Oplatí sa podľa vás študovať psychológiu? Študuje to niekto z vás? aké to je? Mala by som si už premyslieť, na akú VŠ chcem ísť a toto sa mi celkom pozdáva, preto sa pýtam..
Alebo som uvažovala aj nad logopédiou, ale ako som tak pozerala
@lenkaska1 ale ak donesie človek potvrdenie od doktora má to zadarmo....
aj ja som uvažovala nad psychologiou lenže nato potrebuje človek peniaze aby si stale robil nove diplomi a tak.... lebo psychologov je strašne vela....
ja som si tiez podala prihlasky na psychologiu. Osobne si myslim, ze v sucastnej svetovej situacii to nie je zla volba. Samozrejme, zavisi i od specializacie-napr. ci chces pedagogicka psychologicka, klinicka, poradenstvo v praci atd...vsade su rozdielne platove tarify
samozrejme že áno, len je treba nájsť ten správny spôsob. A ak by aj nie psychológia samotná, tak potom kombinácie s ňou. Napr. psycho + manažment = také pohodové pracovné prostredie ako v gúgli, psycho + kriminalistika = úspešnejšie riešenie kriminality mladistvých... alebo aj také P + stavebníctvo = budova riešená tak, aby jej prípadná evakuácia prešla bez problémov, architektúra/design = výtvor ktorý potom na človeka pôsobí upokojujúco (farbou, tvarom, povrchom...)
jednoducho, psychológia má uplatnenie takmer všade čo ťa len napadne
Nejde len o to, vyštudovať psychológiu. Musíš mať preto zápal, musíš to v sebe cítiť, musíš chápať, byť trpezlivá a schopná načúvať. Byť empatická a asertívna. Si niečo také?
Mnoho ľudí tam ide len preto, lebo to pôsobí ako ľahká škola a daľšia kopa ľudí tam ide preto, aby bol titul a ďaľšia kopa tam ide preto, lebo nevie čo so sebou.
A fakt považujem vysokú školu psychológie ako stratu času (pokiaľ to teda nemyslíš smrteľne smrteľne smrteľne vážne a bez psychológie nevieš žiť). Čo sa tam na škole už len naučíš? Keď k tebe budú chodiť ľudia, nebudeš im predsa rapotať slovníky so psychologickými poučkami, filozofiu a iné kraviny. Potrebuješ prax a nie zbytočných päť rokov odsedených rokov. To už si radšej daj medicínu.
Ďaľšou z vecí je to, že je mrte psychológov a miesta sú plné. Kopu vyštudovaných psychológov ku psychológii ako takej už v živote nenapáchnu.
No super, tak mi povedzte, na akú VŠ mám ísť, ak nechcem mať nič spoločné s matikou, chémiou, fyzikou, informatikou... a nič sa neoplatí ísť študovať..
na gav a ako ja nehovorím, že ma psychológia nezaujíma, keby ma nezaujímala, tak by som tam nechcela ist ale rozhodujem sa aj podla toho, kde s abudem moct uplatnit, kde mi to pojde atd. nepojdem predsa na matfyz ked tie predmety neznasam alebo na medicinu ked viem, ze by som to nezvladla jednoducho uvazujem co by ma bavilo, co je mi blizke atd..
psycho je super, ja som sa tam hlásil 2-razy, ani raz ma nevzali, ale štúdium to je super aspoň teraz, keď na FiF UK chodím, tak si môžem vybrať aj nejaké prednášky odtiaľ a pekne si to kompenzujem
@stenatko hej som.. lebo ked si u psychologa neplatis riadne (bud preplaca poistovna alebo tak) proste neplni svoju funkciu tak ako ma.. a pritom ten istý psychológ ked si ho zaplatis sukromne tak hned sa ti PLNE venuje.. kdezto ked si ho ty neplatis tak vacsina je taka ze proste ešte kavička a tak..
