@bubinka77 ale stále je to vada, ktorá sa buď lieči alebo nelieči, ale nie že či sa to niekomu páči alebo nie preboha. to už pomaly budem riešiť či sa niekomu páči/nepáči akné, aby som náhodou nevyšiel z módy...
@nobile pretože niektorí ľudia majú napríklad príliš krátku uzdičku na jazyku, predkus, zákus alebo čokoľvek iné, čo im môže brániť v poriadnej výslovnosti.
ale aj tak nepoznám nič hnusnejšie, ako keď ráčkuje Čech a namiesto ř povie to uračkované niečo. potrhebuju kurhe
kazdemu komu to pride retardovane by mali vlozit jeho tatka kokot do ust a strelit mu do hlavy tak aby on na mieste umrel a jeho foter nemohol dalsieho podobneho curaka splodit
ale zase rackovanie je dost vseobecny pojem proti peknemu francuzskemu r nemam nic ale ked niekto hovori u l pripadne podobny pazvuk ktory okolo r ani nechodil tak to znie jebnuto
ale jebnuto znie aj suslanie a ked niekto tak zle hovori sykavky nie ze susle ale zle to hovori proste
@flysser dobre, vidím že je to táto anketa dosť proti srsti... Ale nemôžeš zase brať rečovú vadu (najmä takúto ktorá neprekáža porozumeniu) ako najhoršiu vec na svete. Ide o vec pohľadu a mňa len zaujíma, aký majú na to ľudia názor, neplánujem tu rozoberať nejaké stupídne diskusie o tom, či a ako je to divné.
@mefistofel@15 výslovnosť rovnako ako gramatika má v každom jazyku svoje pravidlá. a keď namiesto čurák povieš čurhák alebo čugák, tak to asi nebude v poriadku.
@bubinka77 ja netvrdím že je to najhoršia vec na svete, mne nevadí keď niekto račkuje, aj ja trochu račkujem, podľa mňa to nieje dôležitá vec na človeku ale skrátka mi príde choré aby sa to niekomu páčilo
@nobile rovnako sa mozem teba pytat preco niekedy vypotis vyrazy ako "kedisy" a preco tym dehonestujes slova jak vravis ked gramatiku sa da naucit tiez -.-
@nobile no a niektorým ľuďom to doktor proste neurobil. mne sa ráčkovanie tiež nepáči, ale tvoj militantný postoj voči nemu je ešte divnejší ako ráčkovanie samotné.
militantná som bola iba voči jednej mojej spolubývajúcej, ktorá vyzerala ako Dudley Dursley v ženskej podobe (vypasené prasa s blond parochňou na hlave) a ráčkovala. čo by mi nevadilo. ale očividne si myslela, že jej ráčkovanie je nehorázne príťažlivé a sexy a schválne si vyberala slová, kde bolo r.
"kuRHGva, teRHGaz kuRHGim."
na jej mieste by som povedala "do piče, fajčím."
doteraz nechápem, ako bola schopná vysloviť slovo "osprchovať"
v podstate mi nikdy pred ňou rečové vady neprekážali, ale ako som sa s ňou zoznámila, tak sa mi to fakt nepáči.
@nobile mna viac nasralo ze som ta mal za jedneho z rozumnych ludi tuto a teraz vidim ze asi odtial potial
a neustale to nastastie nerobis ale s urcitou pravidelnostou ano, myslim ze je blbe to porovnavat z hentoho hladiska kedze rackovat len v kazdom piatom slove sa akosi neda >__>
@grietusha Ako normalne ked to pocujem, alebo sa bavim s clovekom, kto tak rozprava nic mu nepoviem, spravam sa uplne tolerantne a nikto z tych ludi este odomna nezaregistroval najmensi neprijatelsky podnet voci ich rackvaniu...
Snazim sa.
Ale v hlave mi to vytvara tak neprijemny enviroment, ze mi po dlhsej dobe pride az spatne...
Proste automaticky to vomne vyvolava neprijemne reakcie, ktore su mimovolne a len s vypatim sil ich kontrolujem...
Nieco ako keby sa pri tebe niekto vysral, automaticky pocitis hnus a odpor, ale kedze si slusne vychovana tak nevytiahnes devinu a neprestrlis mu analny otvor.
(Jasne toto je extremne prirovnanie, ale snad som vam moje pocity, ktore su plne automaticke a tak celkom za ne nemozem, aspon trosku priblizil...)
