@nikki92 prvý rad? myslíš lízať podium nastojaka alebo sedadlá? lízal som pódium na koncrte Boney´M, neskutočná atmosféra, ešte mi po dvojhodinovom prosení zaspievali moju obľúbenú... na koncerte Vanessy Mae alebo Stinga to istili V.I.P. vstupenky a aj keď nie som veľký priaznivec rockových koncertov, v Brne na ZZ Top som zažil NAJ atmosféru a jeden z mojich NAJ koncertov... a aj keď som bol na začiatku vpredu, nakoniec som išiel dozadu, lebo ma basáky skoro odfúkli
hihi :happy:
Na One republic sme mali superko vstupenky kúpené a dostal nás tam môj bývalý čo pracoval pre O2 arenu v LND čiže o dobré miesto bolo postarané.
No a ešte na horkýže slíže sa viem s Mickom preskákať vždy do prvého radu :tralala: :tralala: :tralala: :tralala: naposledy som vďaka tomu mala modriny snáď všade
bola som na Ky-Mani Marleyho, Capletona a bol to top zážitok.. a predierala som sa tam cez dva prechádzajúce koncerty, keďže to bol festival a bolo to super!
vždy sa pretlačím dopredu... ak by som mal stáť vzadu či už na koncerte alebo na party to ani nejdem... najťažšie bolo s adostať dopredu pri main stage na let it roll no za nejaký ten čas sme sa tam dostali..
Tak zatiaľ som bola len na takých koncertoch,že nie nejaká vypredaná Incheba,ale vždy aj cez mŕtvoly sa derieme s kamoškou dopredu. Keď človek chce dá sa to na takýchto koncertoch na takom mega mega nevkem či by aj koncert neskončil kym by sme sa pretlačili
na festivaloch neni problem byt v prvych radoch, ked sa tam tie kapely striedaju, striedaju sa aj ludia pod podiom, cize ak mas pred svojou kapelou hodinove okno, tak urcite tam nebudes skor nez tu hodinu pred
inac som v prvych radoch nebola asi nikdy, niezeby sa nedalo, ale neznasam velmi dobre cudzie tela v tesnej blizkosti toho mojho... ale tak na oblubencoch sa snazim prekonat aspon na tych 10 metrov od podia
Na John Butler Trio som bola až v druhom rade, lebo asi 10ročné deti tam na slnku čakali asi hodinu a pol vopred a aj keď sa ich @tikalok snažil odohnať vodnou pištoľou, nepodarilo sa to a asi pol hodinu vopred nám tam stačilo prísť, bolo to na festivale
a také tie veci ako Vypsaná fixa, Rocky Leon, kedysi Slíže, Polemic, HTčko, Slobodka ...tam sa dostanem do prvého radu, aj keď sa nesnažím
ale na veľkých koncertoch sa o to nepokúšam, lebo si chcem vychutnať atmosféru a nechcem, aby sa na mňa tlačilo milión ľudí - mávala som modriny z tých kovových zábran a teraz mi stačí, keď toho interpreta vidím bez toho, aby som stála na špičkách - ideálne je to v menších kluboch (Glen Hansard bol takto blízko a bolo to najviac :tralala: a na Pearl Jam som dokonca mala lístok na sedenie)
na koncerte som bol asi len raz, aj to bolo len nahodou lebo sme isli z frajerkou zo skoly a na namesti nahodou hrala komajota. ale teraz sa chystam na pohodu kvoli kiasmos a to dufam, ze k nim budem co najblizsie
hehe, aj som si myslela...
na CoO som nebola nikdy, ale tal urcite to nebude hedlajner pre vsetkych x-tisic ludi, takze si myslim, ze sa tam v pohode dostanes
na moje obľúbené kapely nechodí toľko ľudí, takže nemám problém byť v prvom rade aj keď prídem v polovici koncertu ale zas, nie je bezpečné tam byť, takže tam radšej nikdy nie som
@luc.ka Colours ho označili ako headlinera, pre mňa je úplne naj, ale videla som veľa negatívnych ohlasov. No on proste nesedí svojim štýlom hocikomu. Tak dúfam že budeM vpredu ale zároveň tam bude kopec fanúšikov, aby bola super atmosféra
hm... asi vždy?
