Remix songu - získanie zdrojového súboru/jednotlivých častí pesníčky
Hádam sa tu nájde aspoň jeden človek, čo bude vedieť pomôcť. Ak chcem robiť remix nejakeho songu, to je teraz jedno akého.. a dajme tomu chcem zmeniť pozadie, resp. hudbu ale nechať spev.. z normálnej mp3ky to asi lahko nepôjde, či? Je nejaký web alebo ak
tak ak ideš remixovať nejako undergroundovo tak práva nepotrebuješ , tam nikto nebude zistovať že toto si ukradol atď , ale ak už budeš robiť tie remixy a nejako komerkčne vydávať tak už tie práva potrebuješ , program nepoznám , len viem že sa to robí cez nejaké filtre , kde vlastne ide o to že vyfiltruješ hlas alebo vlastne to pozadie , dá sa to tam filtrovať aj na jednotlivé nástroje.. no neviem pohľadám , možno nájdem
@b0ng tak aby som uviedol na pravu mieru...nevadi mi co pises.... a nenadaval som na teba...jeb nato znamena ze kasli na to a neni to utocenie na tvoju osobu ale na to co robis...a ani som to nemyslel vazne takze sa nemusis vzrusovat -rob co ta bavi
Ale ináč ak sú to slováci alebo nie nejaké megahviezdy tak im skús napísať, ja som sa takto dostal k nejakým slovenským trackom po jednotlivých stopách
@b0ng nefiltruj nič... ak chceš robiť REMIX, potrebuješ jednotlivé stopy (a to nielen kvôli tomu, že to bez nich nejde, ale aj kvôli tomu, že REMIX to môže byť LEN VTEDY, ak o tvojom počine vie aj pôvodný autor skladby !
existujú prípady, keď sa dá niečo zlátať aj BEZ samostatných stôp, rovno z pôvodného songu... príkladom môže byť napr. :
>
ale na to :
1. musíš byť SAKRA zbehlý (vedieť výborne samplovať a hlavne aranžovať... čo príde až rokmi tvrdej produkcie)
2. musí mať pôvodná skladba isté parametre (Little Dragon bol na toto uplne ideálny > vysoký bass, ku ktorému šiel dorobiť spodok bez toho, aby sa to bilo + absencia beatu, takže "remixér" mal úplnú slobodu pri výrobe vlastného)... ale opäť - bez toho, aby mal "remixér" potrebné skills, niečo takéto nemohlo nikdy vzniknúť !
3. aj keby sa ti podarí taká pecka ako Lukovi- LSB, tak až do doby, kým ti to pôvodný autor neschváli, to bude len a len BOOTLEG - nie remix !
@b0ng nuž... urobiť remix z tohto je (bez samostatných stôp) mission impossible...
čo by sa s tým ale dalo robiť, je vysamplovať to - čo už je (v porovnaní s remixovaním) zase iný svet... tam môžeš smelo používať čokoľvek čo nájdeš (teda za predpokladu, že to budú len krátke slučky, s ktorými sa kreatívne vyhráš a položíš im vlastné harmonické základy)
ukážkový príklad, High Contrast >
neviem, na akej si technicky úrovni, ale dovolím si vopred jeden warning : sampling je beh na dlhé trate. dnes máš úžasné nástroje, s ktorými sa dajú robiť divy, ale zároveň je dôležité byť si vedomý, čo sa so samplom DÁ a čo NEDÁ robiť
určite sa zoznám s vecami, ako timestretching, obálka (attack, release, sustain, hold, atď..), neskôr môžeš aj slice... no v neposlednom rade trpezlivosť na experimenty a ešte raz experimenty
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Ale ináč ak sú to slováci alebo nie nejaké megahviezdy tak im skús napísať, ja som sa takto dostal k nejakým slovenským trackom po jednotlivých stopách
existujú prípady, keď sa dá niečo zlátať aj BEZ samostatných stôp, rovno z pôvodného songu... príkladom môže byť napr. :
>
ale na to :
1. musíš byť SAKRA zbehlý (vedieť výborne samplovať a hlavne aranžovať... čo príde až rokmi tvrdej produkcie)
2. musí mať pôvodná skladba isté parametre (Little Dragon bol na toto uplne ideálny > vysoký bass, ku ktorému šiel dorobiť spodok bez toho, aby sa to bilo + absencia beatu, takže "remixér" mal úplnú slobodu pri výrobe vlastného)... ale opäť - bez toho, aby mal "remixér" potrebné skills, niečo takéto nemohlo nikdy vzniknúť !
3. aj keby sa ti podarí taká pecka ako Lukovi- LSB, tak až do doby, kým ti to pôvodný autor neschváli, to bude len a len BOOTLEG - nie remix !
to len na ozrejmenie terminológie
btw... koho chceš remixovať ?
No idem na to zatiaľ len tak amatérsky.. a je toho viac čo by som rád ale napríklad momentálne skúšam toto:
čo by sa s tým ale dalo robiť, je vysamplovať to - čo už je (v porovnaní s remixovaním) zase iný svet... tam môžeš smelo používať čokoľvek čo nájdeš (teda za predpokladu, že to budú len krátke slučky, s ktorými sa kreatívne vyhráš a položíš im vlastné harmonické základy)
ukážkový príklad, High Contrast >
neviem, na akej si technicky úrovni, ale dovolím si vopred jeden warning : sampling je beh na dlhé trate. dnes máš úžasné nástroje, s ktorými sa dajú robiť divy, ale zároveň je dôležité byť si vedomý, čo sa so samplom DÁ a čo NEDÁ robiť
určite sa zoznám s vecami, ako timestretching, obálka (attack, release, sustain, hold, atď..), neskôr môžeš aj slice... no v neposlednom rade trpezlivosť na experimenty a ešte raz experimenty