poprípade napíšte, ako to reálne máte. my máme terasu na východ a omnoho radšej by som mala na západ, pretože západy slnka sú život a východy aj tak vždy prespím
@luc.ka@3 máš pravdu, terasa sama o sebe je dosť super. keď sme ten byt vyberali, ani mi nenapadlo sa zaoberať svetovými stranami, tbh
a aj východ má svoje plusy, keď raz dospejem do štádia, že budem ráno cvičiť jogu na slnkom zaliatej terase to bude mega cool a večer nám aspoň nebude svietiť do očí
@thunderstorm@4 svetove strany si podla mna zacnes uvedomovat, az ked ten priestor realne mas k dispozicii a pouzivas ho ? drzim palce s rannou jogou, strasne mi toto odhodlanie nieco pripomina…. ?
Asi skôr na západ alebo na východ, prípadne sever. Teraz máme terasu skôr orientovanú zo severnej strany a v lete je to akurát fajn, že keď sú horúčavy a slnko je silné, tak nepáli brutálne na strechu, lebo je tam tieň a doslova nevýhaňa človeka z tade. Je to za domom, ráno tam začína svietiť slnko z východnej strany a na obed a poobede je tam príjemne. Možno akurát horšie, že zo začiatku premenlivej jari alebo nastupujúcej jesene to slnko tam tak človeka nehreje.
Celkom opačný prípad sme mali na predošlom dome a tam bola terasa skôr z južnej strany a pri horkách tam aj pod tou šindlovou strechou dosť pieklo a doslova vyhaňalo ľudí z tade (ako som sa už o tom zmienil).
Musel som to tam potom vlažiť vodou a bolo tam dusno a teplo ako z fénu. Akurát tie jari a jesene boli prijateľné.
Každé má niečo do seba, ale leto je dlhšie, tak aby som sa cítil príjemne na terase je lepšie, namiesto toho, aby som sa tam mal "piecť".
Na východ, aby slnko na moju terasu vychádzalo a oteplovalo ju z rána, a poobede aby na tej terase nebolo moc teplo a aby tam bol tien ked bude slnko zapadať. Také niečo je ideálne na jar, v lete.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
a aj východ má svoje plusy, keď raz dospejem do štádia, že budem ráno cvičiť jogu na slnkom zaliatej terase to bude mega cool a večer nám aspoň nebude svietiť do očí
Celkom opačný prípad sme mali na predošlom dome a tam bola terasa skôr z južnej strany a pri horkách tam aj pod tou šindlovou strechou dosť pieklo a doslova vyhaňalo ľudí z tade (ako som sa už o tom zmienil).
Musel som to tam potom vlažiť vodou a bolo tam dusno a teplo ako z fénu. Akurát tie jari a jesene boli prijateľné.
Každé má niečo do seba, ale leto je dlhšie, tak aby som sa cítil príjemne na terase je lepšie, namiesto toho, aby som sa tam mal "piecť".
a samozrejme aj terasa by bodla ale to by sme museli najprv odkupit strechu nad nami.... a to uz su komplikovanejsie rozhodnutia
za mňa ideál na východ, milujem východy slnka, kuchyňa tiež na východ, ráno sa mi najlepšie pracuje a milujem ranné kávy na slnku