@lesush spoluautor serialu klamari je Paul Ekman.....je to popredny prebornik v čitani reči tela a zakladateľ vednej disciplíny mixkroexpresie, črty ktore tam čitaju pripravuje on...takže neviem...ale myslim že ten serial až taka blbosť nie je....samozrejme je lepšie zohnať skutočny material na študium, zo serialu sa toho človek vela nenauči
@lesush lebo proste neverím tomu že každý človek by mal na základe tých istých znakov dajme tomu teda klamať, alebo tak.. tak neviem ako to mám napísať
@elejbi tak neviem...možno to funguje na niektorých luďoch ale pochybujem že na všetkých
@lesush no maš pravdu presne nie je to dosť tažke, ale da sa to všetko naučiť, dnes napriklad nemam problem uhadnuť čislo na ktore čolvek mysli, najsť človeka ktory prejavuje zaujem, či dokonca niekedy odlahliť aj cele klamstvo, ale zatim som stale len na začiatku
reč tela hovorí to, čo ti slová nepovedia.. nedávno som si o tom kúpila pár kníh, je to veľmi zaujímavé a v každodennom živote sa to dá všade aplikovať, či už chceš vedieť či sú k tebe ľudia úprimní, či majú o teba záujem, aký postoj voči tebe majú... je to veľmi zaujímavé a blbosť to rozhodne nie je ako sa tu niekto vyjadril
ľudia mimovoľne robia pohyby, ktoré si neuvedomujú a tak pre tých, ktorí tieto pohyby/postoje/gestá vedia čítať, sú ako otvorená kniha.... čudovali by ste sa koľko ľudí hovorí jednu vec, no pri tom o sebe telom prezrádza niečo úplne iné
@forte nesnažíš sa kopírovať vedome, ale nevedome koíruje každý. je to proste dané v našej psychike, že ľudia, ktorí žijú v nejakej spoločnosti nevedome sa snažia do tej spoločnosti zapadať a tak vyjadriť svoju skupinovú príslušnosť
@lesush tak tieto veci hej, ale aj tak to vždy nemusí znamenať to isté
@klaudiqaaa jáj tak takto hej...ale aj tak tomu proste neverím hej sú určité veci podľa ktorých sa sá niečo takto odhadnúť ale neviem..ja by som sa proste na toto na 100% nespoliehala lebo neverím že niektoré gestá a také veci robí každý v určitej situácii rovnaké..
@koprdil mikroexpresia alebo mikromimika su vyraze tvare, ktore sa objavuju len na velmi kratku chvilku, ale su zaručene najlepšim indikatorom pocitu
@flussica ani nejväčši odbornik nedokaže uplne ovplyvniť reč tela....možes sa naučiť ju minimalizovať, ale neodstraniš ju nikdy uplne, čiže klamstvo bude aj nadalej pre trenovane oko viditelne
@elejbi Pre trénované oko, ale koľko je trénovaných očí v bežnom živote ? A aj prístroje musia ísť oklamať, keď vie niekto prejsť detektorom lži i s klamstvom .
@flussica pre bežnych ludi ti stači herecky talent.) A detekrot lži ja osobne nepovažujem prave za najlepši, ano určite robi svoju pracu, ale len samotny tep neprezradi klamstvo....
je pravda že rôzne gestá ako napr. prekrížene ruky, nemusia hneď znamenať obranu alebo keď pri rozhovore sa nepozerá do očí nemusí hneď znamenať že nieje úprimný, práve preto treba posudzovať nie jedno gesto ale cely súbor gest (hlavne ako po sebe následujú) zober si klamárou, síce môžu vedome zakrívať všetky gestá ktoré by ich mohly prezradiť, no podvedomie ho nakoniec aj tak zradí roznymi krčovytími pohybmi ktoré si klamár ani neuvedomí že ich robí preto že to robí jeho podvedomie na základe pocitou ktoré aktualne pociťuje...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Nemáš nejake články ktoré by som si mohol prečítať ?
samozrejme, rec tela sa neda citat tako ako v seriali "klamari" ale vela to napovie....
@elejbi tak neviem...možno to funguje na niektorých luďoch ale pochybujem že na všetkých
No pojem mikroexspresia mi nehovorí nič, vidím ho prvý krát...
@forte ale napriklad zvecsenie zreniciek, zrychlenie tepu... toto su veci, ktore nijakym sposobom ne vies ovplyvnit...
ľudia mimovoľne robia pohyby, ktoré si neuvedomujú a tak pre tých, ktorí tieto pohyby/postoje/gestá vedia čítať, sú ako otvorená kniha.... čudovali by ste sa koľko ľudí hovorí jednu vec, no pri tom o sebe telom prezrádza niečo úplne iné
@klaudiqaaa jáj tak takto hej...ale aj tak tomu proste neverím hej sú určité veci podľa ktorých sa sá niečo takto odhadnúť ale neviem..ja by som sa proste na toto na 100% nespoliehala lebo neverím že niektoré gestá a také veci robí každý v určitej situácii rovnaké..
@flussica ani nejväčši odbornik nedokaže uplne ovplyvniť reč tela....možes sa naučiť ju minimalizovať, ale neodstraniš ju nikdy uplne, čiže klamstvo bude aj nadalej pre trenovane oko viditelne
Neprezradí, ale už len vedieť ovplyvniť takéto veci je prelom.
je pravda že rôzne gestá ako napr. prekrížene ruky, nemusia hneď znamenať obranu alebo keď pri rozhovore sa nepozerá do očí nemusí hneď znamenať že nieje úprimný, práve preto treba posudzovať nie jedno gesto ale cely súbor gest (hlavne ako po sebe následujú) zober si klamárou, síce môžu vedome zakrívať všetky gestá ktoré by ich mohly prezradiť, no podvedomie ho nakoniec aj tak zradí roznymi krčovytími pohybmi ktoré si klamár ani neuvedomí že ich robí preto že to robí jeho podvedomie na základe pocitou ktoré aktualne pociťuje...