V detstve som bol taký tlstejší a rodina mi to samozrejme pri každej príležitosti predhadzovala na oči a aj mne samému moja váha prekážala.. začal som chudnut a reakcia rodiny ma zas prekvapila.. uštipačné poznámky, ohováranie za chrbtom ze nič nejem (pri
@7 Ja by som zase oponovala a stotožnila sa s názorom @6 , pretože si myslím, že ho to pripraví na život aspoň po tej stránke, že bude mať stále motiváciu sa zlepšovať a istým spôsobom si už na také narážky zvykne a nevyvedie ho z miery, keď si z neho budú uťahovať pr. rovesníci.
No a čo sa témy týka, tak hej, to druhé s tým učením poznám veľmi dobre Istú dobu mi to riadne liezlo na nervy, lebo som sa pr. celý deň neučila, a večer,keď som chytila zošit do ruky, už boli tie narážky typu "Zas?".. a aj od cudzích ľudí..to ma vedelo pekne (aj vie) iritovať. Viem teda, ako sa musíš cítiť, ale netreba si to brať príliš osobne...
sestra alebo brat prinesú domov 4-ky a 5-ky a všetko okej a ja? donesiem dvojku.. (som na pedagogickej strednej-žiaden med lízať..čosi ako gymko..) a už reči" a čo si sa neučila? len si na internete bola,,"
pritom makám v dvoch robotách... a venujem sa mnohým iným činnostiam..ale môžem byť akokoľvek dokonalá..fúrt som tá zlá a nikdy nie som dosť dobrá..
a vieš čo? rezignovala som..
ja sa budem snažiť... aby som niekoho potešila alebo mu urobila radosť? no...ani vo sne..všetko čo robím robím tak ABY BOLO DOBRE MNE a ABY TO VYHOVOVALO V PRVOM RADE MNE... čiže tak..
P.S.: @Smilerrr posilka či cvičenie doma?
Tiež sa mi tej podpory moc nedostávalo, skôr len pičung za čokoľvek. Ono si proste niektorí rodičia riešia svoju frustráciu zo života na svojich deťoch.
@smilerrr ja som to nemala až také zlé, ale mám nevlastného otca, s ktorým som sa nikdy nemusela a bolo nás v byte veľa - ja, mama, nevlastný tatko, 2 segry a dedko... nemala som súkromie, nemohol u mňa frajer správať, čo bolo veľmi na piču keď bol odomňa 70km vzdialený... všetko sa dá... aj osamostatniť... ísť niekam do spoluvýbania... nám je už teraz super... žijeme sami v trojizbáku, tento rok maturujem, takže začnem už aj ja robiť (priateľ robí) a popri tom externe vysokú idem...
nemať dneska tak skvelý deň,asi by som sa rozpísala,ale myslím že nadpisom si to vystihol,rodinu si nevyberieš
každopádne držím päste nech sa darí raz bude lepšie
@matwejo vieš..to je tak.. ak žiješ celý život s tým že si "nechcené dieťa".. a rodičia ti to dávajú najavo... proste..po čase rezignuješ a žiješ sám pre seba...
áno, učím sa a dakedy spím len 2-3 hodiny..áno mám 2 zamestnania.. áno, mám iba 19..som ešte mladá..ale aspoň nemám čas opíjať sa, fajčiť a podobne... sama sa živím..čoskoro sa osamostatním...ale nemám pocit že mám až tak hrozný život... sú aj takí čo to majú horšie.. a ked mi je nanič...spomeniem si na to že bolo aj horšie-lebo bolo...
a @77hanes77 tak.. ja, moje druhé ja a môj narcizmus je TOP..až potom ostatní..ták sa ľúbim že dakedy mám chuť pobozkať zrkadlo aká som perfektná
@ludusinqa95 uzivat si zivot neznaci fajcit, pit a neviem co, ale zastavit sa a uzit si prijemne momenty ... co sa tebe tazko da, co ma na tom velmi mrzi...
aspon je fajn, ze ty budes na svoje deti ina, lebo vidis ako to nie je dobre
@ludusinqa95 doma doma
mimochodom k tvojmu spánku a dvom zamestaniam.. to zvládaš? nebojis sa ze ti to telo vrati? Ja som doteraz mal brigádu co som robil 5-6 dni v tyzdni Domov som chodil o polnoci spával som max. 6 hodin a nevládal som a to len ked bolo dobre obdobie, ked ma cakala na druhy den pisomka tak spánok mal bud 3 hodiny alebo 4 a pol..
