Mam taky problem, ze rano sa mi nechce absolutne vstavat a nestiham do skoly lebo sa neviem prinutit vstat a vsetko mi to tak dlho trva a aj ked sa snazim rychlo tak nikdy nestiham poradte ako nemat problem so vstavanim
ja som napríklad zvyknutý chodiť spať aj o 3tej ráno a vstať o 10tej ráno, avšak pred týždňom som mal bolesť zuba, tak som si po práci rovno ľahol a spal do 4tej rána, potom som len 3 hodiny polihoval v posteli, lebo neviem spať počas noci viac ako 8 hodín, a hneď ďalšiu noc som šiel spať skôr a vstal som bez problémov, veľa krát sa mi totižto nechce ísť spať. Recept na to je sa proste unaviť alebo si ísť ľahnúť do postele s tým, že budeš rátať ovečky. Proste nemôžeš ísť spať s tým, že pôjdeš, až budeš unavená, choď skôr. Alebo chodievaj do posilky, behať, upratuj doma, uč sa hneď po škole, proste sa musíš nejako unaviť. Inak to nevidím, inak sa nedonútiš, že na viac budíkov si zvykneš a takisto dôležité je nevstávať s vedomím, že o hodinu po vstaní musím ísť do školy. Vstaň aj tri hodiny, akoby si vstávala do normálneho dňa cez víkend a budeš mať lepšiu šancu, že sa ti bude chcieť vyliezť z postele. A nestresuj sa, že nedostatok času, potrebuješ si len navyknúť na iný systém, potom ostatné aktivity s tým zosúladíš a nebudeš musieť polihovať a rátať ovečky kým zaspíš.
ja tiez, ale ked napr. robis/cvicis fyzicky sa unavis to mne pomaha, inac celu noc stravim scenariami vymyslenimi a zamyslanim sa nad minulostou,pritomnostou, vymyslenou buducnostou ...
je to ľahké ... daj si nepríjemné zvonenie na budik a ten si polož minimalne 5-6 krokov od postele ... keď už vstaneš (a to vstaneš) z postele, tak už budeš hore
U mňa závisí aj kde spím, u rodičov spím ako mŕtva a aj tak sa zobudím rozbitá, u frajera sa bežne aj pred budíkom zobudím (t.j. pred štvrtou ráno) a som vyspatá a svieža.
Tiež od motivácie, do školy by sa ani mne nechcelo, chvalabohu tam už nechodím a mám iné povinnosti (do práce si už človek 2x rozmyslí, či sa mu oplatí zaspať)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Tiež od motivácie, do školy by sa ani mne nechcelo, chvalabohu tam už nechodím a mám iné povinnosti (do práce si už človek 2x rozmyslí, či sa mu oplatí zaspať)