ked si clovek umyva zuby pred spanim tak ich ma celu noc ciste , zobudi sa , umyje si ciste zuby , da si ranajky a ma ich zajebane , logiku toho nechapem.
Radsej vztanem , necham si ich 10 minut na pokoji a po ranajakach si zajebane umyjem.
@7.... tiež som nechápala logiku umývania zubov pred raňajkami a vlastne ani doteraz ju nechápem. Ale odkedy bývam na intráku a chodievam na raňajky do jedálne tak to tak robiť musím, lebo po raňajkách sa už nevraciam naspať (jedine že by som si tú elektrickú mašinu brala do školy a umyla si zuby na záchode
@luc.ka nemusi to byt po kazdom , ale proste ty si ich umyjes pred ranajkami a do obeda ich mas par hodin spinave., ja ciste. To co robis potom uz je jedno , aj keby nic tak stale som na tom lepsie
tak ja neviem, či ty žerieš hovná, alebo čo, ale ja si zuby umývam (vo význame naozaj dôkladného čistenia) večer, keď to má zmysel, aby ti v hube v noci nehnili zvyšky jedla. to znamená, že ak si večer zuby naozaj dobre vyčistíš, ráno si ich umývať (vo význame toho dôkladného čistenia) vôbec nemusíš, lebo sa ti nemali ako zašpiniť.
ja si ich umývam hneď ako vyjdem z postele, ale iba v takom zmysle, že si opláchnem zo zubov len taký povlak zo slín, alebo ako to mám nazvať, s trochou zubnej pasty len kvôli mentolovej aróme.
umývanie po jedle (a po každom - to už mi príde ako choroba pomaly), je celkom dosť zlé, lebo po jedle máš v ústach neviemaké enzýmy, ktoré sa pri jedení do slín vylučujú, ktoré obsahujú kyseliny, ktoré ak potom začneš drhnúť kefkou, ti akurát tak porušia sklovinu.
a hej, mám plomby, ale to nesúvisí s mojim aktuálnym pohľadom na vec, pretože to sú plomby z minulosti, kedy som si "nevedela" umývať zuby. odvtedy, čo ich mám opravené, som žiaden nový kaz nemala.
(ach) nemusíš byť na mňa agresívny, ja som sa ti snažila v tom treťom odseku vysvetliť, prečo nemá zmysel umývať zuby bezprostredne po jedle, ale mysli si čo chceš, mne je to 4 a trištvrte, ja mám zuby v pohode.
@mardzi93@mm47 Ja som to "pred raňajkami" pochopila ako hneď, keď vstaneš, že ideš do kúpelne a v rámci toho si už i umyješ chrup. Mne osobne tiež napr. prekáža ten povlak po spaní, ale zajesť/zapiť by som to nemohla, lebo by to pre mňa znamenalo nepredstaviteľné zhltnutie toho a to mi znechuťuje celé raňajkovanie . Tiež neraňajkujem hneď, ale zvyčajne tak o 3/4 hodinu od toho, čo sa preberiem (1. keď som rozospatá, nemám hneď chuť jesť, 2. tesne po zubnej paste jedlo tiež moc pôvodne nechutí) a to už ani nezvyknem byť doma, po takom odstupe.
inak nechapem ten povlak , ja nemavam vobec a to posledny krat jedavam tesne pred spanim a za cely den tak 7. krat. Rano mam zuby takmer rovnake ako vecer po umyti pred spanim.
a to preto lebo ked sa najem chcem mat chvilu este tu chut v ustach a neviem co ake povlaky mate a kokotiny ked si raz za den umyjem zuby tak mam do druheho dna pokoj
@torpedo08 cuduj sa svetu, ale castejsie pouzivanie ludskemu telu neprirodzenych chemickych latok ako sampony, mydla a pasty je niekedy kontraproduktivne
ja si umyvam zuby pred ranajkami kvoli tomu, ze prve co spravim, idem do kupelne a tam spravim vsetko co treba, potom sa nachystam, namalujem obleciem a ranajkujem az tesne pred odchodom
@mm47 kaz sa mi spravil za zivot asi 3 razy nie kvoli lenivosti, ale kvoli tomu ze ked si umyjem zuby, potom si dam make up a po jedeni si ho snad zase nebudem zmyvat a davat odznova, cize su tam prakticke dovody a ked som uz v kupelni, tak tam spravim cely sled cinnosti, ktore tam vzdy robim hned naraz za sebou
inac nechapem co pisete ze urcite po jedeni lebo keby pred jedenim tak by ste mali v ustach chut pasty , sak ked si umyjem zuby tak si vyplachnem usta nie ? a inak kazov som mal dost ale za mlada som si moc zuby neumyval tak asi aj preto mam asi 6 plomb alebo kolko
Pred ranajkami momentalne, pretoze hned ako sa zobudim, idem do kupelne, do sprchy, umyjem zuby a tesim sa,ze bola ta kupelna vobec volna . A potom sa idem dolu najest.
A je fakt super, ako to tu riesite, celkom som sa pobavila. Birdz by sa mal rozdelit teraz na humusakov a tych, co si umyvaju zuby po ranajkach.
@momoglamorous vazne nechapem to co si napisala ten system , nieco ako @58.
Preco sa nevyseriete , nevycikate , nevyblvete , nevypalcujete , umyjete si usi , oholite pazuchy tiez ? sak uz ked si raz v kupelni tak sprav vsetko nie?
Chapes co tym chcem povedat....
