Ar prvku lomeno Mr celej zlúčeniny. Spočítaj Ar Mg plus Ar C plus 3x Ar O a tým číslom deľ postupne Ar Mg ---> Ar (Mg)/Mr. Výjde ti číslo menšie ako nula, vynásob ho krát sto a to je počet percent toho prvku v zlúčenine.
boha jak toto niekto nemoze vypocitat, ved to ani nie je chemia ale zakladoskolska matematika:
@sugy1 krasne, len netreba pocitat tu molekulovu hmotnost lebo ju ma uz zadane a netreba to prenasobovat 100 lebo na ziadne percenta sa tu nepitaju ale na hmot zlomok a zabudol si jej napisat ze Ar(O) bude musiet vynasobit 3* pri deleni, lebo pochybujem ze by ju to napadlo
nech by to bolo akokoľvek jednoduché, čo teda je, toot je jediná , minimálna časť chémie, ktorú úplne a neobmedzene nenávidím, teda sa príkaldy tohto typu stali pre mňa úplným tabu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Postup opakuj so všetkými prvkami Wish I helped.
@purenarcissism irónia či fakt?
@sugy1 krasne, len netreba pocitat tu molekulovu hmotnost lebo ju ma uz zadane a netreba to prenasobovat 100 lebo na ziadne percenta sa tu nepitaju ale na hmot zlomok a zabudol si jej napisat ze Ar(O) bude musiet vynasobit 3* pri deleni, lebo pochybujem ze by ju to napadlo
a ked chces percenta tak vynasob 100