keď niekam idem, tak to nikdy nie je nič enormne veľké, takže ak prídem načas, tak sa to pekne dá (i keď je pravda, že občas je treba silnú vôľu na to, aby ma odtiaľ nikto nevytlačil, ale to je detail
Na vsetkych mojich oblubenych kapelach som bola v maximálne 3. rade. Vždy som sa tam buď pretlačila alebo som si radšej postála takú hodinku
Najdlhšie som čakala na to, aby som bola úplne vpredu asi 3 a pol hodiny, ale mala som nosiča piva, inak by som tam tak dlho nestála
jj dostavanie sa do prvej rady je moj oblubeny sport asi
11 krat v prvej rade na muse a vsetko do boli 60 a viac tisicove koncerty, najvacsi 110 000 ludi v parizi a dostala som sa vzdy aj ked to bol brutalny boj, najdlhsie som cakala asi 30 hodin pred stadionom (s tym ze sme tam stanovali ofc, nebola som cely cas hore , ale inak medzi 5-7 rano stacilo prist vzdy. a parkrat som musela mat aj slusnu davku stastia ale vzdy sa to nakoniec podarilo.
a este 3 krat na bastille, ono vlastne na tie mensie 4-5 tisicove koncerty ake ma bastille je este tazsie chytit prvy rad.. pretoze prides tam o 6 rano trebars a sice je pred tebou len 15 ludi lenze tym ze je to podium male do prveho radu sa zmesti ovela menej ludi cize je to psycho..
na muse som raz v rime prisla o 4 rano a dostala som cislo 217!!!! no ale ten prvy rad som chytila lebo proste to bol giganticky stage a k tej bariere sa do jedneho radu aj 150 ludi da..
takze tak no je to psyhco niekedy v tych mega horucavach alebo brutalnej zime tam byt desiatky hodin ale ja to aj tak milujem, ta uzasna atmosfera ako sa tam vsetci bavime a fangirlujeme a spievame si a vieme ze o chvilku to uz konecne pride a cele je to hrozne super
najvacsia zima co som zazila bolo minus devat stupnov v hamburgu to bolo neskutocneeee asi od 8 rana do 6 vecer sme cakali a vkuse sme behali po schodoch a tak aby sme neprimrzli na najvacsie teplo bolo v rime cez 40 stupnov a museli sme cely ten den cakat na asfalte ktory bol total rozhoruceny a nebol tam skoro ziadny tien a vtedy som si fakt jedinykrat hovorila ze by som sa na to mala vyjebat len kazdu chvilu prechadzali pomedzi ludi zachranari s nositkami a brali ludi co odpadli.. ale to bol taky jediny extrem inak fajn
jej no tesim sa ze sa mozem tak obsirne vyjadrit xD
no a @luc.ka praveze na festivaloch sa tiez musi dlho cakat pretoze ten kto chce byt v tej prvej rade sa nespolieha na to ze vsetci co boli v prvej predtym odtial odidu normalne sa chodi niekolko koncertov predtym uz a postupne sa dostavas dopredu, teda aspon pri tych vacsich kapelach co som bola a napr na placebo sa mi ani nepodairlo dopredu dostat, len do druhej rady a to som tam bola asi 2 koncerty predtym uz.