Cele zle ten babsky system ze uz ked som raz v kupelni
@momoglamorous tá moja nemá čas "máš dosť rokov aby si sa najedla sama" ok, nehovorím že nenavarí, ale to by tiež nerobila tak často, keby to zdravotný stav jedného z členov našej rodiny nevyžadoval, ale mne príde nelogické aby maminka robila 19 ročnému chlapcovi raňajky, to keď sa odsťahuje, tak potom čo, umrie od hladu?
@candy36 to niekedy povie aj mne a predsa sa premoze, take uz mamy su podla mna kazdy sa vie sam o seba postarat, ked na to pride a nema inu moznost, aj keby ho neviem ako rozmaznavali
@momoglamorous wow, no to vás, ľudí, obdivujem, pretože mne keď niektoré veci človek nepovie, tak ich sama neurobím vôbec, a nedokážem sa sama o kopec vecí postarať ani keby mi šlo o život
ale dobre, uznávam že v tomto som fakt neskutočne neschopná
@momoglamorous hm, kritická situácia asi nikdy nebude tak kritická, aby prinútila mňa aby som začala byť praktická, a organizovať si veci ako normálny človek
@candy36 to ze miesto jednej porcie napr. ovsenych vlociek spravi rovno dve doslova za 8 sekund ju nijako zvlast neserie
@momoglamorous mas stastie ale vela ludi s tym NElogickym systemom nema , poznam tolko ludi co maju 700 kazov , plomb a ked som im povedal ze ja nemam ziadnu tak neverili , akoby objavili ameriku cele zle
@mm47 jej ide len o princíp, že sa nebude jebabrať s mojimi raňajkami, keď musí byť o 7mej ráno v práci, a predtým urobiť xy iných vecí akože, keď nepomáham tak aspoň robotu nemám pridávať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
79 komentov
Radsej vztanem , necham si ich 10 minut na pokoji a po ranajakach si zajebane umyjem.
(hehe!
podľa tvojej logiky mi vychádza, že si potom umývaš "zajebané" zuby po každom jedle.
Mas plombu? mala si uz kaz?
tak ja neviem, či ty žerieš hovná, alebo čo, ale ja si zuby umývam (vo význame naozaj dôkladného čistenia) večer, keď to má zmysel, aby ti v hube v noci nehnili zvyšky jedla. to znamená, že ak si večer zuby naozaj dobre vyčistíš, ráno si ich umývať (vo význame toho dôkladného čistenia) vôbec nemusíš, lebo sa ti nemali ako zašpiniť.
ja si ich umývam hneď ako vyjdem z postele, ale iba v takom zmysle, že si opláchnem zo zubov len taký povlak zo slín, alebo ako to mám nazvať, s trochou zubnej pasty len kvôli mentolovej aróme.
umývanie po jedle (a po každom - to už mi príde ako choroba pomaly), je celkom dosť zlé, lebo po jedle máš v ústach neviemaké enzýmy, ktoré sa pri jedení do slín vylučujú, ktoré obsahujú kyseliny, ktoré ak potom začneš drhnúť kefkou, ti akurát tak porušia sklovinu.
a hej, mám plomby, ale to nesúvisí s mojim aktuálnym pohľadom na vec, pretože to sú plomby z minulosti, kedy som si "nevedela" umývať zuby. odvtedy, čo ich mám opravené, som žiaden nový kaz nemala.
A celý ten prvý odstavec som napísal ja v podstate
Keď máš povlak , daj si pohár vody, alebo ranajky a následne umytím zmijes jedlo , povlak , všetko.
Samozrejme každý hovorí niečo také , alebo ešte že to má geneticky.
Ja vďaka tej mojej logike nemám jedinú plombu , nikdy som nemal kaz , nikdy mi nevŕtali zuby , nikdy ma ani neboleli nejak moc.
(ach) nemusíš byť na mňa agresívny, ja som sa ti snažila v tom treťom odseku vysvetliť, prečo nemá zmysel umývať zuby bezprostredne po jedle, ale mysli si čo chceš, mne je to 4 a trištvrte, ja mám zuby v pohode.
pekný večer... a nie, nejebká mi.
Aj tebe pekný večer , daj vedieť keď budeš mať ďalšiu plombu
uh, tak to zbohom, už sa viac nebudeme mať o čom baviť.
inak nechapem ten povlak , ja nemavam vobec a to posledny krat jedavam tesne pred spanim a za cely den tak 7. krat. Rano mam zuby takmer rovnake ako vecer po umyti pred spanim.
@narazuvzdorna ja mam. fakt zahada.
Potom ze mate plnu rit kazov , plomb.
@44 konecne niekto normalny
lebo raňajkujem iba vtedy ak sa mamina zobudí a spraví mi niečo na čo mám slinu a to ona robí zatiaľ kým si ja zuby umývam
A je fakt super, ako to tu riesite, celkom som sa pobavila. Birdz by sa mal rozdelit teraz na humusakov a tych, co si umyvaju zuby po ranajkach.
Preco sa nevyseriete , nevycikate , nevyblvete , nevypalcujete , umyjete si usi , oholite pazuchy tiez ? sak uz ked si raz v kupelni tak sprav vsetko nie?
Chapes co tym chcem povedat....
Cele zle ten babsky system ze uz ked som raz v kupelni
Ja sa snáď poseriem
ale dobre, uznávam že v tomto som fakt neskutočne neschopná
@64 @candy36 To ze mu obcas spravi ranajky neznamena ze ich nevie spravit aj on , je to bud ze nema cas alebo je lenivy,alebo je to prakticke.
@momoglamorous mas stastie ale vela ludi s tym NElogickym systemom nema , poznam tolko ludi co maju 700 kazov , plomb a ked som im povedal ze ja nemam ziadnu tak neverili , akoby objavili ameriku cele zle