Hm kto ma ten nazor ze uz to umrelo ze to cobolo a co zacala moja generacia a zila tym uz davno nieje otom?.....Ze to je pricina toho vsetko sem tam klony (smiech v hlave ked to vidim)ktore si neuvedomuju ocom to bolo a malo byt........(najviac ma dojmu d
ano bude to diskusia anti-rap, pretoze zas sem pridu ludia, ktori ho nepocuvaju a len nan nadavaju...
K teme: Oldschool je uz prec a nevrati sa... Ale stale su tu skupiny/jednotlivci/, ktore su pocuvatelne a to underground. Niektori mainstreamovi MC´s su tiez dobry, ale nieje to stale to co kedysi. Tie pozerske deti si uz radsej ani nevsimam, robia hip-hopu len zle meno a potom si vsetci myslia, ze to je hudba pre vymletych...
slovensky hip hop je retardovany sockarsky a neviem aky este styl... to je to najhorsie co kedy vzniklo a bezovsetkoeho tvrdtim ze slovaci nevyprorukovali ani jednu RAP pesnicku pretoze tuna nikto nevie co to rap je... chodte do ameriky do gheta pred 20 rokmi - otom presne bol rap - ten pravy rap
mas uplnu pravdu, ked som zacinal pocuvat zvuk ulice a ns bolo to o niecom inom. Ziadne drahe handry...pamatam ako som si spieval zvuk ulice ako sme tym zili, ale i teraz to ma svoje vyhody ale bol by som rad keby sa to vratilo aspon o 50% spat...
MOJ vies kto dal prvu rap skladbu?.....No poviem ti to ked ces otom tocit bol to sockar na ulici .....Cernoch a beloch ked uz ces ist do vzniku.....tak nehovor ..viem otom viac nez ty
tu na birdzi to ludia odcudzuju pretoze o tom hovno vedia...vidia iba deti, KF a ameriku, ale picu vedia o inom o historii slovenskeho rapu o tom, ze su tu aj ludia, ktory ho pocuvaju od nepamati a naozaj nim ziju. Napriklad vo FR beru rap ako nromalnu vec ako hudbu, ktora ma svoje miesto, ale samozrejme tam to zije omnoho dlhsie a napr su tam i kapely, ktorych clenovia maju i cez 40 rokov...tu na rap nadavaju iba metlaci, punkeri, homosi a ludia co ho prvy krat poculi z ust KF a pre mna je ich nazor nepodstatny pretoze ked o tom nic neviem som radsej ticho, ale tu to neplati
@dconan OMG asi si toho potom moc nepocul... V USA vznika stale vynikajuci rap, to nemozem vylucit (kedze sam ho vacsinou pocuvam). Ale myslis, ze ludia na slovensku nemaju tazky zivot z ktoreho by pisali pribehy a zhudobnili? Lebo jedine tak si to viem vylozit...
dnes je to uz len o komercnej hudbe, ktora je o uplnych pic. ako sa pojdu piatok vecer najebat a popichat baby ze zadu... kedysi to bolo o niecom inom a malo to myslienku...
@hajzelodkosti a taky David? Ten uz bude mat tych 40 . Vecko ma cca 33. Chalani z NS okolo tych 28. Potom to ide vacsinou nizsie, no su aj starsi (rebel atd...). Ale je pravda, ze v inych krajinach su aj starsi a beru ich o to vaznejsie (B-Real, Everlast...)
a dokonca asi 90% uzivatelov a vseobecne tak velmi mudrych ludi nevie aky je rozdiel medzi hip-hopom a rapom lebo najviac je, ked niekto povie ty pocuvas hip-hop
@ribo slovaci tvoria sracky... to sa neda pocuva, slovencina nieje jazyk na rap.. a no americky rap sa pocuvat da aj dnesny to je pravda... ale u americkeho to zacina a aj konci... mozno velmi malo nemecky... aj ked ten sa blizi k slovenskemu ale predsa to je o nieco lepsie
@dconan Slovencina je lubozvucny rytmycky a dost lyricky jazyk. Myslim, ze z takehoto zakladu sa dobry rap robi lahko. Taky TKX mi strasne pripomina US-klasiky. V CZ to je uz spominane PIO (z prezivsich kapiel) alebo aj W518 by bol dobry, keby si najde temu a dobry podmaz. Z Nemecka pocuvam len Azada, takze to az tak porovnat neviem. Ale napr. dobry je este Frenkie, co jest balkansky rap.
vy neviete co to je RAP... ale kazdy ma neaky nazor ja mam svoj a nikdy ho nezmenim. ked rap tak iba americky... ostatne sracky niesom ochotny pocuvat...