na bastille na szigete sme museli prist asi o 11 doobeda tam uz a sadnut si, pricom prvy koncert zacinal o stvrtej, oni boli az o osmej ale od tej jedenastej tam fakt cakali skoro vsetci ludia na nich.. ten prvy rad sa skoro vobec nemenil tam
a vtipne bolo ked som sla na patricka wolfa do viedne, prisla som tam 4 hodiny predtym vystresovana ze tam bude plno a nebol tam jediny clovek.. 3 hodiny nikto neprisiel stale som si myslela ze stojim nejako zle, pytala som sa tych pracovnikov a tak,. a hodinu pred otvorenim prisiel dalsi clovek
a mam par super fotiek z prvej rady, som sa rozvasnila trocha ale hrozne teraz spominam a je mi smutno a uplne sa tesim ze sa mozem niekde vyrozpravat lebo irl to absolutne nikoho netrapi
a nejdem byt smutna lebo o 69 dni ma to caka zaseee
kedysi som mal vip na vsetky koncerty v meste takze som bol aj inde nez len v prvom rade
ale casom , mojim stylom sa stali ine kapely mojimi oblubenimi a tak sa stavalo, ze sme spolu chlastali do rana
naposledy som skocil sipku medzi ludmi, samozrejme som trafil nejakych nestastnikov co drzali pollitraky piva (na hardcorovm koncerte stat vpredu s pivom ruke je fakt demencia), takze som bol cely zajebany, ale to je jedno, na konci koncertu bol cely stage aj aparatura rozmontovane a polka ludi co boli vpredu mali podliaty odtacok od mikrofonu na ksichte, pripadne laket v oku
Aj ja som dostala steelou do hlavy na koncerte a mala som z toho týždeň monokel
A raz som videla týpka, čo z pódia skočil medzi ľudí, ktorí len stáli a nečakali to, lebo hudba nehrala a tak sa akurát rozostúpili a on pristäl na zemi a odcházal krvavý.
Ach, staré časy...
A raz sa Lasky z Pary rozhodol stejdždajvovať hneď pri mne a to sme ho fakt ledva držali. A aj ja som letela davom na HTčku, tuším, a bolo to najviac mega super!
inak co tu vsetci pisete ze pridete na zaciatok a pretlacite sa dopredu, ja nemam problem normalne prijebat takemu cloveku ofc predchadza niekolkonasobne slovne upozornenie ze tu cakam 15 hodin tak nech sa okamzite zobere odkial prisiel, ale ked to inak nejde lebo uplne bezne sa 10 min pred zaciatkom za mnou objavia nejake uskriekane pice co sa tam nasilu pretlacili, zrazu maju jednu ruku na bariere medzi mnou a clovekom vedla, potom polku tela a o myslia si ze sa vopchaju medzi nas tvl, neznasam to prosteee ale furt sa to skonci tak ze vsetci ludia okolo su tiez normalni tak ich vyhodime prec
(A zvacsa su to ludia ktori ked sa im podari ostat v tej druhej rade mi pptom polku koncertu klepu na rameno ci by som sa mohla menej hybatze ju bucham taskou do nohy a podobne xD)
@h8u chápem, ale tak niekedy tí ľudia nestoja veľa seba úplne namačkaní a v pohode sa človek dostane dopredu, keď ich slušne obíde... teda skôr na tých malých koncertoch, keď niektorí nechcú byť hneď vpredu napríklad, keď je tam pogo
@h8u no pekne. Byť na koncerte s tým, že za tebou stojí 100 000 fanúšikov, musí byť poriadny zážitok Tebe sa asi nič iné ako prvý rad neráta A bola si už aj na Colours?
inak @13 -na John Butler Trio som bola práve na Colours of Ostrava a v pohode sme sa dostali hneď pod to malé mólo, keď sme prišli polhoďku pred začiatkom koncertu
na justinovi bieberovi som bola v prvej rade ale mimo golden circle takze som stale bola trosku daleko a bolo to zaroven najvacsie utrpenie. nie kvoli justinovi ale kvoli tym piciam okolo mna.
@h8u Ja som mala chuť minule tiež jednému takému buzerantovi prijebať, 3 a pol hodiny som tam stála, bola som už skoro na zábradlí a ten kokot ma odtiaľ vytlačil a nakoniec v polke koncertu odtiaľ odišiel. 3 kopačky do vajec za toto negentlemanské správanie sú málo...
Keď idem prvýkrát na obľúbenú kapelu, tak sa vždy snažím dostať do prvého radu a väčšinou sa aj dostanem. Keď už na ňu idem znova, tak idem do poga, čo býva tak cca 4. rad. A keď ma už nebavia a som na ich koncerte, tak stojím vzadu a spomínam.
Ale na From Our Hands musím byť vždy v prvej rade!
A moja NAJ prvá rada bola na Billy Talente.
