USB hub no takto ... sú dosť problémové a to tým, že rýchlo odchádzajú ... dôvodom je nesprávne používanie ... proste klasická situácia ... majiteľ USB kľúča umiestni USB kľúč do portu, nahrá dáta a nasurovku vytiahne ... - zle ! (windows naučil) - spraviť toto na linuxe ... ten by naučil ... po nahratí dát treba USB treba aj odpojiť v systéme a až potom vytiahnúť ... spraviť prvý postup pri USB hube ... hrozí, že odpáliš port v ktorom ho máš pripojený a budeš môcť využívať iba ďalšie ... samozrejme ale záleži od kvality a výrobcu hubu
@smajl0 Každe USB zariadenie alebo port mozes nastavit na rychlost, alebo na výkon....pri nastaveni na vykon je odporucane odpajat v systeme, pri nastaveni na rychlost odpajat v systeme nemusis...
@finrod na windowse nemusíš odpájať vôbec pretože keď dáta sa na USB nahrajú ukončí sa komunikácia ... ale na linuxe keď donahrávaš dáta zariadenie stále komunikuje... teda ak ho surovo vypneš stratíš dáta, ktoré si tam predtým nahrával ... preto by si vždy mal odpájať zariadenie ... ale to ťa ešte v škole asi neučili ... no poznámka k tématu ešte ... ja som len načrtol model situácie ako sa to bežne robí ... u USB huboch to prakticky robiť musíš inak si odpáliš port usb hub je citlívé zariadenie a je rozdiel medzi USB portom zabudovaným v PC a USB hubom
@smajl0 keď ja som mal skôr na mysli problém že nechám aktívny hub v napájaní a nachám ho zapojený vo vypnutom pc.... inak dik za radu lebo pouzivam ubuntu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
keď zakopneš o zastrěcný káblik a vytrhneš si celý usb port (it happens)
ale nič iné zlé sa mi s týmto neprihodilo