Ako to vnímate? Pretože ak sa nato pozerám ja, tak asi 80% reklám (Tv, časopisy, web) je postavených na žene, ktorá je postavená do role produktu a tovaru; vystupuje ako sexuálny objekt a často sú zobrazené len časti tela, ako prsia, stehná, telo bez tvár
No dobre lebo 80% reklám sú reklamy na kozemtiku , šampony,magazíny a podobné sračky čo si kupujú iba ženy preto tam dajú ženy...... a hádam ked chcem aby si žena odomňa kúpila farbu,krem ktorýby ju mal zaujať tak že ho bude používať tak predsa tam nedám chlapa s dlhymi vlasmi čo má na nich shaumu alebo čo si depiluje nohy omfg
no k tejto debate len jedna vec.....reklama na MROŽ.....ako je presne to isté.....v reklamách so ženami sú naozaj najviac ukazované prsia a zadky (a teda ešte postava, ktorá sa mne osobne vôbec nepáči, veď riadátor mám aj doma).....a zase, u chlapov sú to bicáky, tehličky atď......proste na obidvoch stranách to nie je správne....toť môj názor...
Dobre, teraz vážne. Nikdy v živote som sa nad tým takto nezamýšľal. Aj preto chodím na Birdz. Aby som sa zamýšľal.
Bohužiaľ je to tak, všade kde pozriem, žena ako produkt, už len na tom Birdzi, pozrieš na úvodnú stránku a tam hneď žena blondínka odhalená takže je to fakt je to pravda kto to vymýšľa pravdepodobne muži ale nevylučujem že sa na tom podieľajú aj ženy. A prečo produkt žena?
Jednoducho lebo sa dobre predáva. Odjakživa to tak bolo.
Čo s tým no, priznám sa asi nič. určite sa predávajú aj muži ale už menej. Môj názor na to je, že mi to nevadí. Dobre, lebo som muž. A vždy mi (teraz nehovorím o žene ako o produkte), taká fotka peknej ženy alebo niečoho odhaleného vyčarí šibalský úsmev na mojej škaredej tvári povedzme si, všetko má plusy a mínusy. dám priestor aj iným.
lebo pekne zeny navyse len v spodnom pradle (alebo aj bez) putaju pozornost...o tom to cele je...co vidavam bilbordy okolo ciest, tak si myslim, ze zeny asi tazko budu kupovat tehly alebo iny stavebny material
ja nenarážam len na ženy...človeka si nemôžeš predsa kúpiť. to že dá niekto peniaze aby s tým daným človek trávil čas (bez ohľadu na to či to tá daná osoba chce alebo nie) ešte neznamená, že ti patrí. Je to ľudská bytosť, nie vec.
@marisoul tak s casti ma aj @yosef pravdu ze si mozes kupit "cloveka"... uz len ked si zoberies bordel, alebo ludi co si beru niekoho aj o 40rokou mladsich.... tam bude urcite laska.... a ine... Toto su len take priklady ktore biju do oci.
inak ako by si charakterizovala kupeneho človeka? ja by som ho charakterizoval ako nastroj a človek sa može stat nastrojom cize si ho mozeš kupit...nekupiš si naklonnost ani city ale kupiš si nastroj ktory ti bude patrit...
@smajlo18 lebo tie reklamy často propagujú niečo, čo má pomôcť žene k tomu aby bola krajšia. takže asi ťažko napríklad v reklame na akože zdravé musli dajú fotku vychudnutého chlapa, ale dajú nejakú retušovanú ženu, lebo je to vysnená postava mnohých žien.
a k otázke, ja neviem, je to tak, ale nevidím na tom nič čudné ani pohoršujúce, proste marketing.
pri produktoch ktoré sú určené najmä pre chlapov zjavne reklama zo ženou zaberá a takisto ženy chcú byť najkrajšie, rady sa porovnávajú s inými, takže to pôsobí aj na ne.