@nikki92 na CoO to funguje tak, že keď je na hlavnom pódiu (česká spořitelna) vystúpenie, tak na druhom (väčšinou arcelorMittal) je pauza a naopak. Pri najväčších hviezdach sa to robí asi tak, že už na predchádzajúcom vystúpení na hlavnom sa pokúsiš dostať dopredu a počas vystúpenia na arcelormittal tam čakáš. To samozrejme závisí od počtu skalných fanúšikov, tak si radšej celý deň kontroluj, či sa tam vpredu nezoskupuje aj počas pauzy podozrivo veľa ľudí
@railwaysnail Vďaka za radu Ja idem na CoO iba kvôli Mikovi a spravím všetko pre to, aby sa mi to podarilo. Ale neviem, čo mám čakať, lebo on má síce veľa fanúšikov, ale v ČR a SR nie.
ja som bol na Foster the people v prvom rade a rovno v strede dokonca a na koncert som prisiel asi 2-3 hodiny skor, nebol som ani medzi uplne rpvymi ktorych vpustili dnuka som uz ani necakal ze vobec v prvom rade budem ale som prisiel do saly a este tam bolo volne miesto tak som sa strasne potesil, niektori ludia si totiz este kupivali pitie a davali veci do satni, ale ja som bezal rovno tam
sice to neni moja top kapela ale na topfeste som vysedela 7hodin pod podiom na 30stm a inde som dako extra skoro chodit nemusela som sa pretlacila alebo len daku pol hodinku
raz som bola na festivale v prvom,druhom rade na billy talentovi mala som pocit,že zomriem,že ma udupú,utlačia,ubijú a to ešte ujček čo sa na mňa tlačil mal cigaretu a pivo a cítila som sa nepríjemne..a mala som problém sa odtiaľ dostať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
Na One republic sme mali superko vstupenky kúpené a dostal nás tam môj bývalý čo pracoval pre O2 arenu v LND čiže o dobré miesto bolo postarané.
No a ešte na horkýže slíže sa viem s Mickom preskákať vždy do prvého radu :tralala: :tralala: :tralala: :tralala: naposledy som vďaka tomu mala modriny snáď všade
na festivaloch neni problem byt v prvych radoch, ked sa tam tie kapely striedaju, striedaju sa aj ludia pod podiom, cize ak mas pred svojou kapelou hodinove okno, tak urcite tam nebudes skor nez tu hodinu pred
dokonca na iron maiden bez lístka vo vip zóne sme stáli v popredných radoch a to som ani nevedela čo to je za kapelu, len že je slávna
a také tie veci ako Vypsaná fixa, Rocky Leon, kedysi Slíže, Polemic, HTčko, Slobodka ...tam sa dostanem do prvého radu, aj keď sa nesnažím
ale na veľkých koncertoch sa o to nepokúšam, lebo si chcem vychutnať atmosféru a nechcem, aby sa na mňa tlačilo milión ľudí - mávala som modriny z tých kovových zábran a teraz mi stačí, keď toho interpreta vidím bez toho, aby som stála na špičkách - ideálne je to v menších kluboch (Glen Hansard bol takto blízko a bolo to najviac :tralala: a na Pearl Jam som dokonca mala lístok na sedenie)
hehe, aj som si myslela...
na CoO som nebola nikdy, ale tal urcite to nebude hedlajner pre vsetkych x-tisic ludi, takze si myslim, ze sa tam v pohode dostanes
no sak samozrejme, ze oznacia najznamejsie meno za hedlajnera, ale garantujem ti, ze polku ludi nebude absoltne zaujimat
keď niekam idem, tak to nikdy nie je nič enormne veľké, takže ak prídem načas, tak sa to pekne dá (i keď je pravda, že občas je treba silnú vôľu na to, aby ma odtiaľ nikto nevytlačil, ale to je detail
inak, nezakladam si na tom
Najdlhšie som čakala na to, aby som bola úplne vpredu asi 3 a pol hodiny, ale mala som nosiča piva, inak by som tam tak dlho nestála
Na Florence and the Machine som nečakal takmer nič (ak odhliadneme od predkapely) a stál som asi v 3. rade To bola pecka.
Cavalera Conspiracy (no hej, to už bolo dávno) - stačilo ísť na predkapelu (Konflikt) a boli sme úplne vpredu.