@matwejo zle si ma pochopil..alebo ja som sa zle vyjadrila..myslím to tak, že nemám čas sa nudiť..myslela som to tak, že mám v okolí mnoho ľudí..ktorí nemajú čo robiť tak sa idú opiť rešp. čosi podobné..-myslím to tak, že mám priority a idem si za tým..aa život si užívam aj ked iným spôsobom a áno,budem iná... lepšia aspoň dúfam o pár rokov sa ma opýtaš
@smilerrr áno,zvládam... fungovala som ešte tak, že o polnoci som chodila spať a už o piatej som vstávala, lebo som chodila behávať..ale potom už to telo nezvládalo a žiadalo si odpočinok a navyše som mala zdravotné komplikácie-zlomenina..tak som s tým sekla.. aa ja fungujem momentálne tak..že asi 2 týždne dokážem fungovať s 3-4 hodinami spánku..potom asi týždeň mám asi 6-7 a pak.. striedačka..proste ako kedy.. nie vkuse..lebo potom by som to nezvládala...ale teraz, ked maturujem..cítim tlak..škola a všetko.. veľa toho je.. tým pádom aj telo si žiada svoje..bud kofeín alebo posteľ
Moj otec je dost magor a co sa tyka citovej stranky tak skoda reci, ale v ostatnych veciach napr skola, brigada apod vie podporit,
Od mamy som v zivote nepocula ziadne vycitky ani nic podobne, myslim ze mame fakt dobry vztah
Mame velku rodinu, vela pribuznych, uzasnu segry a sesterky mam , takze som mala cely zivot podporu a vzdy tu bol niekto o koho som sa mohla opriet ale ani u nas to nie je vzdy vesele, otec si lubi vypit a robi dakedy bordel doma, ale tak aspon sa naucim jednat s opitymi ludmi
@28@32 mama ma tiež vždy podporovala vo všetkom...nemôžem sa sťažovať a raz jej to určite oplatim To sa síce nedá povedať o mojom nevl.fotrovi,no nikdy mi nic nezakazoval ani do ničoho nekecal. Výhoda byt najstarším dieťaťom 8)
Toto je bohuzial v strasne vela rodinach a poviem Vam ze je to katastrofa...
Absolutne najhorsie co mozu rodicia robit je podkopovat neustale sebavedomie dietata!!
Ja som presvedceny o tom ze sebavedomie cloveka je neuveritelne dolezite pre vsetky aspekty jeho zivota!!
Ci uz praca, zoznamenie sa a komunikacia s potencionalnym partnerom/partnerkou...atd..vo vsetkom uplne je sebavedomie velmi dolezite
Ak rodicia, surodenci skratka rodina od malicka udupava sebavedomie cloveka, nemoze sa potom nikto cudovat ak je v zivote nepriebojny, moze mat 4 VS ale pride na pohovor do potencionalnej prace a nezoberu ho lebo vidia ze je to zakomplexovana troska..taktiez ze si nevienajst partnera..ak je to muz tak ze ma chronicky strach s oslovenia zeny..
Presne toto iste robili moji stari rodicia mojej mame a moze sa im podakovat za celozivotne komplexy!!! Nulove sebavedomie.
Ja by som takym rodicom dieta zobral!!! Ked Vam denno/denne niekto , teda nie niekto ale vasi najblizssi hovoriua aky ste tucny, nesikovny, skaredy, hlupy, nepriebojny atd.. Tak tomu coskoro sami uverite a len velmi tazko sa toho uz kedykolvek v zivote zbavite!!!
Ps: co je to vlastne sebavedomie??
Sebavedomie je schopnost prijat seba sameho taky, aky som a nebat sa moje prave ja pred kymkolvek naplno prezentovat. Na nic sa nehrat, byt hrdy na seba po fyzickej aj psychickej stranke, nemat z nicoho ziadny komplex
Inak je to to iste ako aj to nase oblubene nadavanie na vsetko slovenske!! Hrame futbal s niekym: typicky slovak: tesim sa kolko nam zase nalozia.. Alebo: No jasne slovakistan , vsetko je tu mozne!!