@nobile ano takze namiesto toho aby trosku inak rozpraval kvoli tomu ze sa to volakemu blbcovi nepaci, tak si v niektorych pripadoch necha rezat do tej veci pod jazykom co spojuje jazyk, ktora mimochodom boli nadmieru a rchlo sa hoji do povodneho stavu.... takze musi ist niekolko krat, lebo niekomu nepomoze cvicenie 2-4hodiny denne niekolko mesiacov....
prepac ked kvoli krase alebo niecomu podobnemu clovek neni ochotny trpiet dlhu dobu len preto aby ho druhy ludia obdivovali, alebo len povedali si uplne vsedny ako kazdy....
Nie kazdy clovek je narcista aby ho take nieco zaujimalo....
@24 este komentujem"Dvojite salto sa tiez da naucit..." ano da sa naucit, ale to neznamena ze ho vies aj ty teraz a budes ho niekedy vediet, lebo je ti to zbytocne tak ako aj im to je zbytocne....
@etelnair to mas tak, ty co najviac sudia, toho najmenej vedia a ked uz nieco vedia tak musia to vdiet aj ostatny, inak su menej ako oni aj kd to vacsinou byva opak
Prajem pekny zvysok dna Vasa svatost, jasnozrivost, nikdynekonciaca neomylnost a vsadepritomna dokonalst @etelnair et cetera, et cetera, v zneni aj neskorsich Vam naleziacich titulov.
( Ak znova v spolupraci s jazykovednym ustavom ludovita stura objavite nejake gramaticke nezrovnalosti, budte tak laskavy a poslite mi fakturu.
Predsa len by som sa mal uz z tohoto hanenia slovenstiny v pisanej forme nejako dostat )
@nobile prečo sa nenaučím normálne rozprávať? čo je na tom nenormálne? hovorím spisovne, je mi všetko rozumieť. keď rozprávam neziapem a ani nehovorím moc potichu len neviem povedať dobre r. teraz sa z toho nepojebem. občas ho poviem normálne, občas mierne zaračkujem a som pohodys. dlhé roky som chodila k logopédovi a keď to nejde tak to proste nejde.
@nobile mne sa napriklad nepaci tvoja arogancia, som tu slobodne vyjadril nazor, a vcelku ma pri tomto fore aj vytacala, ale nemal som chut zistovat kde byvas a strelit ti devinou do analneho otvoru ( )
@nobile zjavne nevies ani dobre citat, lebo som pisal, ze som nemal chut to spravit, lebo nemavam take chute a pocity pri mensich vadach inych ludi, ktore neublizuju inym (pri takych co ublizuju - ako napriklad sadizmus, uz zacnem mat pomaly zaciatky takych chuti a mna bezne kludneho neskutocne napriklad vytaca, ked opity alebo inak podgurazeny chlap obtazuje zenu) a tak ...
niesom nasrany, len mi prides ako arogantny debil aj mimo tohoto fora (cital som aj ine s tvojimi radami ako na zeny a pod.) a ja beriem tvoj nazor, ved som preto vyjadroval svoj,
Inak poznám ľudí, ktorí ráčkujú a nevytáča ma iba jeden. Neviem, ako to robí, že mi to na ňom nevadí a úprimne ho za to obdivujem. A na ráčkovaní možno nie je nič nenormálne, ale ako vysvetlíte, že žijeme na Slovensku, hovoríme spisovnou slovenčinou v škole a na úradoch a podobne a tí ráčkujúci majú takú drzosť mať maniere rozprávať ako Francúzi, Portugalci či Brazílčania... Rodení! Rh rh rh... To ani vo fonetickom slovníku nemá šancu naučiť sa Slovák...ibaže by v nejakom francúzskom... Ako ja k tomu prídem, mať taký undeniable overboard feeling coming with me everywhere I go in Slovakia... chápete? Budú možno akceptovaní v takej skvelej krajine ako je Francúzsko oveľa rýchlejšie. Mňa odhalia rhaz dva! ( strhedoeurhópsky prhízvuk...)keď už ste chceli vysvetlenie, čo je na tom nenormálne. Ae fakt, kde má človek bez poruchy šancu povedať rh, aby to bolo správne? Len v cudzej krajine...ja mám rhada phravidlá...ja som rhozprhávala divné r tiež. Do troch rokov. Tak prhečo ja som sa spamätala a povedala som si, že budem skvelý občan a oni nie? Wtf? To aby ste pochopili tie myšlienkové pochody, ktoré vo mne vyvolávajú