Chcel by som ísť študovat psychologiu (naj by bolo BA alebo Brno). Neviete mi dať niake rady ohladne štúdia, skúšiek atd. Ak by sa podarilo tak by som chcel vystudovat aspon magistra. Aké je podľa vás uplatnenie po skončení skoly?
Skoly na SK co viem ja su v Presove v Kosiciach a Banska Bystrica teda beriem tie lepsie. Zatial najviac mam prestudovanu presovsku univerzitu a teda cital som aj uplatnenie ale uz si ho nepamatam bo to bolo asi pred 4-mi mesiacmi ale ked zajdes na ich stranky tam na 100% najdes uplatnenie ci uz s ttitulom prveho stupna abo druheho na tej presovskej isto bo viem cital som.
Mas predsa este cas tiez sa chystam na psychologiu a hej, najlepsie skoly su v Kosiciach a Presove. Uplatnenie je vraj mizerne, ale na obycajneho poradenskeho alebo klinickeho psychologa by ti to postacilo. Ak si nenajdes miesto, mozes si otvorit sukromnu ambulanciu. Ale jedna nasa profka ma odhovarala, ze studovat psychu samu o sebe je nanic, ze je lepsie studovat ju v kombinacii s niecim podobnym.
no ja sa tiež chystám na psychologiu a poviem ti je to riada fuška ... prijimačky sú z JAZYKA , MATEMATIKY(neviem načo ale žeraj logika...podla mna matika je psychologivi nanič..možno asi tak na spočítanie výplaty:p) DEJEPISU, PSYCHOLOGIE , Náuky O Spoločnosti, FILOZOFIE, BIOLOGIE , a VŠEOBECNÝ ROZHĽAD v polityke a umení ... tažšie prijímačky ako na práve :S
no moment! mne hovorila vychovna poradkyna-matematikarka, ze na psychologiu matematiku potrebovat nebudem a ze preto nemusim z nej ani maturovat. ja sa chystam skusit stastie na UK v BA a na UCM v TT, no dostame sa nane len velmi male % uchadzacov. ja navyse studujem maturitny rocnik SPŠE, co je trochu od veci :p
ja som prave v tretom rocniku napsychologii na UK, takze o tom nieco viem, a najlepsia fakulta je prave na FFUK, takze neviem odkial mate to s Presovom a Trnavou a BB?? a je pekne, ze chces vystudovat aspon magistra, ale ubezpecujem ta, ze to nie je take lahke, bo rozdelili studium na dve casti,takze musime robit aj bakalarske statnice a znova prijimacky. dvojodborove studium psyhologie ti je nanic, lebo s nim nemozes byt nikdy normalnym psychologom, mozno tak skolskym, alebo ju ucit na strednej, ale ak vas to bude naplnat. a co sa sance na prijatie tyka, tak v blave je to 1:11 (ano, este horsia sanca ako ze ta zoberu na medinu)
ahojte, ja som si už podala prihlášky na psychologiu do trnavy a do prešova...a v trnave idem na skúšky a potrebovala by som, keby mal niekto vypracovane vyžadované poznatky, ktoré by som na ne potrebovala, tak sa mi prosím ozvite na e-mail: cokinka4@azet.sk a ak niekto študuje na týchto školách, tak by som chcel apoprosiť o jeho názor ako sa mu študuje na danej škole.pjosím. tak teda pekný deň, idem sa ja pripravovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
A tiez prosim, ak mate niekto vypracovane otazky z tej psychologie a aj filozofie, napiste mi pls TS.
Prijímacie skúšky sa skladajú z dvoch častí:
1. časť: biológia, všeobecný prehľad (NOS), psychológia
2. časť: výkonové a osobnostné psychologické testy
...a inak podla agentúry ARRA (www.arra.sk) je naj VS Filozficka UK v BA.