V usa by jeden american povedal krive slovo druhemu na usa, okamzite by na neho pozerali vsetci ako na nepriatela naroda!!
Ja si myslim ze za tuto narodnu hrdost vdacime starociami utlacania madarmi
treba si z toho vziať to najlepšie, pochopiť, akí sú a prečo to robia a pohnúť sa ďalej sám. neočakávať, čoho sa ti nedostane. ale hlavne si to treba v sebe usporiadať a napraviť to, čo to zanechalo.
mne otec hovori cely zivot, ze som tlste prasa a vzdy led ma videl jest tak sme sa pohadali vsimla som si, ze mi taketo blbosti neustale vycita lebo on je nespokojny sam so sebou a nejak sa mu ulavi, ked mi ponadava. neriesim. mame v rodine strasne vela problemov, neustale hadky, malo lasky. prejde to az ked sa osamostatnis, aj ked nie uplne. na niektore veci sa neda zabudnut a ked do teba od malicka niekto husti, ze si slaboch, nic nedokazes, robis vsetko zle a si nepotrebna existencia, mozes sa vzopriet a snazit sa nieco napriek tomu dokazat, ale nech mi nikto nehovori, ze to cloveka vyrazne nepoznamena do konca zivota.
Bože čo je na tom ? Nič hrozné na tom nevidím Sú aj horšie veci ver mi Ak si rozumný tak jedným uchom dnu druhým von
Ja som tiež toľko p*čovín počúval od macochy Deň čo deň výčitky a tak aký som neschopný, nič nerobím, nič zo mňa nebude, zbytočne chodím na strednú. keď skončím školu tak ma vyhodí a podobne pritom v živote som nič zlé nerobil ale tak žiarlila na mňa a to že otec sa aj mne venoval ale naučilo ma to proste nič si z toho nerobiť a uvedomiť si, že to je krava a keď som starší už si nedovolí lebo by to neskončilo dobre pre oboch ale relatívne sme uzmierený A svet je hneď krajší
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
ale tiež to mám podobne, preto sa teším na VŠ, ako vypadnem. vydrž a bude to lepšie
No a čo sa témy týka, tak hej, to druhé s tým učením poznám veľmi dobre Istú dobu mi to riadne liezlo na nervy, lebo som sa pr. celý deň neučila, a večer,keď som chytila zošit do ruky, už boli tie narážky typu "Zas?".. a aj od cudzích ľudí..to ma vedelo pekne (aj vie) iritovať. Viem teda, ako sa musíš cítiť, ale netreba si to brať príliš osobne...
pritom makám v dvoch robotách... a venujem sa mnohým iným činnostiam..ale môžem byť akokoľvek dokonalá..fúrt som tá zlá a nikdy nie som dosť dobrá..
a vieš čo? rezignovala som..
ja sa budem snažiť... aby som niekoho potešila alebo mu urobila radosť? no...ani vo sne..všetko čo robím robím tak ABY BOLO DOBRE MNE a ABY TO VYHOVOVALO V PRVOM RADE MNE... čiže tak..
P.S.: @Smilerrr posilka či cvičenie doma?
*hugs*
každopádne držím päste nech sa darí raz bude lepšie
áno, učím sa a dakedy spím len 2-3 hodiny..áno mám 2 zamestnania.. áno, mám iba 19..som ešte mladá..ale aspoň nemám čas opíjať sa, fajčiť a podobne... sama sa živím..čoskoro sa osamostatním...ale nemám pocit že mám až tak hrozný život... sú aj takí čo to majú horšie.. a ked mi je nanič...spomeniem si na to že bolo aj horšie-lebo bolo...
a @77hanes77 tak.. ja, moje druhé ja a môj narcizmus je TOP..až potom ostatní..ták sa ľúbim že dakedy mám chuť pobozkať zrkadlo aká som perfektná
aspon je fajn, ze ty budes na svoje deti ina, lebo vidis ako to nie je dobre
mimochodom k tvojmu spánku a dvom zamestaniam.. to zvládaš? nebojis sa ze ti to telo vrati? Ja som doteraz mal brigádu co som robil 5-6 dni v tyzdni Domov som chodil o polnoci spával som max. 6 hodin a nevládal som a to len ked bolo dobre obdobie, ked ma cakala na druhy den pisomka tak spánok mal bud 3 hodiny alebo 4 a pol..