Pamätám tie časy keď som počúval veci čo nepoznalo ako teraz každé dieťa a nepúšťal si to každý na ulici v mobile. Síce som bol ja dieťa keď som začal počúvať rap ale vtedy som to vnímal ako niečo čo si ma našlo. Zabudli ste sem pripísať DeFuckTo.
@11 Nič v zlom, ale si hlúpy ak porovnávaš SVK rap a Americký. V každej krajine je o niečom inom.
Neviem či sa skurvila doba, či sa mi zmenil názor, ale nie kapely sa uberajú do sračiek čo sa rodia. CDčko si vydáva každý. Človek čo počúva rap sa musí brodiť cez sračky, aby našiel niečo dobré.
@16 Máš pravdu, je to teraz o komercii, nezazlievajme im to. Aj keď sa mi to hnusí, volakedy boly tie texty fakt krásne.
@18 Toto som si potreboval prečítať Vždy som sa nad tím pozastavoval že niekto počúva hip-hop a nie rap, teraz sa nad tím iba pousmejem.
Na koniec počúvam iba CZ a SK rap lebo potrebujem vedieť o čom spievajú
ale rytmus a spol. vobec nieje rap..rap hip hop bol kedysi teraz uz ho nerobi nikdo korene to ma v afrike no aj v amerike a tam to aj ostalo neposunulo sa to vobec nikam tí dnesny to su len......
@27 dodatok našťastie počúvanie SK hip-hopu sa vyskytuje u ľudí 18+ iba v ojedinelých prípadoch...
ale nevravím že ja som nepočúval, boli doby (mal som cca 16-17) keď som počúval KF, miky-mora, čistýchov, orion a pod...ale tým si prešlo asi dosť ľudí...
Na slovensku v zivote rap nebol, akurat tak trapna napodobnenina...ale velmi trapna...
Rap patri negrom, cest vynimkam (kde urcite slovaci nepatra)...jak je regge hudba jamajcanov a podobnych narodov, tak je rap negrov...jak by to vyzeralo, keby v BA zacal niekto hrat regge ? no total grc...oni to mali v krvy.... Negri ten rap citili, vychovala ich ulica, boli iny, ok...ale na slovensku ? Chlapec si musi zarobit na koncert 50 centa sam a uz si mysli, ze je sebestacny, vychovala ho ulica, rap je jeho zivot ? prossim vaaas....
@holyknight tak ak si pocuval kedysi tie veci tak sa ti necudujem, ze sa ti ten slovensky nepaci.
@storalhangman u nas je sidliskovy rap. Zase netreba to porovnavat s gangsta rapom... A ze je to hudba ciernych je blost. Poznam vela zoskupeni (bielych), ktori su omnoho lepsi nez cernosi. Reggae je o niecom inom, tak ho sem netahaj (aj ked je to "korenova" hudba rapu)
@ribo takže ja nechapem jednu vec čo ty vidiš na americkom rape ked ani nevieš o čom tam točia...určite im nerozumieš ani jednu skladbu jedine ak si si kukol preklad na nete.. Dak počuvaš rap len pre to aky tam je beat tak si kokot radšej počuvaj nejake techno alebo čo...mne sa nahodou slovenska scena pači ale len niečo napr KF nemusim ale Moja reč a H16 su už o inom maju texty ktore davaju zmysel a davaju nejaku inšpiraciu...takže moj nazor na tych čo hovoria že slovensky rap je kokotina alebo pod...slovensky rap má ludi ktory vedia o čom je rap...
@bengoro73 chapem mnimalne 75% textu kazdej pesnicky, ostatne vyvodim z kontextu . Nesud ludi podla seba, ak ty nevies rozumiet neznamena to ze ini tiez nie. Rap vobec nepocuvam podla beatu, aj ked ten dotvara atmosferu. A nikde som nepovedal, ze SVK scena je o nicom...
Prirovnal som Ti to, nauc sa citat s porozumenim a potom tu sekaj formu.
Slovenske reggae by stalo za to, za co stoji slovensky rap, vies to pochopit, ne ?
