Nazďo, robím referát do školy, ktorého hlavnou témou je: "Prečo je rap dnes taký populárny a atraktívny pre mladých ľúdí?" a potrebujem od vás nejaké názory. Ak máte chvíľku čas, napíšte mi, prosím, do komentov váš názor na rap (týka sa to hlavne tých, čo
počúvam rap už sedem rokov, začala som ho počúvať kvôli pravdivému textu ktorý doňho raperi dávali
teraz počúvam hlavne Majka, Kaliho, ked mám náladu na smutné pesničky tak LEVa a podobne
počúvam aj iné štýly, jpop, kpop, jrock, elan, a tak proste všetko čo má dobrý text a hlas sa mi lúbi
vulgarizmi v textoch? rytmusa nepočúvam, a ked sa v jednej pesničky objaví jedno/dve slová vo forme nadávky, neriešim to moc, pretože každý hreší
počúvať som rozličné takéto zoskupenia začal vtedy, keď sa mi trochu otvorila myseľ a rozšírili obzory.
napikoval som si to teda hlavne do underground scény .)
na rape sa mi ráta to, že je to istá forma poézie. alebo dá sa tak vnímať. páči sa mi, že sa hlas (tok slov) nejak musí vysporiadať s tým podmazom.
rôznorodý postoj. zväčša sympatizujem viac s ľuďmi, ktorí prichádzajú s originálnejšími textami, ktoré nie sú o predbiehaní sa v mizogynii a mamonárstve.
počúvavam širokú škálu žánrov i štýlov.
vulgarizmy mi principiálne neprekážajú, zásadný význam má kontext.
@JuhoVychod nepočúvam len rap, ale z rapu mám rada Eminema, oslovil ma svojimi textami, niektorí sú fakt dojemné, povzbudivé, na zamyslenie alebo totálne ujeté (a rozosmievajú ma). Preto som ho začala počúvať, lebo sa mi páčil ako hudobne tak aj textovo. Páči sa mi to ako do svojich textov dáva svoj život, akoby dáva dušu na dlani.
Potom sa mi páči random taký rap z videí Nigga vines pretože je maximálne ujetý a je to sklr na pobavenie než na nejaký hudobný zážitok.
Vulgarizmy v textoch...ťažko povedať, všeobecne nie som fanúšik vulgarizmov, ale niekde sa naozaj hodia...A u Eminema je to väčšinou opodstatnené
Okrem rapu, ktorý tvorí tak...10%? z toho čo počúvam, počúvam Metal (ale nie taký ten starý power metal...skôr nové skupiny, najradšej mám melodic death metal, naj kapela je Swallow the Sun) a také inštrumentálne ako Apocalyptica , klasickú hudbu (Beethoven, Rachmaninov, Čajkovskij, Ludovico Einaudi, Antonio Vivaldi...atď).
Čiže tak. čo sa týka rapu všeobecne, nepočúvam taký ten "slovenský rap" typu H16 či ako sa to volalo, a podobné....veci.....Myslím si že v takých piesniach si nájdu záľubu skôr ľudia, ktorí radi upadajú do frfľania na spoločnosť a toho že ich nikto necháp a rap je to jediné čo je im blízke, aspoň takú mám ja predstavu. A možn sa mýlim. Špecifickú skupinu u mňa tvorí Rytmus, ktorý má pár piesní (Verejný nepriateľ, Zlatokopky..) ktoré celkom dobre podávajú -a narovinu-obraz spoločnosti, majú čo povedať tie texty, čiže to si tiež rada vypočujem.
občas si vypočujem, ale tie kde sa veľa nadáva sa mi nepáčia, skôr ma zaujmú také pesničky (ak sa to tak dá nazvať), ktoré maju zmysluplný text, napríklad nejaký pribeh a ak ten reper aj ozaj vie repovať a nie to iba "rýchlo povedať" tak je to fajn, + ešte ked je v tom nejaká fakt pekná melodia tak super. ale takýchto diel je podľa mňa pomenej...
Medzi mladými je populárni, lebo je tam často rytmická hudba s moderným soundom na ktorú sa dobre tancuje a rozjebáva na koncertoch a v kluboch.
Potom sú tú takí ktorých zaujíma text ktorý je často pravdivý, emocionálny a je niekoho zážitkom a je fakt dobre napísaný.
