nho ja som dlho rackovala...nikdy mi to nejako neprekazalo, ale prislo obdobie kedy mi to zacalo hrozne vadit a silou vole som sa naucila sama spravne vyslovovat "r"...zacinala som basnickou A tie vrabce z toho trnia, strnk, brnk do druheho trnia...nahravala som sa na stary magnetofon a teraz som rada, ze uz nerackujem......
ja som nevedel aR asi do deviatich rokoch a potom som sa ho tak naučila že dokážem také dlhé R povedať že aj fíni mby mi závideli poznám poznám xD ale to je také milé...a po krátkom čase si to už ani neevidujem....
...sestra rackovala ked bola este mala...nasi s nou chodili k logopedovi....a teraz jej "r" nerobi ziaden problem...aj ucitelka na biole rackuje....a niekedy to dost vadi hlavne ked sa pokusa vyslovit nejake cudzie slova ktore "r" obsahuju....
ja neračkujem, dokonca ja som od malička vždy vedela správne povedať R, čiže ja zase račkovanie neviem napodobniť ale poznám veľa takých ľudí a vôbec mi to na nich neprekáža. každý je nejaký. ja mám zase niekedy problém povedať L a čo. nikto za to nemôže. nikoho za to neodsudzujem a je mi ľúto, že sa tým ľudia trápia.
nie=D=D ale ked som bola krpata neslo mi moc r, ale naucila som sa..teraz len obcas , strasne malokedy,ale predsa sa mi nepodari=D ale zle sa mi vyslovuju niektore anglicke slovicka...neviem riadne riadne povedat world, wonderful....
Ja robim niečo medzi račkovaním a pekným ,,r"...skúšala som sa to odnaučiť..teda skúšala to logopedka aktivitami ako je napr.podrezať jazyk(doslovne) a potom ine tyranské praktiky ale nepodarilo sa jej to ... Najlepšie to ale bolo v školke,ked sa mi niekto vysmieval..zvycajne to skoncilo pästnymi stretmi a ja som sa dostala na koberec ku učitelkam ..
Poznam dost dakych ludi.... jedna kamoska rackuje a kamosi si z nej furt robia srandu... ale podla mna je to OK... lenn dakedy ked zakrici slovo s R-kom taq je to taq smiesne..... napr. ze ty si drrrrrrbnuty.... naq to aj ja sa dakedy na tom zasmejem
@cesidka minule som sak scela cely den nehovorit R, ale Denis ma vyhecoval a okrem toho, drbnuty je nadherne slovo... ale uz nabuduce si verim.... ale nemam synonyma na vcera a zajtra budem musiet este porozmyslat....
neračkujem, ale nemam stopercentne sykavky. malokto si to však všimne, nie je to až take vyrazne. a to račkovanie mi nejako nevadi, na chlapoch to je celkom sexy
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
...sestra rackovala ked bola este mala...nasi s nou chodili k logopedovi....a teraz jej "r" nerobi ziaden problem...aj ucitelka na biole rackuje....a niekedy to dost vadi hlavne ked sa pokusa vyslovit nejake cudzie slova ktore "r" obsahuju....