@smilerrr áno,zvládam... fungovala som ešte tak, že o polnoci som chodila spať a už o piatej som vstávala, lebo som chodila behávať..ale potom už to telo nezvládalo a žiadalo si odpočinok a navyše som mala zdravotné komplikácie-zlomenina..tak som s tým sekla.. aa ja fungujem momentálne tak..že asi 2 týždne dokážem fungovať s 3-4 hodinami spánku..potom asi týždeň mám asi 6-7 a pak.. striedačka..proste ako kedy.. nie vkuse..lebo potom by som to nezvládala...ale teraz, ked maturujem..cítim tlak..škola a všetko.. veľa toho je.. tým pádom aj telo si žiada svoje..bud kofeín alebo posteľ
mna rodina podporuje v drvivej väčšine veci, ktoré chcem a ja sa snazim nesklamať ani seba, ani ich.
Od mamy som v zivote nepocula ziadne vycitky ani nic podobne, myslim ze mame fakt dobry vztah
Mame velku rodinu, vela pribuznych, uzasnu segry a sesterky mam , takze som mala cely zivot podporu a vzdy tu bol niekto o koho som sa mohla opriet ale ani u nas to nie je vzdy vesele, otec si lubi vypit a robi dakedy bordel doma, ale tak aspon sa naucim jednat s opitymi ludmi
A
Ja mám niekedy pocit že mi dovoľujú, teda ma podporujú vo veľmi veľa veciach, sú na mňa mäkký.
Absolutne najhorsie co mozu rodicia robit je podkopovat neustale sebavedomie dietata!!
Ja som presvedceny o tom ze sebavedomie cloveka je neuveritelne dolezite pre vsetky aspekty jeho zivota!!
Ci uz praca, zoznamenie sa a komunikacia s potencionalnym partnerom/partnerkou...atd..vo vsetkom uplne je sebavedomie velmi dolezite
Ak rodicia, surodenci skratka rodina od malicka udupava sebavedomie cloveka, nemoze sa potom nikto cudovat ak je v zivote nepriebojny, moze mat 4 VS ale pride na pohovor do potencionalnej prace a nezoberu ho lebo vidia ze je to zakomplexovana troska..taktiez ze si nevienajst partnera..ak je to muz tak ze ma chronicky strach s oslovenia zeny..
Presne toto iste robili moji stari rodicia mojej mame a moze sa im podakovat za celozivotne komplexy!!! Nulove sebavedomie.
Ja by som takym rodicom dieta zobral!!! Ked Vam denno/denne niekto , teda nie niekto ale vasi najblizssi hovoriua aky ste tucny, nesikovny, skaredy, hlupy, nepriebojny atd.. Tak tomu coskoro sami uverite a len velmi tazko sa toho uz kedykolvek v zivote zbavite!!!
Ps: co je to vlastne sebavedomie??
Sebavedomie je schopnost prijat seba sameho taky, aky som a nebat sa moje prave ja pred kymkolvek naplno prezentovat. Na nic sa nehrat, byt hrdy na seba po fyzickej aj psychickej stranke, nemat z nicoho ziadny komplex
V usa by jeden american povedal krive slovo druhemu na usa, okamzite by na neho pozerali vsetci ako na nepriatela naroda!!
Ja si myslim ze za tuto narodnu hrdost vdacime starociami utlacania madarmi
všetko čo robíte, robíte pre seba, si uvedomte, že je to to najlepšie pre vás, že dokážete byť iní...
a vedzte, že v mnohých prípadoch je to závisť voči vám, čo je absolutné hnusné a cynické zo strany vašich blízkych...
ale všetko sa každému raz vráti a troj násobne, tomu verte...
ja som mal to stastie, ze som mal dost vela podpory od rodiny
Ja som tiež toľko p*čovín počúval od macochy Deň čo deň výčitky a tak aký som neschopný, nič nerobím, nič zo mňa nebude, zbytočne chodím na strednú. keď skončím školu tak ma vyhodí a podobne pritom v živote som nič zlé nerobil ale tak žiarlila na mňa a to že otec sa aj mne venoval ale naučilo ma to proste nič si z toho nerobiť a uvedomiť si, že to je krava a keď som starší už si nedovolí lebo by to neskončilo dobre pre oboch ale relatívne sme uzmierený A svet je hneď krajší
rodinu si nevyberieš
ani ja nie som bohvieaká spokojná