Ked sa s niekym rozpravate a uz sa vám treba pobrať (či už je to telefonický hovor alebo cesta domov a jeden z vas sa odpaja, alebo ste sa pristavili s niekym na kus reci, to je jedno), zacinate rozluckovu vetu slovom "dobre"?
Napriklad: "No dobre, tak ja už idem. Maj sa", "Dobre, čau" a podobne.
Mate pocit, ze bez toho by to bolo neprimerane? Ze by ste len rovno povedali rozlúčku?
Mate nejaku radu? Mne pride mimoriadne neprirodzene povedat len holý pozdrav, aj keď obe zucastnene strany maju uplne jasno v tom, co sa teraz deje - napriklad kracate kusok po ulici s niekym, kto byva o 5 domov dalej - je jasne, ze vy sa odpojite tam, kde je vas dom - ale povedat tam iba "dovidenia" alebo "ahoj" znie velmi divne, nie? Aspon "tak ahoj" sa tam ziada, ci vam nie? Trpim tymto dost, lebo bez tych odrazovych slovicok mi samotny pozdrav znie odveci, ale zaroven si uvedomujem, ze tie slova su uplne prazdne. Čo "dobre"? Niečo je dobre? Neviem...
@dezolat tak ako sa rozlucis v takej situacii. povedzme, ze kracas s niekym k jeho alebo svojmu domu a ten dotycny (alebo ty) kraca(s) dalej - predtym ste sa prave o nicom nerozpravali, boli ste chvilku ticho. ako sa rozlucis? len rovno pozdrav?
nemusi to byt mozno "dobre", ale mam pocit, ze kazdy tam nejaku uvodnu vsuvku dava
Tazko povedat ked si to normalne neuvedomujem XD ale ako nahradu za dvoje dobre, ako spravny Kosican pouzivam tak XD tak ja idem... tak sa maj.... XD Alebo ako vravis, pozdrav a zatym pride vysvetlenie. Alebo nieco ako "no" ale slovo dobre som asi nikdy nepouzil
Mám obrovskú výhodu - polročnú dcéru, takže keď mi je už dlho, kuknem na ňu a zvolím podľa nálady:,,Ideme domov?" ,,Ty budeš aj hladná." ,,Ideš sa okúpať." A nikomu to nepripadá divné. Asi. Možno. Je mi to jedno. V každom prípade som ukrátena o ,,dobre."
niekedy použijem to "dobre", niekedy poviem, že sa ponáhľam, som v práci, ak som von poviem, že mi práve dorazil autobus a idem si kupovať lístok na návšteve je občas dobré osvedčené, že treba mi na wc, no ale správny gazda všetko domov donesie, tak teda idem domov
Prepáč asi som zabudol. Asi ako @18 teda hovorievam "tak". Často vravím "Tak ma tešilo." alebo "tak teda rád som ťa videl, maj sa pekne" a rozídeme sa.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Napriklad: "No dobre, tak ja už idem. Maj sa", "Dobre, čau" a podobne.
Mate pocit, ze bez toho by to bolo neprimerane? Ze by ste len rovno povedali rozlúčku?
Mate nejaku radu? Mne pride mimoriadne neprirodzene povedat len holý pozdrav, aj keď obe zucastnene strany maju uplne jasno v tom, co sa teraz deje - napriklad kracate kusok po ulici s niekym, kto byva o 5 domov dalej - je jasne, ze vy sa odpojite tam, kde je vas dom - ale povedat tam iba "dovidenia" alebo "ahoj" znie velmi divne, nie? Aspon "tak ahoj" sa tam ziada, ci vam nie? Trpim tymto dost, lebo bez tych odrazovych slovicok mi samotny pozdrav znie odveci, ale zaroven si uvedomujem, ze tie slova su uplne prazdne. Čo "dobre"? Niečo je dobre? Neviem...
Diky vsetkym za nazory.
nemusi to byt mozno "dobre", ale mam pocit, ze kazdy tam nejaku uvodnu vsuvku dava
Dobre, ved sa este urcite stretneme...
Ale "tak" asi vcelku bežne
A neviem prečo, ale zas ja som človek, čo v bežnej reči povie aj v jednoduchej vete trikrát slovo "proste", lebo neviem rozprávať normálne