Určite to každý z vás zažil aspoň raz. A ak nie, tak vám úprimne závidím. Pseudopriatelia sú vlastne ľudia, ktorí sa hrajú na vašich priateľov len preto, lebo od vás niečo potrebujú. Vybavíte im to, a potom sa už ani neozvú. V iných prípadoch sa od vás mô
Ja ani nie, odo mňa nie je moc čo potrebovať a navyše mi vôbec neprekáža, ak odo mňa niekto niečo potrebuje a potom ma za to nezahrnie ani horou peňazí, ani vrúcnym výkrikom o tom, ako ma strašne miluje ...
Ak niekto niečo potrebuje, má na to rozumný dôvod a môžem mu pomôcť, tak mu pomôžem a zdá sa mi, že nejak viac riešiť to nezvyknem ...
keď niekto niečo potrebuje, tak pomôžem a nezištne. tiež viem oceniť, ak mi niekto pomôže a neotrieskáva mi to potom stále o hlavu, že čo pre mňa urobil.
a hovorím len to, čo sama chcem, takže sa nebojím nejakého špeciálneho úniku info.
aj ja chcem velakrat nieco napr od spoluziakov, ktori nemusia byt mojimi priatelmi ( a ani nie su zatial ) a oni naopak mozu chciet (alebo chcu) veci odo mna. podla mna je to normalne. tiez neoznacujem ludi za priatelov len kvoli tomu ze mi pomoli alebo ja im
Popravde, v živote sa mi podobná situácia nestala a nechápem, ako sa do nich niektorí ľudia neustále dostávajú... Možno aj tvoj prístup/očakávania k ľuďom niekde viaznú. Inak tiež rád pomôžem hocikomu a nemusíme byť potom v styku a chodiť na kávu.
Inak @grietusha , odpíš mi k blogu, položil som ti tam zásadnú otázku
ale hej....naposledy som takto vláčila "kamarátke" batožinu cez pol Bratislavy a po asi desiaty krát som počúvala, ako je mojim dlžníkom....dnes ani neviem, čo s ňou je, nejak sa jej nechce udržiavať so mnou kontakt. ale je mojim dlžníkom, aby ste vedeli. a nie, problém nie je v tom, že by som od nej potrebovala veľké gestá a rozhodne ju nepoznám "od minulého piatku". bola by som ochotná urobiť aj viac takých skutkov....ale za aspoň trochu priateľstva. ale asi som len ťažná mula. (nula?)
nie ešte sa mi to nestalo, a možno stalo, len som si to nevšimla... a tak ako tu už bolo spomenuté, dokážem pomôcť i tomu, koho nepovažujem za priateľa a bez toho aby som do toho niečo svetoborné očakávala.... a takisto za priateľov považujem ľudí, s ktorými som toho mnoho prežila, vždy stali a vždy aj s toja pri mne a tých, ktorým dôverujem na 100%... alebo skôr len na 99,9 pretože nikomu, ani sebe neverím na 100%
v podstate je to taký výmenný obchod . Ono je nemožné, aby sa človek venoval všetkým a dostatočne+práci a pod. Preto si na to treba zvyknúť, pomôcť takým ľuďom a zas niekedy od nich vyžadovať tiež pomoc. Odmietnu? Tak nabudúce odmietnem aj ja
ano stalo,hlavne minuleho tyzdna vo stvrtok,tak sa aj zachovala,svinsky a dost hnusne...a vinu hadzala na mna,i ked to moja chyba cela nebola ale co,zivot ide dalej a ebat na takych ludi
no, ja mam pocit, ze mam len pseudo a online-kamaratov, ide ma rozhodit z toho, ked niekto povie, ze pomoz niekomu, potom on tebe pomoze...no velky trt- ja vzdy pomozem a potom o mna nezakopne ani diva srnka, z toho dovodu som radsej sama ( ale aby ste si nemysleli, ze som taka hrozna, mam aj 3 skutocnych priatelov
No teraz jak to hovoris tak ja som presne na tej opacnej strane..... mam noveho kamosa a dost som si ho oblubil, lenze stale od neho nieco potrebujem, tak sa bojim aby si nemyslel, ze sa s nim kamaratim len preto..... je to na hovno pocit ....
Najdu sa . . . to sa nezda, ale clovek ani nezbada je ich plno. A ked je clovek v mociari az po krk . . . tak sa vsetci stratia sta hmla. Kazdy ma par slov - nanic, alebo je nezvestny :p . . . a vtedy prichadza obdobie upratovania a ocisty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Ak niekto niečo potrebuje, má na to rozumný dôvod a môžem mu pomôcť, tak mu pomôžem a zdá sa mi, že nejak viac riešiť to nezvyknem ...
keď niekto niečo potrebuje, tak pomôžem a nezištne. tiež viem oceniť, ak mi niekto pomôže a neotrieskáva mi to potom stále o hlavu, že čo pre mňa urobil.
a hovorím len to, čo sama chcem, takže sa nebojím nejakého špeciálneho úniku info.
Inak @grietusha , odpíš mi k blogu, položil som ti tam zásadnú otázku
No ja len, ze aj take sa moze prihodit : /