Ja neviem tiez ako autora ma zaujima ci je to potrebne asi len zo slusnosti sa pyta ale kazdy vam povie jasne ze je tak je to zbytocne podla mna urcuje taska na prazdnom mieste ci je obsadene
zväčša v medzimestských, vlakoch a starších ľudí v meste v hromadnej sa nepýtam skoro vôbec
@scenarista tak to by si u nás pohorel, kdejaký stredoškolák má vedľa seba pohodenú v buse tašku, lebo mu je asi "nepríjemné", keď vedľa neho niekto sedí.
ešte som asi nevidel aby niekto v buse alebo elde niekedy sa opýtal či si môže prisadnúť. skôr v električkách pani sedemdesiatničky, ktoré mi prídu vyrozprávať o ich operácii kolena a následne sa musím postaviť a pustiť pani si sadnúť, ale to je tak všetko
aj ked je asi jasne, ze sedim sam, tak mi je sympatickejsi clovek, ktory sa opyta a nie ten, ktory si tam ku mne nacuva, aby na mna nemusel nahodou ani len pozriet
Tiez ale neznasam ked vidim ze kazdy jeden clovek v autobuse sedi sam sami sukromnik napriklad kamaratky jedna sadne na jednu sedacku druha sadne zanu a tak sa rozpravaju
niekedy áno, niekedy nie. Nevidím v tom žiadny zmysel, aby som sa pýtal niekoho, kto to sedadlo nepoužíva ani nepotrebuje, či s i naň môžem sadnúť. Skôr by som povedal, že slušnejšie je ak pozdravím toho ku komu si sadám a to je všetko.
@hetfield to, samozrejme, dodržiavam, ibaže keď sedím v MHD tak mám sluchátka, alebo čítam knihu, alebo sa pozerám von z okna, takže jednoducho nesledujem kto nastupuje/vystupuje, keď niekto príde a povie, tak uvoľním
Vo vlaku áno, ale väčinou mám miestenku, tak len pozdravím. SADkou chodím málokedy, tam sa pýtam, aj keď väčšinou je poloprázdny bus a sedím sama.
Podľa toho sa pozná Cpčkar, keď sa v MHD toto opýta
v autobuse, vlaku, na lavicke, v skole v ucebni ano (plus ak si k niekomu idem prisadnut vonku a zapalit si, spytam sa ho najprv ci mu vadi fajcenie); v mhd nie.
najradsej mam tich ktory sa jebu do predu vystupia na bus a zastanu si UPROSTRED vsetkeho a nevsimaju si ze milion ludi okolo by chcelo prejst okolo neho ale neee kde zee tich by som vrazdil ocami
Opýtam sa len keď tam má niečo položené (batoh, kabelka, nič velké čo by sa nedalo dať inde) a sadnem si tak aby som sa netlačil. Naopak neznášam, keď si niekto prisadne a rozťahuje sa nedajbože smrdí (starí a tlstí ludia).
Čo všímam tak tu sa nikto nepýta či čo či to len na západe to tak je že sadnuť rovno bez rečí? ja väčšinou postojím a keď je voľné tak si sadnem ale väčšinou ak si ku mne šiel niekto sadnúť tak vždy "maš voľne?" a ja len "mhm" a prikývol hlavou a si sadli ku mne a je mi to takto aj príjemnejšie keď sa niekto spýta než keby si ku mne len tak z ničoho nič niekto sadne
vy ste este tusim neisli o 8 rano v 201. tam je clovek rad ked prezije a ne este sa pytat. a keby si aj sadnem tak ma tam aj tak zmaruje nejaky dochodca s barlou.
ano, vzdy. nie preto, ze si od neho pytam povolenie, pretoze nema pravo mi to zakazat, ale prosto zo slusnosti aby som mu dala vediet ze si planujem prisahnut
@kittyboo
Nevyzeráš na to, že by si bola z Vrakune alebo z Biskupíc, takže to tipujem na Ružinov - niekde pri OC Retro by si teoreticky mohla bývať, alebo bývaš niekde v Lamači, vozíš sa na Patrónku, na Franzovi Lisztovi prestupuješ na 201ku niekam do Ružinova alebo na Trnavské a tam niekde pracuješ :happy:
Občas v buse, ale myslim, že to je skôr zdvorislostná frázička, pretože to sedadlo nie je jeho
vo vlaku tiež občas, ono to záleží aj na danom človeku, ked si prisadám u nejakym pubertiakom,tak sa ich nepytam, zvyčajne ked k nejakym starsim..
A ked idem MHD tak to ee.
@kittyboo ale už som ťa pár krát videl (teda aspoň si myslím, že som ťa videl) v Eurovei okolo obeda, takže buď pracuješ blízko pri Eurovei alebo dokonca priamo v nej :ehm:
@kittyboo tak nie je to zvyčajné, aby niekto prišiel do papa chicken kvôli ryži ale obdivujem ťa, že sa pozeráš na tú ponuku a potom dokážeš povedať slová ako "ryža" alebo "šalát"
áno a minule teta v MHD v BA sa na mňa díva, ako keby som z višne spadla, že čo sa jej vôbec pýtam že to je samozrejmé, že tam má voľné, že si môžem sadnúť tak ale ja sa vždy radšej spýtam
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
83 komentov
@scenarista tak to by si u nás pohorel, kdejaký stredoškolák má vedľa seba pohodenú v buse tašku, lebo mu je asi "nepríjemné", keď vedľa neho niekto sedí.
Podľa toho sa pozná Cpčkar, keď sa v MHD toto opýta
Jedine ak tam mam clovek veci tak sa opytam ci mozem
sa bojis ,ze na teba vytiahne dotycna cudzia osoba noz, a doboda ta k smrti ,ci co?
ale keď cestujem vlakom, tak hejky. :happy:
ine je to spytat sa spoluziacky, ju budem stretavat niekolko rokov...
/stalker
keď idem sedláckou SADkou zvyknem sa pýtať,
keď idem električkou, trolejbusom tak sa nepýtam
Nevyzeráš na to, že by si bola z Vrakune alebo z Biskupíc, takže to tipujem na Ružinov - niekde pri OC Retro by si teoreticky mohla bývať, alebo bývaš niekde v Lamači, vozíš sa na Patrónku, na Franzovi Lisztovi prestupuješ na 201ku niekam do Ružinova alebo na Trnavské a tam niekde pracuješ :happy:
a inak ja asi viem, kde kitty býva :-S
teda isto to viem! :letim:
@55 @56 bála by som sa kitty
vo vlaku tiež občas, ono to záleží aj na danom človeku, ked si prisadám u nejakym pubertiakom,tak sa ich nepytam, zvyčajne ked k nejakym starsim..
A ked idem MHD tak to ee.
no ani si o tom nevedela, chúdatko a ja som si tiež nebol istý, ale som si istý, že sa v papa chicken ešte uvidíme... milujem Toro !!!
Tomáško
-
ak chces, ja ta v tom nenecham ... budem jazdit na obednajsiu pauzu do eurovea ... na ryzu a mrkvovy salat ...
natálkaaa :happy:
A navyše aj tak by povedal že áno
Nebudem si drať jwzyk