popud voči takým osobám. No uznajte, mať výhodu vo forme nekonania vo veci, ktorá obťažuje druhých ( oni vedia, že to obťažuje!) je obťažujúce...tak prečo by som sa nemohla cítiť obťažovaná? Je to len o tom, chcieť sa zapáčiť. A mne robili aj strojček aj mi rezali uzdičku v ústach a nebolo to bezbolestné. Tak wtf ???nech sa presťahujú niekde do Brazílie, keď chcú povedať po portugalsky, že na rh nie je nič nenormálne...mňa za vadné rozprávanie doma vždy kritizujú a keď ich nie, dobre ale nech počítajú s tým, že existujú ľudia, ktorí to neznesú a keď áno, tak len zo strachu, že si utŕžia verejnú hanbu za takú kritiku, akú práve píšem. A nikdy som tiež nevravela nikomu: ,,Prečo ráčkuješ?" Lebo som sa nechcela aj dotknúť citov človeka...Síce mňa sa spýtali doma, prečo nevravím normálne r, keď som ešte bola krpec. Ale nechcela som sa cítiť ako decko a šušlať a brblať, chcela som byť dospelejšia...Ale vždy ma počúvanie toho ráčkovania úplne odradilo od komunikácie s takými ľuďmi...Ako fakt...nechcem riskovať, že sa budem tváriť otrávene...akože podľa mňa sa to dá pochopiť, čo je na tom aj bez nejakej otázky, zle čo je na tom. Proste nechcú hovoriť normálne, lebo im to príde ťažké a možno drahé alebo olestivé či čo a ich najbližší im to tolerujú. Možno je v tom závisť, že mne to netolerovali...a tiež je bezohľadné, že sa ešte pýtajú prečo...dá sa na to logicky prísť prečo to ľuďom môže vadiť. Keď nie, tak ste práve dostali také vysvetlenie, aké ste možno potrebovali ( a možno nie ale koledovali ste si o to) .
@tommyhot no keby ráčkuješ aj ty odmalička tak si tiež nemyslíš, že to je zlaté.. ale tiež by si si vymyslel synonymický slovník so slovami, v ktorých nie je R tak ticho
keď vyslovuje to také jebnuté "gh" tak ma z toho ide trafiť šľak, a mám chuť si prepichnúť oba ušné bubienky, aby som to nemusela počúvať, ale na také ponemčené chrčanie som zvyknutá
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
81 komentov
Z akeho dovodu sa ti ludia nedokazu naucit normalne rozpravat...
to je ako: rakovina: -páči sa mi
-nepáči sa mi
- je mi to jedno
-.-
nevadí mi to ale tak zas..na kamošovi sa pobavím..
ale aj tak nepoznám nič hnusnejšie, ako keď ráčkuje Čech a namiesto ř povie to uračkované niečo. potrhebuju kurhe
a preco sa niektory ludia maju ani snahu naucit? je im to uplne ukradnute a nezaujimaju ich take malichernosti a dalsie taketo dovody....
ale jebnuto znie aj suslanie a ked niekto tak zle hovori sykavky nie ze susle ale zle to hovori proste
@grietusha uzdicky preto nastrihava pediater, respektive iny doktor, ked je decko male...
@mefistofel je to hrozne odpudzujuce, ked clovek miesto r povie nejake CH ci L, a uplne zdehonestuje slovo...
(a štve ma to na sebe, že nedokážem vysloviť ani dlhé r a vo fnčine je toto dosť nafigu... a.. vlastne aj moje l je desne retardované
Rackujes, ze ta tak nasral moj nazor na tuto zalezitost?
militantná som bola iba voči jednej mojej spolubývajúcej, ktorá vyzerala ako Dudley Dursley v ženskej podobe (vypasené prasa s blond parochňou na hlave) a ráčkovala. čo by mi nevadilo. ale očividne si myslela, že jej ráčkovanie je nehorázne príťažlivé a sexy a schválne si vyberala slová, kde bolo r.
"kuRHGva, teRHGaz kuRHGim."
na jej mieste by som povedala "do piče, fajčím."
doteraz nechápem, ako bola schopná vysloviť slovo "osprchovať"
v podstate mi nikdy pred ňou rečové vady neprekážali, ale ako som sa s ňou zoznámila, tak sa mi to fakt nepáči.
a neustale to nastastie nerobis ale s urcitou pravidelnostou ano, myslim ze je blbe to porovnavat z hentoho hladiska kedze rackovat len v kazdom piatom slove sa akosi neda >__>
Snazim sa.
