Zdravím. Asi to bude trošku blbé ale potrebujem pomoc. Som teraz v poslednej dobe trošku v pomykove. Jeden kamarát ma vyzval na sparing (na súboj) tento chalan robí laický MMA. Učí sa to len z internetu a videí. Je o trištvrte hlavy menší odomna a je "ako
Tak keďže ty trénuješ kung fu, predpokladám, že boj sa u teba odohráva v stoji, tak asi postoj ovládaš najlepšie. V takom prípade sa nenechaj strhnúť na zem a bojuj v stoji I keď typujem že hen ten chalan toho tiež nebude veľa na zemi vedieť, ak vôbec dačo
Ale rád by som videl ako SÁM trénuje MMA akože nehovorím, aj ja pozerám videá na youtube a čo ja viem čo, lenže ráno prídem na tréning a hneď si to aj odskúšam
MMA je skratka pre zmiesane bojove umenia, t.j. mozu to byt techniky z taekwon-da ale i zo zapasenia ci brazilskeho ju-jitsu.. je tazko povedat co si zvoli, ale mne osobne sa najviac osvedcili (na treningoch) techniky z aikida a juda (trenujem ju-jitsu) - paky, odvadzacky popr. skrtenia..
@6 este doplnim: priklonim sa @2 a nenechaj sa strhnut na zem podla moznosti.
PS: nemyslel nahodou XMA ? to sa uci z internetu moj kamos su to techniky ake robi aj roman volak - freestyle
@foxkona Neposluchaj birdzakov, ja poznám kopu ludí čo sa z internetu naučilo vseličo - od Boxu po MMA.........
A vedia to kurva dobre......
A moje rady? Hmm... Tak si myslím že sa ťažko bojuje proti MMA inak ako s MMA bitkou
Myslím si že ak ťa strhne na zem tak si prehral.
MMA sa sustreduje na boj na zemi a ak to vie dobre aj z toho netu tak potom sa mu už asi nevytrhnes....
To že je o tristvrte hlavy mensí o teba, myslím že to až tak nebude rozhodovať
Ked je fakt kvalitná bitka tak tam ani tak o výsku nejde...
Tak ale más výhodu velkosťou určite.....
Navrhujem sa držať DALEJ od neho, nemôžes sa k nemu priblížiť, a sa snažiť obranovať nie moc utočiť.
Zautočiť sem-tam, bude si myslieť že sa stále len uhybas a potom zautočis, vykopnes mu hlavu
A potom znovu sa len obranovať zabudne nato že mozes aj zautočiť a zautoč..
Ale vždy bud dalej od neho.......
Tak ja neviem je to len suboj ak rehras tak sa zlepsi a vyzvy ho znovu...
@rayennn figu borovú ty poznáš si len hlúpy fejk a ľuďom tu trepeš hovadiny
Lev v posratom boxe človek robí strašne veľa chýb ak ho nikto nekontroluje a nie to v MMA ktoré je mnohonásobne zložitejšie
@semhamforas Ked sa to chce učiť neschopný človek tak jasné že sa kokot naučí..... možno s tým más osobné skusenosti......
Ale ked schopný človek čo si o tom nastuduje a vie že tá technika boja je taká a taká, má ten bojový pud v krvi, tak ten sa naučí..
X ludí čo poznám vedia Box perfektne fakt na 1, jeden vie MMA, a je ich dosť.........
No jo , ďakujem za rady ludkovci Pokial zaútoči s päsťami , je to v pohodičke Blick defensive (tak sa to volá na Wing tsungu) je val techník tak snáď to výjde o nič nejde sme kamaráti ale predsa chcem to vyhrať preto sa pýtam
Ved si chce len poskusat chvaty nie? Neviem co riesis A vacsina chvatov je zo zapasenia. Pravdepodobne ti pojde stale po nohach a bude ta chciet zvalit na zem. Obrana na to je pockocenie z nohami dozadu a s telom sa nanho zvalis.
No techniky sa z netu len tak nenaučí, čo sa mohol naučiť sú nejaké kopy, údery a pozrel si nejakú stratégiu ktorú nakoľko nemá odskúšanú nemusí dopadnúť podľa jeho predstáv. No určite by som ho nepodceňoval a sparoval niekde v ringu pod dohľadom nakoľko nevie akú silu použiť, kam neudierať ako dlho ťa dusiť atď. len aby ste si neublížili
Z netu sa da naucit kadeco. Ja som sa naucil jeden hapkido trik, ako sa dostat za pouzitia minimalnej sily (dokonca lavou rukou) z polohy ked ta niekto skrti oboma rukami. A hned som si to aj na kamosovi vyskusal a prekvapivo to fungovalo hned na prvykrat. Takze by som urcite nepodcenoval toho internetoveho hrdinu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
PS: nemyslel nahodou XMA ? to sa uci z internetu moj kamos su to techniky ake robi aj roman volak - freestyle
A vedia to kurva dobre......
A moje rady? Hmm... Tak si myslím že sa ťažko bojuje proti MMA inak ako s MMA bitkou
Myslím si že ak ťa strhne na zem tak si prehral.
MMA sa sustreduje na boj na zemi a ak to vie dobre aj z toho netu tak potom sa mu už asi nevytrhnes....
To že je o tristvrte hlavy mensí o teba, myslím že to až tak nebude rozhodovať
Ked je fakt kvalitná bitka tak tam ani tak o výsku nejde...
Tak ale más výhodu velkosťou určite.....
Navrhujem sa držať DALEJ od neho, nemôžes sa k nemu priblížiť, a sa snažiť obranovať nie moc utočiť.
Zautočiť sem-tam, bude si myslieť že sa stále len uhybas a potom zautočis, vykopnes mu hlavu
A potom znovu sa len obranovať zabudne nato že mozes aj zautočiť a zautoč..
Ale vždy bud dalej od neho.......
Tak ja neviem je to len suboj ak rehras tak sa zlepsi a vyzvy ho znovu...
Lev v posratom boxe človek robí strašne veľa chýb ak ho nikto nekontroluje a nie to v MMA ktoré je mnohonásobne zložitejšie
Ale ked schopný človek čo si o tom nastuduje a vie že tá technika boja je taká a taká, má ten bojový pud v krvi, tak ten sa naučí..
X ludí čo poznám vedia Box perfektne fakt na 1, jeden vie MMA, a je ich dosť.........
FYZIOLOGICKY NEMAS AKO SA TIE PAKY, UDERY NAUCIT SPRAVIT NA LUDOCH BEZ SPARINGU.