Zdravim. Poculi ste niekedy o rastafarianskom hnuti ??? Viete co je zmysel tohto hnutia ???.... Hlavneho predstavitela asi vsetci rastafariani pozname Ano, zlaty Bobik.... Som zvedavý na Vas nazor na toto hnutie a ak sa niekto s tymto stotoznuje napist
80 percent ludi tu sedi moc za netom a tak už neprichadzaju na fora komunikovať na temu ale kritizovať a uražať ,obklučiť temu a tvrdiť že temu nezadal, su tam dve otazky a 6 otaznikov...v poho?
Rastoši su proste subkultura černošskej populacie, ja nikomu neberem naboženstvo ale to ich je docela extremne ,oni beru Marleyho ako svätca a prirovnavaju ho k Ježišovi pretože predpovedal svoju smrť a mal 33 rokov.
Je mi to jedno - pokiaľ mi nejako neubližujú tak nech si svoju sektu majú a nech si obľubujú koho chcú - veď každý má právo obdivovať kohokoľvek koho chce
ale k teme: nedivim sa ze ho maju za svetca, ludia mu v travickovom opojeni pripisuju mysticke vlastnosti a okrem toho ze okolo je okolo boba vytvoreny silny kult osobnosti..kym nevykonavaju ludske obete tak ho mozu mat aj za nadboha
1. kubooo... pekna tema...ked sm videl tuto temu napadlo ma ci si to nezalozil ty...a ked sm zbadal tvoj prvy prispevok hned sm vedel... mno som zvedavi ako sa ti to tu rozbehne...srry za ot
heh.. ze sekta rastafarianstvo je velmi zaujimave nabozenstvo.. cim viac o nom citam tym viac chapem niektorym reggae textom
btw.. Bob nebol ich svatcom bol jeden z najvacsich propagatorov Rastafarianskeho hnutia a jeho narodeniny su Rastafariansky sviatok ale mesiasom bol sam Hailie Selassie..
asi uz kus neskoro ale predsa ... rastafarianstvo .. hmm vzniklo to z krestanstva spojenim cernosskych prirodnych nabozensitiev aspon myslim ... je to cernosske nabozenstvo/sekta ...ale nie je to len nabozenstvo je to sposob zivota ... je spajane s chudobnou vrstvou cernochov...kritizuju chudobu utlak a nerovnosti .. rastafariani veria ze misionari krestanstva naschval zatajili ze Adam a Jezis boli cernosi ... neveria v posmrtny zivot ako krestania veria vsak ze ich boh pomoze ciernym vratit sa do etiopie -ich domoviny- do zaslubenej zemy... trava/mariska/ganja je pouzivana na duchovne ritualy ..jedlo jedia v co najprirodzenejsom stave (bez soli a podobne).. piju prirodne a rastlinne veci - mlieko alkohol kava atd....
ich znaky - farby cervena zlata a zelena - cervena symbolizuje - vitaznu cirkev -cirkev rastov .. predstavuje aj krv trpitela preliata v minulosti ... zlata- bohatstvo domoviny .. zelena- krasa a vegetacia zaslubenej zeme-etiopie .... vacsinou ked si vsimnete ludia nosia zelena zlta cervena.. to je to iste .. este som pocula ze tie farby oznacuju tu ich zaslubenu zem abo afriku .. ze cervena- zem ako zem afriky .. zlta- slnko, teplo... zelena - rastlinstvo afriky abo tej etiopie ... rastafariani nosia na hlavach dredy- symbolizuju korene rastov .. kontrastuju rovne blond vlasy bieleho cloveka .. sposob akym rastu vlasy symbolizuje leva .. ma to tiez symbolizovat nesuhlas so systemom a ,,pravym" sposobom nosenia vlasov ...
neviem kto tam spominal Selassie-ho ... je pravda ze je to zakladatel rastafarianstva ale on v skutocnosti nikdy nebol rastafarian ...bol to krestan ...nikto nevie co si on vlastne o rastafarianstve myslel .. rastafariani veria ze je to zivy boh pre ciernu rasu abo nieco take ... jeho predosle meno bolo Ras Tafari .. myslim ze nejaki rastafariani prisli do etiopie aby mu blahorecili ale on ich vyhnal ... co rastafarianov len utvrdilo v tom ze je to boh.. pretoze boh o sebe neda vediet ze je to boh .. co je si myslim kus uz chore... ked selassie zomrel .. rastafariani tomu neverili mysleli si ze je to len klamstvo medii ... veria ze Heile Selassie sa zmenil na dokonalu bytost a sedi na najvyssom bode hory sion a caka na zuctovanie
prosim rastafariani ,ozvite sa !!! nechcem žiadne dotazi ostatnych iba od bratov a sestier !!! a vy všetci ostatný ,.. budem si želat aby ste otvorili oči , chvilku počuvali a pochopily skutočný význam slova Rastafarián . potpm by ste videli že nie sme bylinožravci ani nič podobne, ale že sme ludia čo maju srdce a najdoležitejšie slovo z najhlbšim významom je Laska a sudržnost a nie nenávist a odcudzovanie !!! Love , Peace and Harmony !!!
22 - som rada že nepatriš medzi ludi čo idu odcudzovat niečo predtým než poznaju význam
ako Bob Marley ma piesen Judge not ,.. najdite si to na nete , ti čo neviete anglicky najdite si v googli texty , a potom pochopite m že nemate sudit, predtým než posudite samych seba !!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
nepoznám a neviem o čom točíš
Rastoši su proste subkultura černošskej populacie, ja nikomu neberem naboženstvo ale to ich je docela extremne ,oni beru Marleyho ako svätca a prirovnavaju ho k Ježišovi pretože predpovedal svoju smrť a mal 33 rokov.
ale k teme: nedivim sa ze ho maju za svetca, ludia mu v travickovom opojeni pripisuju mysticke vlastnosti a okrem toho ze okolo je okolo boba vytvoreny silny kult osobnosti..kym nevykonavaju ludske obete tak ho mozu mat aj za nadboha
btw.. Bob nebol ich svatcom bol jeden z najvacsich propagatorov Rastafarianskeho hnutia a jeho narodeniny su Rastafariansky sviatok ale mesiasom bol sam Hailie Selassie..
ako Bob Marley ma piesen Judge not ,.. najdite si to na nete , ti čo neviete anglicky najdite si v googli texty , a potom pochopite m že nemate sudit, predtým než posudite samych seba !!!
keep di faya blazin