@marisoul prečo to tak je, na to neviem v rýchlosti odpoved a ani sa mi nechce nad tým zamýšlať.
ale je fakt, že ženy si všímajú iné ženy a porovnávajú sa s nimi. a takisto aj to, že sa vlastne upravujeme hlavne kvôli ženám.
lebo veľa žien sa by sa cítilo menejcenných, keby prišli napríklad nenamaľované, oblečené v starších veciach do spoločnosti žien oblečených podľa posledných trendov, namaľovaných, s vyžehlenými vlasmi, dokonale upravenými nechtami atd.
a takto som vlastne trocha odpovedala aj na tvoju otázku, áno, je tu istý ideál krásy,takisto je dané že žena má byť vždy dokonale upravená a kedže väčšina žien sa tým riadi, máloktorá má také sebavedomie aby tak nerobila tiež a cítila sa aj napriek tomu dobre v spoločnosti.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
ked s tym ta zena suhlasi, kludne. chlapi sa radi na to pozeraju, to je proste priroda..
Bohužiaľ je to tak, všade kde pozriem, žena ako produkt, už len na tom Birdzi, pozrieš na úvodnú stránku a tam hneď žena blondínka odhalená takže je to fakt je to pravda kto to vymýšľa pravdepodobne muži ale nevylučujem že sa na tom podieľajú aj ženy. A prečo produkt žena?
Jednoducho lebo sa dobre predáva. Odjakživa to tak bolo.
Čo s tým no, priznám sa asi nič. určite sa predávajú aj muži ale už menej. Môj názor na to je, že mi to nevadí. Dobre, lebo som muž. A vždy mi (teraz nehovorím o žene ako o produkte), taká fotka peknej ženy alebo niečoho odhaleného vyčarí šibalský úsmev na mojej škaredej tvári povedzme si, všetko má plusy a mínusy. dám priestor aj iným.
muzi maju skoro presne take iste reklami ako zeny... len jednoducho povedane zenskej kozmetiky je viac.... nic ine v tom netreba hladat.
aj ked sice neviem ci by si mal pisat komentar ked som TV ani reklamu nepozeral niekolko rokou teda okrem bilboardou a podobnych....
kill me
tovar su stetky
ja nenarážam len na ženy...človeka si nemôžeš predsa kúpiť. to že dá niekto peniaze aby s tým daným človek trávil čas (bez ohľadu na to či to tá daná osoba chce alebo nie) ešte neznamená, že ti patrí. Je to ľudská bytosť, nie vec.
bordel...no, kúpiš si "zážitok" a "hodinku", nie človeka
by z toho mohol byt nejaky bulvarny platok pre zeny ( ako je Zena a Zivot, tak by mohlo byt Zena ako Tovar )
nijako by som ho necharakterizovala, nie som zástancom toho, že človek sa dá kupiť
a k otázke, ja neviem, je to tak, ale nevidím na tom nič čudné ani pohoršujúce, proste marketing.
pri produktoch ktoré sú určené najmä pre chlapov zjavne reklama zo ženou zaberá a takisto ženy chcú byť najkrajšie, rady sa porovnávajú s inými, takže to pôsobí aj na ne.
radi sa porovnavaju alebo ich porovnavaju? ...resp. su nutene sa porovnavat pretoze akysi "ideal" krasy je nastoleny mierami 90:60:90?
ale je fakt, že ženy si všímajú iné ženy a porovnávajú sa s nimi. a takisto aj to, že sa vlastne upravujeme hlavne kvôli ženám.
lebo veľa žien sa by sa cítilo menejcenných, keby prišli napríklad nenamaľované, oblečené v starších veciach do spoločnosti žien oblečených podľa posledných trendov, namaľovaných, s vyžehlenými vlasmi, dokonale upravenými nechtami atd.
a takto som vlastne trocha odpovedala aj na tvoju otázku, áno, je tu istý ideál krásy,takisto je dané že žena má byť vždy dokonale upravená a kedže väčšina žien sa tým riadi, máloktorá má také sebavedomie aby tak nerobila tiež a cítila sa aj napriek tomu dobre v spoločnosti.