11 krat v prvej rade na muse a vsetko do boli 60 a viac tisicove koncerty, najvacsi 110 000 ludi v parizi a dostala som sa vzdy aj ked to bol brutalny boj, najdlhsie som cakala asi 30 hodin pred stadionom (s tym ze sme tam stanovali ofc, nebola som cely cas hore , ale inak medzi 5-7 rano stacilo prist vzdy. a parkrat som musela mat aj slusnu davku stastia ale vzdy sa to nakoniec podarilo.
a este 3 krat na bastille, ono vlastne na tie mensie 4-5 tisicove koncerty ake ma bastille je este tazsie chytit prvy rad.. pretoze prides tam o 6 rano trebars a sice je pred tebou len 15 ludi lenze tym ze je to podium male do prveho radu sa zmesti ovela menej ludi cize je to psycho..
na muse som raz v rime prisla o 4 rano a dostala som cislo 217!!!! no ale ten prvy rad som chytila lebo proste to bol giganticky stage a k tej bariere sa do jedneho radu aj 150 ludi da..
takze tak no je to psyhco niekedy v tych mega horucavach alebo brutalnej zime tam byt desiatky hodin ale ja to aj tak milujem, ta uzasna atmosfera ako sa tam vsetci bavime a fangirlujeme a spievame si a vieme ze o chvilku to uz konecne pride a cele je to hrozne super
najvacsia zima co som zazila bolo minus devat stupnov v hamburgu to bolo neskutocneeee asi od 8 rana do 6 vecer sme cakali a vkuse sme behali po schodoch a tak aby sme neprimrzli na najvacsie teplo bolo v rime cez 40 stupnov a museli sme cely ten den cakat na asfalte ktory bol total rozhoruceny a nebol tam skoro ziadny tien a vtedy som si fakt jedinykrat hovorila ze by som sa na to mala vyjebat len kazdu chvilu prechadzali pomedzi ludi zachranari s nositkami a brali ludi co odpadli.. ale to bol taky jediny extrem inak fajn
jej no tesim sa ze sa mozem tak obsirne vyjadrit xD
no a @luc.ka praveze na festivaloch sa tiez musi dlho cakat pretoze ten kto chce byt v tej prvej rade sa nespolieha na to ze vsetci co boli v prvej predtym odtial odidu normalne sa chodi niekolko koncertov predtym uz a postupne sa dostavas dopredu, teda aspon pri tych vacsich kapelach co som bola a napr na placebo sa mi ani nepodairlo dopredu dostat, len do druhej rady a to som tam bola asi 2 koncerty predtym uz.
na bastille na szigete sme museli prist asi o 11 doobeda tam uz a sadnut si, pricom prvy koncert zacinal o stvrtej, oni boli az o osmej ale od tej jedenastej tam fakt cakali skoro vsetci ludia na nich.. ten prvy rad sa skoro vobec nemenil tam
a nejdem byt smutna lebo o 69 dni ma to caka zaseee
tak ale neni fest jak fest, keby ide na glastonbury, tak drzim hubu a krok
ale casom , mojim stylom sa stali ine kapely mojimi oblubenimi a tak sa stavalo, ze sme spolu chlastali do rana
Dostala som steelou do hlavy
A raz som videla týpka, čo z pódia skočil medzi ľudí, ktorí len stáli a nečakali to, lebo hudba nehrala a tak sa akurát rozostúpili a on pristäl na zemi a odcházal krvavý.
Ach, staré časy...
A raz sa Lasky z Pary rozhodol stejdždajvovať hneď pri mne a to sme ho fakt ledva držali. A aj ja som letela davom na HTčku, tuším, a bolo to najviac mega super!
(A zvacsa su to ludia ktori ked sa im podari ostat v tej druhej rade mi pptom polku koncertu klepu na rameno ci by som sa mohla menej hybatze ju bucham taskou do nohy a podobne xD)
Ale na From Our Hands musím byť vždy v prvej rade!
A moja NAJ prvá rada bola na Billy Talente.
uži si areál okrem iného! :happy: a odporúčam vyhliadku z Vysoké pece