Začnime tým, že som nikdy nemala zviera, preto netuším, ako takáto vec funguje, no môj otec tvrdí, že keby sme doma mali mať mačku, tak by sme ju museli dať sterilizovať/vykastrovať, lebo inak smrdí.
Mala som perzskú mačičku, bola sterilizovaná ale nedali sme jej to urobiť my, ale jej predchádzajúci majitelia. A doplatili sme na to, zapálilo sa jej to a keď mala len 4 roky mi zomrela..A vôbec nie je pravda, že nesterilizovaná mačka smrdí.. Bude smrdieť vtedy, ak sa o ňu nebudeš starať, pravidelne ju kúpať, česať atď. Ale dôležitá je aj strava..
nie vykastruješ a nebude mať chuť omrda každú mačku a zmiznúť na mesiac.. ale ak ho budete mať len v byte jebal by som an to.. btw aby prestalo zviera smrdieť to nwm ako ku tomu došiel.. smrdieť bude aj tak ak ho neumyjete
nemám vykastrovaných psov ale nezdá sa mi žeby smrdeli tvoj otec asi myslel na to že ich moč smrdí, lebo to je možné u samcov kedže si ním značkujú teritórium.
No neviem, podľa mňa to zviera o tom asi ani nevie že mu niečo spravili O_o A nepríde mi to nehumánne, lepšie ako by potom mali ich mláďatá zabíjať lebo s nimi nevedia čo robiť.
Tak a teraz si pomysli že by narobil malé mláďatká, čo je viac živých tvorov, ktoré by boli drastickým spôsobom zakopané za živa do zeme, prípadne udusené, utopené - ak by sa dostali do rúk ľudí. Alebo by z nich vyrástli túlavé mačky (ak by to bola mačka bezdomovkyňa, ktorú by oplodnil) čo tiež nie je pekný osud. Tieto mačky prenášajú choroby, častokrát sú týrané, chuďatká malé : disappointed: Ešte stále si myslíš že je nehumánne brať bezdomoveckého kocúra do domu a dať ho vykastrovať?
Mame doma aj psov, aj macku, kralika a morca. a vykastrovana je len jedna havinka, ale to len preto, ze jej v lete praskla maternica.. :/ Inak cica ani druha havinka ani nikto iny u nas vylastrovany nie je a nesmrdi
a to druhe..pri niektorych zvieratach to pomoct moze, napriklad ked je to kocur, po kastracii sa moze skludnit alebo ja neviem co (a kocure vraj trochu smrdia), no..co ja viem, su to zvoerata, ani ludi nikto medava kastrovat, preco by sa teda mali zvierata?
no, moj je zatial este stena tak uvidime, zatial nic...ale niesom s tym uplne zžitá...kamaratka dala svoju sucku uz neviem ci sterilizovat alebo kastrovat a dost jej to zmenilo povahu, uz nejavi taky zaujem o svet, cela tak znudnela.... :/
mám mačku v byte, s inými mačkami/kocúrmi vôbec neprichádza do styku a napriek tomu je "kastrovaná". inak by sa zbláznila. počas "ruje" by všetkých doškriabala a celá by bola nešťastná z toho, že sa nemôže množiť. a ešte by mi tu krámovala.
@lenkaska1 podla mna je nehumanne celkovo brat zvierata prec z ich prirodzeneho prostredia keby neboli zlenivene medzi ludmi, aj tak by im 3/4 mladat umrela, bol by to proste prirodny kolobeh
mači som zobrala z ulice, kde bola so svojimi súrodencami opustená mamou veľkou mač, mala asi 2-3 mesiace a bola strašne smiešna. keď som sa s ňou snažila chodiť von, tak to silou mocou odmietala, neznáša to. snažila som sa s ňou ísť do parkov, kade tade a ona proste nie. takže je doma. sterilizovaná je preto, aby mala pokoj a nejebalo jej z hormónov. nie preto, že by som ju nejak chcela riadiť. množiť by sa tak či tak nemnožila.
