Záleží aj na tom, aké vysoké sú dioptrie... Ja mám "lenivé oči" a namerané cca dvojky dioptrie (rozdiel medzi pravým a ľavým pol dioptrie), na základe zmyslovej skúšky mi predpísala očiarka ešte o pol dioptrie slabšie okuliare, ale nenosím je na očiach furt, iba keď si to vyžaduje situácia (keďže ma zrak neobmedzuje, akurát nezaostrím dostatočne na vzdialené nápisy a tak) a neviem si predstaviť, aby som si furt špárala v očiach
ja mám dioptriu na jednom myslím 1 a pol a na druhom 1 a nenosím vôbec, ale zato keď si ich dám nestíham sa diviť ako je všetko zrazu ostré a má také hranaté hrany a že vidím aj nápisy do dialky a tak ....
Dioptrie mám asi 1.7 či tak nejak, nosím len v škole na čítanie do diaľky, v kine a na šoférovanie.
Šošovky mi prídu useless, však okuliare sú menšia papračka a ak si vyberieš správny rám tak ti aj seknú
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
Šošovky mi prídu useless, však okuliare sú menšia papračka a ak si vyberieš správny rám tak ti aj seknú