Ale v hlave mi to vytvara tak neprijemny enviroment, ze mi po dlhsej dobe pride az spatne...
Proste automaticky to vomne vyvolava neprijemne reakcie, ktore su mimovolne a len s vypatim sil ich kontrolujem...
Nieco ako keby sa pri tebe niekto vysral, automaticky pocitis hnus a odpor, ale kedze si slusne vychovana tak nevytiahnes devinu a neprestrlis mu analny otvor.
(Jasne toto je extremne prirovnanie, ale snad som vam moje pocity, ktore su plne automaticke a tak celkom za ne nemozem, aspon trosku priblizil...)
Takze no offense mili rackujuci uzivatelia birdzu
prepac ked kvoli krase alebo niecomu podobnemu clovek neni ochotny trpiet dlhu dobu len preto aby ho druhy ludia obdivovali, alebo len povedali si uplne vsedny ako kazdy....
Nie kazdy clovek je narcista aby ho take nieco zaujimalo....
@24 este komentujem"Dvojite salto sa tiez da naucit..." ano da sa naucit, ale to neznamena ze ho vies aj ty teraz a budes ho niekedy vediet, lebo je ti to zbytocne tak ako aj im to je zbytocne....
Ako uz som povedal, na ulici za to nikoho neposlem do teplych krajin, ale tu som slobodne vyjadril svoj nazor, ako mi je to nesympaticke.
Sme ludia do pice a vsetci mame aj kretenske nazory a ja nie som vynimka a nebojim si to priznat.
Ako tu vacsina svatych muzov a jeptisiek na birdz.sk
a inak @3
Prajem pekny zvysok dna Vasa svatost, jasnozrivost, nikdynekonciaca neomylnost a vsadepritomna dokonalst @etelnair et cetera, et cetera, v zneni aj neskorsich Vam naleziacich titulov.
( Ak znova v spolupraci s jazykovednym ustavom ludovita stura objavite nejake gramaticke nezrovnalosti, budte tak laskavy a poslite mi fakturu.
Predsa len by som sa mal uz z tohoto hanenia slovenstiny v pisanej forme nejako dostat )
Ty sa naucis rozpravat 'r' zakazdym normalne a ja sa naucim slovensku gramatiku
Mozme sa takto dohodnut @greyness ?
Ale musis sa snazit, ziadne flakanie!
Ale takymto pristupom svet nespasime
Co ak si pritazliva a po sudoch ja sa tahat nemienim, koli 13 rocnym slecnam...
Hoci tak hlboko som este neklesol, no nikdy nehovor nikdy
Musis si najst ineho ucitela/ucitelku, ale nezabudni mi aspon hlasit progress
Ja si zatial pojdem objednat nejake tie ucebnice a ked to nepojde, budem pozadovat vratenie penazi od skolstva za zanedbane vzdelanie...
Ja nikomu strielat do analneho otvoru nebudem, ja to v sebe podusim...
Tak neviem kto je tu vacsie zlo pre spolocnost, ja alebo ty ?
Ale kludne mozes dojst do Prahy, ked ti to koli plneniu inych zavazkov nevyjde do augusta buduceho roku, tak ta privitam v Mainz, pretoze sa stahujem.
To je jak je Frankfurt musis trafit v pohode
A hrozne mi je vtipne, ako ste teraz vsetci na mna nasrani
Ked uz som viac krat vysvetlil, ze ja za to nemozem ake pocity to vo mne vyvolava a je to moj nazor, ktory nezmenim
Asi sa na dnes rozlucim, pretoze mi nenechate ani slobodne sa vyjadrit
- Bež doprrrrhdele!!!
niesom nasrany, len mi prides ako arogantny debil aj mimo tohoto fora (cital som aj ine s tvojimi radami ako na zeny a pod.) a ja beriem tvoj nazor, ved som preto vyjadroval svoj,
Tak beriem spat, sorry.
A arogantny som, ale nie debil.
Som tak dobre arogantny.
Na zivo by si somnou nemal problem...
Ludia ma maju radi
Skor ako arogancia to je uprimnost.
Tu ludia nemaju moznost vidiet facial expressions, ton hlasu etc.
A musis uznat, ze mam dobre rady, ako na zeny...
Tieto rady, zachranili mna a dalsich borcov od samoty uz nie raz!
podľa mňa ani ty sama nevieš, čo si chcela týmto podivným súborom slov vyjadriť, ale súťaž o najdlhší komentár si práve vyhrala, gratulujem
Nemienim byt verejne zlynocvany...