@flussica ked si dobrý sukromny psycholog tak platy mas 20 €na jednu hodinu.. samozrejme tu v bratislave.. no neviem jak u vás kedze ani bydlisko nemas napisane.. to ze si zamknuta ma nezaujima x)
samozrejme ked ta preplaca poistovna tak je ta napc.. a onéé ludia budu stale viac a viac psychologov vyhladavat
Podla mna sa psychologia oplati studovat, v sucasnej dobe sa vam moze zdat , ze je to bez uplatnenia , ale za takych 10 rokov to pojde do predu. Ja som si dala prihlasku na UKF na Psycho este niekto? napiste mi ked tak na mail, budem rada, ak najdem niekoho, kto sa tam hlasi tiez. Nie su tam prijmacky, ale zaujimalo by ma , kolko mate bodov z tych 100? evelinka23@azet.sk
som sa zasmiala, koľkí hovoria, že sa to neoplatí študujem tretím rokom psychológiu v kombinácii s nemeckým jazykom a nem. literatúrou na PF, nie to tá jedno-odborová ako na FIF
ak cítiš, že ťa to zaujíma a že ťa to bude baviť - vybrala si si dobre koľko ľudí študuje vysoké školy, ktoré ich nebavia a po ukončení sa musia presadiť
a čo sa týka tej logopédie, nedaj sa odradiť tým, že berú len 15 ľudí, aj na môj odbor brali len 10 a dostala som sa
chcem sa opýtať a hlavne poradiť ohľadom VŠ. Chcel by som ísť študovať psychológiu, myslím SI že by bol zo mňa dobrý psychológ ale je tu jeden problém že chodím na OA do Popradu kde nemáme NOSKU a veľa ľudí mi povedalo, že ak chcem ísť na Psycholu potrebujem maturitu z NOSKY...najviac ma zaujíma či sa dá dostať na nejakú Psycholu bez maturity z NOSKY po prípade neviete či by sa náhodou niekde nedalo vybaviť že by ma prijali bez Maturity z NOSKY??? Alebo či je nejaký spôsob ako sa dostať na psycholu bez NOSKY. Nedalo by sa dohodnúť s Dekanom alebo po prípade s niekým iným.. :/
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
aj ja som uvažovala nad psychologiou lenže nato potrebuje človek peniaze aby si stale robil nove diplomi a tak.... lebo psychologov je strašne vela....
stránka = » www.i-psychologia.sk/view-4.php...
a na Slovensku sa neoplatí ostať, ale v zahraničí, si myslím, že by to malo byť na lepšej úrovni ako tu na SVK
jednoducho, psychológia má uplatnenie takmer všade čo ťa len napadne
A v obyčajnom 10 tisícovom meste sa neuplatnia viac ako 2 psychologičky
@mysulienka
Nejde len o to, vyštudovať psychológiu. Musíš mať preto zápal, musíš to v sebe cítiť, musíš chápať, byť trpezlivá a schopná načúvať. Byť empatická a asertívna. Si niečo také?
Mnoho ľudí tam ide len preto, lebo to pôsobí ako ľahká škola a daľšia kopa ľudí tam ide preto, aby bol titul a ďaľšia kopa tam ide preto, lebo nevie čo so sebou.
A fakt považujem vysokú školu psychológie ako stratu času (pokiaľ to teda nemyslíš smrteľne smrteľne smrteľne vážne a bez psychológie nevieš žiť). Čo sa tam na škole už len naučíš? Keď k tebe budú chodiť ľudia, nebudeš im predsa rapotať slovníky so psychologickými poučkami, filozofiu a iné kraviny. Potrebuješ prax a nie zbytočných päť rokov odsedených rokov. To už si radšej daj medicínu.
Ďaľšou z vecí je to, že je mrte psychológov a miesta sú plné. Kopu vyštudovaných psychológov ku psychológii ako takej už v živote nenapáchnu.
ja pôjdem na psychológiu aj keď sa svet zrúti a je mi tri päť či sa niekde uchytím ... mňa to z-a-u-j-í-m-a ! myslím tým p-s-y-c-h-o-l-ó-g-i-u!
@flussica ked si dobrý sukromny psycholog tak platy mas 20 €na jednu hodinu.. samozrejme tu v bratislave.. no neviem jak u vás kedze ani bydlisko nemas napisane.. to ze si zamknuta ma nezaujima x)
samozrejme ked ta preplaca poistovna tak je ta napc.. a onéé ludia budu stale viac a viac psychologov vyhladavat
ak cítiš, že ťa to zaujíma a že ťa to bude baviť - vybrala si si dobre koľko ľudí študuje vysoké školy, ktoré ich nebavia a po ukončení sa musia presadiť
a čo sa týka tej logopédie, nedaj sa odradiť tým, že berú len 15 ľudí, aj na môj odbor brali len 10 a dostala som sa
chcem sa opýtať a hlavne poradiť ohľadom VŠ. Chcel by som ísť študovať psychológiu, myslím SI že by bol zo mňa dobrý psychológ ale je tu jeden problém že chodím na OA do Popradu kde nemáme NOSKU a veľa ľudí mi povedalo, že ak chcem ísť na Psycholu potrebujem maturitu z NOSKY...najviac ma zaujíma či sa dá dostať na nejakú Psycholu bez maturity z NOSKY po prípade neviete či by sa náhodou niekde nedalo vybaviť že by ma prijali bez Maturity z NOSKY??? Alebo či je nejaký spôsob ako sa dostať na psycholu bez NOSKY. Nedalo by sa dohodnúť s Dekanom alebo po prípade s niekým iným.. :/