Ludom zas jebe. Preco by mal jest syr ked chce proteiny? Protein ma castokrat aj 90% obsah proteinu to nema ziadne vajce ani syr. Preco by si nemohol kupit protein? To je jak keby ste sa pytali aky je najlepsi syr a ja odpisem: Protein si daj.
A k teme: hocijaky . Ziadny neni vekovo obmedzeny.
@vsakpredsajaa Pán docent prehovoril. Lebo ju z proteínu môžu napr. chytiť obličky pekne. Všetkého veľa škodí a na čo žrať v jej veku bielkoviny keď pochybujem že jej ich treba. Ty budeš mať šťastné dieťa, to je fakt, lebo všetko dovolíš...ale bude to len šťastné dieťa, nie šťastný dospelý - ak sa dospelosti dožije.
@kierkegaard chytit oblicky? Z proteinu? v jej veku? A aky je uz len rozdiel v 14-16 rocnych oblickach a povedzme 20 rocnych? Btw, vsetkeho vela skodi, ale nikde nenapisal, ze chce zrat kilo proteinu denne. Ked si bude davat normalne porcie tak to sa ani nepriblizuje k nejakej presytenosti bielkovinami.
Proteiny su vhodme pre vsetky vekove kategorie (aspon vacsina z nich, kde neni nic dalsie pridane). Bodka
@vsakpredsajaa Bielkoviny (proteíny) sú dobré pre vaše zdravie, no ich nadmerná konzumácia zvýšuje riziko rozvoja ochorenia obličiek.
Jednou z úloh obličiek je spracovanie a vylúčenie dusíkatých metabolitov zo strávených bielkovín.
Strava bohatá na bielkoviny zvyšuje zaťaženie obličiek tým, že chronicky zvyšuje glomerulárny tlak a hyperfiltráciu. To následne zvyšuje riziko ďalších zdravotných komplikácií.
Preto by ste mali limitovať svoj príjem červeného mäsa. Ak už trpíte nejakým ochorením obličiek, červenému mäsu je vhodné sa vyhnúť úplne.
( » www.badatel.net/10-beznych-zloz...
A neviem, ak chceš môžem nájsť aj viacero iných článkoch, toto je len prvé čo som videl. Ty jej neodporúčaj umelo užívať proteíny keď nevieš aký má ani jedálniček a nič!!
@kierkegaard hej to je pravda. Ale jak som už napísal s proteínom pravdepodobne nedosiahneš žiadnu nadmernú konzumáciu bielkovín, ak máš normálnu stravu a neješ napríklad každý deň kilo červenéhoäsa
Samozrejme pokiaľ nepoznám jej jedálniček tak jej nemôžem odporúčať nič, ale ani zakazovať a odhovárať ju. Myslím že ona (či on? ) svoj jedálniček pozná a keďže aa pýta na proteín, tak asi usúdilla, že jej prospeje
@kierkegaard btw ešte dodám že dnes sa odvolávať na nejaké "umelé" veci je absurdné pretože aj klasická strava je dnes tak presýtená chemikáliami, čokoláda sa vyrába viacerými chemickými procesmi jak proteín.
@kierkegaard neviem do akej miery škodia obličkám za bežných okolností, ale pri ochorení obličiek je potrebné znížiť dávku bielkovýn ... každopádne nechápem, načo to chceš brať, veď normálne cvič a jedz stravu bohatú na bielkoviny!!! v 14 brať extra proteiny mi príde hlúpe Choď za rodičmi, majú viac rozumu ako ty, poradia ti
Na tvojom mieste by som skor podporoval imunitny system daval si pozor na prijem mineralov a podobne
Proteiny uplne v pohode možeš brat za rok ale neprehanat, samotny protein neskodi obličkám a ani pečeni. zvysené , extremne zvysene mnozstvo bielkovín už ale áno
Čo takto získať proteín z normalneho jedla tu je 100 jedál ktoré si kúpiš obchode .. » treningy.eu/top-zoznam-najb...
To potom skombinuj s práškom , je to jedno aký , ak není strava - není su svaly..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
A k teme: hocijaky . Ziadny neni vekovo obmedzeny.
Proteiny su vhodme pre vsetky vekove kategorie (aspon vacsina z nich, kde neni nic dalsie pridane). Bodka
Jednou z úloh obličiek je spracovanie a vylúčenie dusíkatých metabolitov zo strávených bielkovín.
Strava bohatá na bielkoviny zvyšuje zaťaženie obličiek tým, že chronicky zvyšuje glomerulárny tlak a hyperfiltráciu. To následne zvyšuje riziko ďalších zdravotných komplikácií.
Preto by ste mali limitovať svoj príjem červeného mäsa. Ak už trpíte nejakým ochorením obličiek, červenému mäsu je vhodné sa vyhnúť úplne.
( » www.badatel.net/10-beznych-zloz...
A neviem, ak chceš môžem nájsť aj viacero iných článkoch, toto je len prvé čo som videl. Ty jej neodporúčaj umelo užívať proteíny keď nevieš aký má ani jedálniček a nič!!
Samozrejme pokiaľ nepoznám jej jedálniček tak jej nemôžem odporúčať nič, ale ani zakazovať a odhovárať ju. Myslím že ona (či on? ) svoj jedálniček pozná a keďže aa pýta na proteín, tak asi usúdilla, že jej prospeje
Proteiny uplne v pohode možeš brat za rok ale neprehanat, samotny protein neskodi obličkám a ani pečeni. zvysené , extremne zvysene mnozstvo bielkovín už ale áno
To z 2 odmeriek denne mať nebudeš...
» treningy.eu/top-zoznam-najb...
To potom skombinuj s práškom , je to jedno aký , ak není strava - není su svaly..