Proste ta hudba slovakom nepatri a je to tak.
Uz len prejav ciernych bol total iny nez slovakov...
Tu sa "rapperi" stavaju v 10tich rokoch, kupia si o 10 cisel vacsie gate ( pricom netusia, co to malo vyjadrovat), kupia si rovny silt ( ktory zacali nosit metal-coreaci).....
@stralhangman a ty sa nauc rozlisovat pozerov a normalnych... Hudba patri vsetkym. Myslis, ze nieje stvorena pre ludi s latinskym povodom? Cypress Hill napr. je dokaz, ze je! Myslis, ze nie je stvorena pre nemcov? Azad napr. je dokaz ze je! Myslis ze nie je stvorena pre ludi s Irskym povodom? Everlast je dokaz, ze je! Vedel by som ti menovat aj dalej.
Hudba je na to aby ludi spajala a nie delila na skupiny. Ked si vypocujes kvalitne slovenske country tiez povies, ze je to sracka, len preto lebo country vzniklo v USA?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
K teme: Oldschool je uz prec a nevrati sa... Ale stale su tu skupiny/jednotlivci/, ktore su pocuvatelne a to underground. Niektori mainstreamovi MC´s su tiez dobry, ale nieje to stale to co kedysi. Tie pozerske deti si uz radsej ani nevsimam, robia hip-hopu len zle meno a potom si vsetci myslia, ze to je hudba pre vymletych...
ja pocuvam turbo boost a torula
@11 Nič v zlom, ale si hlúpy ak porovnávaš SVK rap a Americký. V každej krajine je o niečom inom.
Neviem či sa skurvila doba, či sa mi zmenil názor, ale nie kapely sa uberajú do sračiek čo sa rodia. CDčko si vydáva každý. Človek čo počúva rap sa musí brodiť cez sračky, aby našiel niečo dobré.
@16 Máš pravdu, je to teraz o komercii, nezazlievajme im to. Aj keď sa mi to hnusí, volakedy boly tie texty fakt krásne.
@18 Toto som si potreboval prečítať Vždy som sa nad tím pozastavoval že niekto počúva hip-hop a nie rap, teraz sa nad tím iba pousmejem.
Na koniec počúvam iba CZ a SK rap lebo potrebujem vedieť o čom spievajú
americký rap je niečo iné! so slovenskými sračkami neporovnateľné...
ale nevravím že ja som nepočúval, boli doby (mal som cca 16-17) keď som počúval KF, miky-mora, čistýchov, orion a pod...ale tým si prešlo asi dosť ľudí...
hudobný vkus sa proste rokmi mení...
Rap patri negrom, cest vynimkam (kde urcite slovaci nepatra)...jak je regge hudba jamajcanov a podobnych narodov, tak je rap negrov...jak by to vyzeralo, keby v BA zacal niekto hrat regge ? no total grc...oni to mali v krvy.... Negri ten rap citili, vychovala ich ulica, boli iny, ok...ale na slovensku ? Chlapec si musi zarobit na koncert 50 centa sam a uz si mysli, ze je sebestacny, vychovala ho ulica, rap je jeho zivot ? prossim vaaas....
a natoto sa teším tieš mierne funky rap ....
@storalhangman u nas je sidliskovy rap. Zase netreba to porovnavat s gangsta rapom... A ze je to hudba ciernych je blost. Poznam vela zoskupeni (bielych), ktori su omnoho lepsi nez cernosi. Reggae je o niecom inom, tak ho sem netahaj (aj ked je to "korenova" hudba rapu)
Prirovnal som Ti to, nauc sa citat s porozumenim a potom tu sekaj formu.
Slovenske reggae by stalo za to, za co stoji slovensky rap, vies to pochopit, ne ?
Proste ta hudba slovakom nepatri a je to tak.
Uz len prejav ciernych bol total iny nez slovakov...
Tu sa "rapperi" stavaju v 10tich rokoch, kupia si o 10 cisel vacsie gate ( pricom netusia, co to malo vyjadrovat), kupia si rovny silt ( ktory zacali nosit metal-coreaci).....
Toto je rap ? Prosim ta....
Hudba je na to aby ludi spajala a nie delila na skupiny. Ked si vypocujes kvalitne slovenske country tiez povies, ze je to sracka, len preto lebo country vzniklo v USA?