no ale inak presne toho @9 sa bojim, ze co ten moj blazon (so mnou) na prechadzke urobi ked to nanho pride, je celkom hyperaktivny a tak celkovo uz aj teraz je dost sialeny
@grietusha tak v pripade takej kludnej macky mi to celkom ok pride ale ked vidim tie nase, co nam behaju za domom.. na jednej strane by som ich velmi chcela doma ale na druhej strane by mi bolo luto im brat ich prirodzene prostredie.. najma toho spominaneho kocura je mi luto, lebo ten nam stale sedi pred dverami a chce ist dovnutra a vzdy ako ideme von, tak nas potom prenasleduje dnu a rada by som mu dopriala to teplo nasho domu, ale to by otec nezniesol, aby behal aj vonku aj u nas, cize by musel byt vykastrovany a trvalo u nas a to zase neviem, ci by mu nechybala ta priroda, v ktorej tak rad volne behaval.. aspon ze to rozhodnutie nie je na mne, ale keby bolo, normalne neviem co mam robit
@grietusha dnes uz, minimalne u tych psov, nic... napisala som vyssie ze zlenivene ale tie macky u nas v pohode prezivaju, luia ich obcas krmia a oni nam tu lovia roznu haved, proste nebyvaju nikde
mala som doma macku niekolko rokov, bola hyperaktivna a na niektorych ludi agresivna, samozrejme ze len obcas, ale bola..a to co robila ked mala ruju bolo nieco strasne. dali sme ju sterilizovat a odvtedy ako vymenena, pokojna, pritulna..akurat ze uz ani hrava nebola, ale tak oproti tomu aka bola predtym to nebola az taka prehra..a nie, nemyslim si ze je to nehumanne, mnozit by sa aj tak nemohla
a nesmrdela len zachod,ked sa mi ho nechcelo cistit kazdy den, inak som ju kupkala a cesala stale, pretoze sa rada napr vykupala v panvici s olejom ak niekto neodpratal po sebe
Mám 2 perzskych kocúrov, nesmrdia- pravidelne ich kupeme, jeden je vykastrovany kedze po prichode druheho zacal znackovat a v noci nas nenechal spat a po kastracii fajne pribral a je z neho taky maly macik + zmenila sa mu povaha- je menej protivny
my sme teraz dali kocúra kastrovať, nesmrdel ani predtým a ani teraz
a nepríde mi to nehumánne, keďže nepotrebujeme asi nikto aby tu behalo po dedine ešte viac mačiek, čo nikde nebývajú a dali sme ho hlavne kvôli tomu, aby neznačkoval, keďže býva momentálne ešte vnútri, a aby sa netúlal za mačkami (aj keď jasné, túlať sa môže a zrejme bude aj tak, ale predsa)
Možno to tu už bolo niekde napísané,ale nechce sa mi to všetko čítať. Študujem veterinu a sterilizácia sa robí aj zo zdravotného hladiska. Velakrát sa tým pes/mačka vyhne rakovine a iným chorobám,mohla by som pokračovať do aleluja. Dá sa tým zmierniť/zabrániť agresii,dalej ak pes nie je vhodný na chov a tak dalej. Nehumánne mi skor príde nekontrolovatelné množenie..
mam dve macky, sterilizovat sme dali obe, kedze sa dost trapili v tom svojom "obdobi"... boli ako sialene, jedna sa stale presmykla von a na zahrade ju nahanali kocure... ale inak to nie je nutnost. len sa ulahci tym aj im zivot, pokial nechces maciatka.
a kocur ked nie je kastrovany, tak si znackuje po celom byte a to teda naozaj smrdi...
