraku