Mohli by ste mi opísať prosím rezanie žiletkou? Dôvody, ako to začne, prípadne ako k tomu ľudia prídu, aký je pri tom pocit. Všetko do detailu. Nepotrebujem názor, či je to zlé alebo dobré.
som o tom napísala sočku a bola som na celoslovenskom chá! (hej chcela som sa vám pochváliť)
napíš si aj ty a budeš vedieť aj to čo si nikdy vedieť nechcel
Nikdy som to neskúšal a ani neskusím, ale viem, že sa pri tom do tela uvoľňujú endorfíny, ktoré zlepšujú náladu, tlmia bolesť a prinášajú dobrý pocit. To je asi príčina, prečo to väčšina ľudí robí. Ale endorfíny sa do tela uvoľňujú aj pri cvičení a nemusíš sa tam rezať, takže ja odporúčam CVIČENIE .
tak lepšie je rezať tých čo si to zaslúžia bohužiaľ ja ako stelesnený kvet lásky a čistoty to neviem praktizovať ani na sebe ani na nikom inom ... ale vraj je to fajn dá sa na tom vypestovať aj závislosť - skús potom mi povieš a možno skúsim aj ja
Síce som to skúsila len raz. Viem prečo to tí ľudia čo to robia robia. Ja to mám totižto v inej forme. Robia to väčšinou kvôli závislosti na bolesti. Keď ti bolesť alebo pohľad na vlastnú krv spôsobuje radosť. Je to choré, ale je to tak.
Je to čisto môj názor, čiže nejdem ti tu hovoriť nejaké fakty, teda zväčša to nebudú fakty.
Po prvé, neviem, ako si predstavuješ rezanie žiletkou, ale dobre.. To je otázka dosť zbytočná, si myslím. Proste zoberieš žiletku, nájdeš si nejakú časť tela, napríklad (väčšinou) zápästie a proste priložíš, trochu alebo viac pritlačíš a potiahneš. Hádam to z opisu chápeš.
Po druhé, ľudia to zvyčajne robia, keď sú nešťastní alebo tak. Úplne presne viem, že to dokáže dosť odpútať človeka od myšlienok, zabudne na to, čo ho pred chvíľou trápilo, pretože jeho pozornosť upúta tá jeho činnosť. Tá bolesť ho akoby zbavila myšlienok na všetko zlé. Aspoň čo ja viem, tak to celkom akoby vyprázdni hlavu.
Čiže myslím, že tým som opísala aj pocity. Ešte niečo?
@sisooolq to neni pomahanie... to je utlmovanie jedneho problemu inym - co v konecnom dosledku len oba problemy zvacsuje a o par dni/mesiacov/rokov sa aj tak zajebes dakde pod vlakom
@antifunebracka
Z istého hľadiska máš pravdu, ale nie u každého je to presne tak isto. Nehovorím, že ja sa práve režem, to nie, ale... No proste, mne to pomáha vyrovnať sa so svojimi problémami, tými ostatnými. Viem, že to zrejme nie je normálne, ale mne to naozaj pomáha.
@cjubou
Nerežem. Neberiem nôž ani žiletku a nerežem sa proste, to nie. Ale.. Celkom blbo sa o tom hovorí, vieš. A aj tak neviem, ako to proste vysvetliť, je to také no..
@sisooolq ja ťa vôbec nechápem ... nerežeš sa a pomáha ti to, režeš sa a pomáha ti to ... alebo sa režeš s niečím tupým, keď neberieš ani nôž ani žiletku
@sisooolq
tak si buď búchaš picháš do nosa pletaciu ihlicu, búchaš hlavu o stenu, alebo si nejak inak sama ubližuješ ... tak či onak to nie je riešenie, aj to pomáha zabudnúť na niečo iné
Fyzická bolesť prehluší tú psychickú. Páči sa ten rituál,tie pocity okolo toho,a nakoniec aj to červené čo vyteká,čo ťa drží v podstate pri živote.....
@debilko25 tak to skús a budeš presne vedieť aké pocity to prináša....
Odhliadnuc od toho. Dôvody: tie sú rôzne. Poväčšine aj drogy niektorý ľudia berú preto aby im pomohli zabudnúť aspoň na chvíľu na to čo sa im v živote deje. Rezanie je niečo veľmi podobné, tiež môžeš získať závislosť a pak si už len hľadáš dôvody prečo a kedy to o5 spraviť. Niekedy to robia preto, lebo chcú potrestať seba za to, čo im vykonali druhý. Neviem to presne opísať len píšem čo o tom viem...
Pocity: Žiletka, rez, krv, skvelý pocit, úľava, žiadne myšlienky. Ale to trvá veľmi veľmi krátko. V konečnou dôsledku bude daný človek o5 tam kde bol pred tými piatimi sekundami pred porezaním sa. Rozdiel? Len s Ďalšou novou jazvou na hocijakej časti tela...
@r4ptor
Ty inteligent, kde som písala konkrétne o NIEČEJ riti? Zrejme, keď na to takto náhle reaguješ, tak nejaký ten vredík sa na tej tvojej prdeli nájde.
@r4ptor
Wtf? Veď je to normálne prirovnanie, pretože neviem či by si sa smial, kebyže máš vred na riti. A okrem iného, nenapísala som ako vred na toho a toho prdeli. Tak nechápem, čo zase trepeš za inteligentné hovná, boha jeho. A okrem iného, kde sa písalo, že som normálna?
....hmm, neviem, či je toto fórum ešte nejako aktuálne...ale mám kamošov, priateľov, ktorí sa režu a snažila som sa ich chápať, čo im to dáva...dozvedela som sa mnoho, pretože sme si fakt blízki....väčšinou majú neľahké životy a nevedia s vnútornou bolesťou zápasiť inak, ako keď ju prehlušia na chvíľku tou fyzickou...počas toho, ako som sliedila po nete, nech sa dozviem viac, nech im viem nejako pomôcť, tak som našla aj veľa videí o tom...niektoré také kresťanské až fanatické by som to nazvala, iné totálne depresívne...ale toto ma zaujalo, pretože o tom hovoria odborníci,teda aspoň myslím, že sú obaja...ak chcete vedieť o tom, čo vedie ľudí k ubližovaniu si, tak mrknite
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
napíš si aj ty a budeš vedieť aj to čo si nikdy vedieť nechcel
googli butterfly project, to ti pomoze najviac
milujem keď ľudia odsudzujú veci o ktorých hevno vedia.
Po prvé, neviem, ako si predstavuješ rezanie žiletkou, ale dobre.. To je otázka dosť zbytočná, si myslím. Proste zoberieš žiletku, nájdeš si nejakú časť tela, napríklad (väčšinou) zápästie a proste priložíš, trochu alebo viac pritlačíš a potiahneš. Hádam to z opisu chápeš.
Po druhé, ľudia to zvyčajne robia, keď sú nešťastní alebo tak. Úplne presne viem, že to dokáže dosť odpútať človeka od myšlienok, zabudne na to, čo ho pred chvíľou trápilo, pretože jeho pozornosť upúta tá jeho činnosť. Tá bolesť ho akoby zbavila myšlienok na všetko zlé. Aspoň čo ja viem, tak to celkom akoby vyprázdni hlavu.
Čiže myslím, že tým som opísala aj pocity. Ešte niečo?
Ale pomáha to..! :ehm:
Z istého hľadiska máš pravdu, ale nie u každého je to presne tak isto. Nehovorím, že ja sa práve režem, to nie, ale... No proste, mne to pomáha vyrovnať sa so svojimi problémami, tými ostatnými. Viem, že to zrejme nie je normálne, ale mne to naozaj pomáha.
Ale nerežem, na to by som musela používať niečo, s čím sa dá rezať. A koľko trvá taký chvíľkový odrb?
"Nehovorím, že ja sa práve režem, to nie, ale... No proste, mne to pomáha ..."
z tohto sa zdá, že to robíš. ako inak to čo si napísala vysvetlíš?
Nerežem. Neberiem nôž ani žiletku a nerežem sa proste, to nie. Ale.. Celkom blbo sa o tom hovorí, vieš. A aj tak neviem, ako to proste vysvetliť, je to také no..
tak si buď búchaš picháš do nosa pletaciu ihlicu, búchaš hlavu o stenu, alebo si nejak inak sama ubližuješ ... tak či onak to nie je riešenie, aj to pomáha zabudnúť na niečo iné
ak aj to
Odhliadnuc od toho. Dôvody: tie sú rôzne. Poväčšine aj drogy niektorý ľudia berú preto aby im pomohli zabudnúť aspoň na chvíľu na to čo sa im v živote deje. Rezanie je niečo veľmi podobné, tiež môžeš získať závislosť a pak si už len hľadáš dôvody prečo a kedy to o5 spraviť. Niekedy to robia preto, lebo chcú potrestať seba za to, čo im vykonali druhý. Neviem to presne opísať len píšem čo o tom viem...
Pocity: Žiletka, rez, krv, skvelý pocit, úľava, žiadne myšlienky. Ale to trvá veľmi veľmi krátko. V konečnou dôsledku bude daný človek o5 tam kde bol pred tými piatimi sekundami pred porezaním sa. Rozdiel? Len s Ďalšou novou jazvou na hocijakej časti tela...
To je asi všetko čo o tom s rôznych zdrojov viem
Bože... strihám "sa".
Ha-ha, 58.
Bože, si vtipný asi ako vred na riti.
Ty inteligent, kde som písala konkrétne o NIEČEJ riti? Zrejme, keď na to takto náhle reaguješ, tak nejaký ten vredík sa na tej tvojej prdeli nájde.
Wtf? Veď je to normálne prirovnanie, pretože neviem či by si sa smial, kebyže máš vred na riti. A okrem iného, nenapísala som ako vred na toho a toho prdeli. Tak nechápem, čo zase trepeš za inteligentné hovná, boha jeho. A okrem iného, kde sa písalo, že som normálna?
Neboj sa, nie je treba, aby som dospela.
A čuduješ? Na debilný koment iba debilnú reakciu dostaneš.