moj pes sterilizovany neni a zda sa mi to blbe zobrat tomu zvieratu chut na pohlavny styk podla mna by sa to malo dat len tak aby nebol plodny urobit ... a ten smrad no co ja viem tak zviera smrdi to je jasne a pochybujem ze po vykastrovani by nesmrdelo
kocúre smrdia.....lebo keď "dospejú", začnú si značkovať, všetko ocikávajú a to potom nenormálne smrdí.....
mačky keď sa hárajú, tak proste trpia....mne bolo mojej nenormálne lúto, jak všade chodila, otřčala zadoček, ťahala sa po zemi...aj trošičku špinila...a ono sa to mesiac po mesiaci stále zhoršuje...a keď sme mačiatka nechceli (božechráň ) tak sme ju dali sterilizovať...
ak nechcete mačence, radšej dať kastrovať...rozhodne
tak áno, ale to už je globálny problém, že je nehumánne zdomácňovať zvieratá. Aj keď ani tým som si neni istá.. Ale je to rozdiel, to teraz neznamená, že keď v prírode 3/4 aj tak zomrú tak teraz môžem veselo nechať kocúra oplodňovať mačky a potom vraždiť mláďatká :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
No neviem, podľa mňa to zviera o tom asi ani nevie že mu niečo spravili O_o A nepríde mi to nehumánne, lepšie ako by potom mali ich mláďatá zabíjať lebo s nimi nevedia čo robiť.
a to druhe..pri niektorych zvieratach to pomoct moze, napriklad ked je to kocur, po kastracii sa moze skludnit alebo ja neviem co (a kocure vraj trochu smrdia), no..co ja viem, su to zvoerata, ani ludi nikto medava kastrovat, preco by sa teda mali zvierata?
a rozhodne sú potom pokojnejšie tak celkovo.
a nesmrdí. neviem, prečo by mala.
mači som zobrala z ulice, kde bola so svojimi súrodencami opustená mamou veľkou mač, mala asi 2-3 mesiace a bola strašne smiešna. keď som sa s ňou snažila chodiť von, tak to silou mocou odmietala, neznáša to. snažila som sa s ňou ísť do parkov, kade tade a ona proste nie. takže je doma. sterilizovaná je preto, aby mala pokoj a nejebalo jej z hormónov. nie preto, že by som ju nejak chcela riadiť. množiť by sa tak či tak nemnožila.
a nesmrdela len zachod,ked sa mi ho nechcelo cistit kazdy den, inak som ju kupkala a cesala stale, pretoze sa rada napr vykupala v panvici s olejom ak niekto neodpratal po sebe
a nepríde mi to nehumánne, keďže nepotrebujeme asi nikto aby tu behalo po dedine ešte viac mačiek, čo nikde nebývajú a dali sme ho hlavne kvôli tomu, aby neznačkoval, keďže býva momentálne ešte vnútri, a aby sa netúlal za mačkami (aj keď jasné, túlať sa môže a zrejme bude aj tak, ale predsa)
a kocur ked nie je kastrovany, tak si znackuje po celom byte a to teda naozaj smrdi...
tak z toho ten smrad
ale logicky mi vychádza, že vykastrovaný by asi túto tendenciu nemal mať
A úplne všetko v pohode. Morča by som nechcel ani zadarmo...
mačky keď sa hárajú, tak proste trpia....mne bolo mojej nenormálne lúto, jak všade chodila, otřčala zadoček, ťahala sa po zemi...aj trošičku špinila...a ono sa to mesiac po mesiaci stále zhoršuje...a keď sme mačiatka nechceli (božechráň ) tak sme ju dali sterilizovať...
ak nechcete mačence, radšej dať kastrovať...rozhodne
tak áno, ale to už je globálny problém, že je nehumánne zdomácňovať zvieratá. Aj keď ani tým som si neni istá.. Ale je to rozdiel, to teraz neznamená, že keď v prírode 3/4 aj tak zomrú tak teraz môžem veselo nechať kocúra oplodňovať mačky a potom vraždiť mláďatká :/