@alex458
zachvílu ti sem príde niekto vykladať, že to čo počúvaš, rap nie je, hehe
ja som vyrastala na niecom uplne inom metal rock a tak a prekonvertovala som sa na rap vdaka Eminemovi ... potom som presla na slovenskych raperov a je to lepsie pretoze maju texty z kazdodenneho zivota a povzbudzovacie optimisticke pomaha to hecuje to a metal a rock boli skor take na rozdvojenu skrachovanu osobnost takyvylev zlosti ..teraz je to lepsie thatz all
@JuhoVychod v KSSJ píše, že rap je recitovanie do rytmu hudby D
No ale k veci..
rap, hip - hop už si to nazvi ako chceš počúvam od mala.. možno som si to vtedy neuvedomovala, ale ovplyvnil ma veľa veciach a v smeroch, v ktorých som sa zatiaľ uberala. Pre mňa to znamená hrozne veľa.. a to nemyslím teraz pesničky typu "Si tak sexi, si tak fajnová." proste vždy ekď mi bolo ťažko zapla som si od Spirita cez Strapa, Rytmusa až po neviem koho a fakt, vždy som sa po tých textoch dala nejak dokopy nuž rap by som už nevymenila... škoda že ja rapovať neviem.. spravila by som dobrú kariéru
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
17 komentov
teraz počúvam hlavne Majka, Kaliho, ked mám náladu na smutné pesničky tak LEVa a podobne
počúvam aj iné štýly, jpop, kpop, jrock, elan, a tak proste všetko čo má dobrý text a hlas sa mi lúbi
vulgarizmi v textoch? rytmusa nepočúvam, a ked sa v jednej pesničky objaví jedno/dve slová vo forme nadávky, neriešim to moc, pretože každý hreší
napikoval som si to teda hlavne do underground scény .)
na rape sa mi ráta to, že je to istá forma poézie. alebo dá sa tak vnímať. páči sa mi, že sa hlas (tok slov) nejak musí vysporiadať s tým podmazom.
rôznorodý postoj. zväčša sympatizujem viac s ľuďmi, ktorí prichádzajú s originálnejšími textami, ktoré nie sú o predbiehaní sa v mizogynii a mamonárstve.
počúvavam širokú škálu žánrov i štýlov.
vulgarizmy mi principiálne neprekážajú, zásadný význam má kontext.
Potom sa mi páči random taký rap z videí Nigga vines pretože je maximálne ujetý a je to sklr na pobavenie než na nejaký hudobný zážitok.
Vulgarizmy v textoch...ťažko povedať, všeobecne nie som fanúšik vulgarizmov, ale niekde sa naozaj hodia...A u Eminema je to väčšinou opodstatnené
Okrem rapu, ktorý tvorí tak...10%? z toho čo počúvam, počúvam Metal (ale nie taký ten starý power metal...skôr nové skupiny, najradšej mám melodic death metal, naj kapela je Swallow the Sun) a také inštrumentálne ako Apocalyptica , klasickú hudbu (Beethoven, Rachmaninov, Čajkovskij, Ludovico Einaudi, Antonio Vivaldi...atď).
Čiže tak. čo sa týka rapu všeobecne, nepočúvam taký ten "slovenský rap" typu H16 či ako sa to volalo, a podobné....veci.....Myslím si že v takých piesniach si nájdu záľubu skôr ľudia, ktorí radi upadajú do frfľania na spoločnosť a toho že ich nikto necháp a rap je to jediné čo je im blízke, aspoň takú mám ja predstavu. A možn sa mýlim. Špecifickú skupinu u mňa tvorí Rytmus, ktorý má pár piesní (Verejný nepriateľ, Zlatokopky..) ktoré celkom dobre podávajú -a narovinu-obraz spoločnosti, majú čo povedať tie texty, čiže to si tiež rada vypočujem.
Potom sú tú takí ktorých zaujíma text ktorý je často pravdivý, emocionálny a je niekoho zážitkom a je fakt dobre napísaný.
@alex458
zachvílu ti sem príde niekto vykladať, že to čo počúvaš, rap nie je, hehe
Modré Hory
Zlokot
Anti-pop consortium
Pharcyde
Hieroglyphics
Jungle Brothers
The Four Owls
a v neposlednom rade hnutie vegan hip hop
( » www.facebook.com/pages/vegan-hip...
)
páči: špeciálne na rape frázovanie, recitálnosť,
ďalej zdelenie, vtip, nadhľad, motivátorstvo (to však nie je výhradná výsada tohto štýlu),
k tým pár raperom, ktorých počúvam, mám postoj pozitívny a do istej miery obdivný,
počúvam veľa hudobných štýlov, rap v nich nie je zastúpený väčšinovo,
vulgarizmy mi neprekážajú, pokiaľ majú opodstatnenie, resp. ak je tam stále viac dobrých myšlienok ako bezhlavého nadávania, tak to prekúsnem.
No ale k veci..
rap, hip - hop už si to nazvi ako chceš počúvam od mala.. možno som si to vtedy neuvedomovala, ale ovplyvnil ma veľa veciach a v smeroch, v ktorých som sa zatiaľ uberala. Pre mňa to znamená hrozne veľa.. a to nemyslím teraz pesničky typu "Si tak sexi, si tak fajnová." proste vždy ekď mi bolo ťažko zapla som si od Spirita cez Strapa, Rytmusa až po neviem koho a fakt, vždy som sa po tých textoch dala nejak dokopy nuž rap by som už nevymenila... škoda že ja rapovať neviem.. spravila by som dobrú kariéru