A medzi moje ludske prava nepatria veci ako pravo na bezpecie, pravo na vlastny majetok, pravo na dostojny zivot? Urobili jednu chybu v Ostrovanoch-ako prisadu do betonu mali dat tie krysy smradlave.
Do týchto kvázi sa veľmi nestarám, ale už mi ide na nervy ako stále počúvam Cigáňov a ich túžby po bytoch. Nejedná sa len o to, čo je v médiach, tieto reči som už veľakrát zachytila v ich bežných rozhovoroch.
Skuste si postavit chatrc na cudzom pozemku. Nemozne. Velmi rychlo vas odtial vyhodia. Ci uz majitelia samotni alebo majitelia s asistenciou policie. Im sa v tomto state ozaj vsetko prepecie...
ked to s nimi inac nejde,tak co s nimi.... ak to pomoze,tak ano,suhlasim stym. paralela s berlinskym murom je trapna ,porovnava neporovnatelne, 2 veci kt.spolu nemaju ziaden suvis.
a ze byty? ... preboha a naco aby ich do roka rozobrali,znicili a odniesli co sa da do zbernych surovin?
ad 1) BBC nemôže mať ani ŠAJNU, ako to v reále na Slovensku s touto menšinou a jej sociálnou interakciou so zbytkom obyvateľstva chodí. doprial by som im taký mesačný pobyt v Jarovniciach či Letanovciach... som zvedavý, ako by hovorili potom.
ad 2) výborne, páči sa mi to... aspoň niečo. akurát, že tie múry by som dal ešte aspoň o tých 50 percent vyššie, lebo toto skutočne nemôže byť problém preliezť.
ad 3) skutočne sa teším tým moralizujúcim príspevkom. nezostáva mi než odporučiť na podobný pobyt ako BBC crew a zároveň požiadať o konkretizovanie tých revolučných "efektívnych riešení"
ad 4) hej, to je diskriminácia ! AJ JA CHCEM SOCIÁLNE BYTY !!!
@transplantovana : narodila si sa 26.5.1989, takze si v socializme zila 7 mesiacov. To nevadi, ty vies, ako to fungovalo, ze? Nehnevaj sa, ale tvoje reci a reci tebe podobnych su typu: "jednym uchom dovnutra, druhym von". Len dristy, zvasty, dohady, spekulacie....
Keď si vezmem, že väčšina rómov býva v bytoch a domoch na čierno, teda ani nie sú ich, poprípade pozemky na ktorých stoja, vtedy som schopná hádať sa zubami nechtami so všetkými zarytými ,,ochrancami ľudských práv". Keby biely neplatil nájomné, hneď je u neho exekútor, ale keď nájomné neplatí róm, všetci sa na to pozerajú spoza slnečných okuliarov. Takže tých ,, rómov za múrom" absolútne neľutujem i keď s tým úplne celkom nesúhlasím.
Chatrc na cudzom pozemku, nacierno elektrifikacia, nacierno voda, aj kablovka, ci dokonca plyn. Susedny sukromny pozemok zmeneny na smetisko. Blizky les, stale redsi a redsi. Obyvatelia v blizkej denine v strachu, vyrabovane dvory, psy miznu do gulasa, v autobuse kriciace ciganky, terorizujuce dochodcov, lebo ciganske decko musi zaberat dve sedadla. Rozkradnute druzstvo, vzdy menej a menej urody, na noc sa nezazinaju poulicne lampy lebo zmizlo trafo. Miestna autobusova zastavka sa po kusoch vytratila do kovosrotu, . . .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
A medzi moje ludske prava nepatria veci ako pravo na bezpecie, pravo na vlastny majetok, pravo na dostojny zivot? Urobili jednu chybu v Ostrovanoch-ako prisadu do betonu mali dat tie krysy smradlave.
Dáku malú neškodnú atómovú bombičku alebo niečo ako nášľapné míny.
Do týchto kvázi sa veľmi nestarám, ale už mi ide na nervy ako stále počúvam Cigáňov a ich túžby po bytoch. Nejedná sa len o to, čo je v médiach, tieto reči som už veľakrát zachytila v ich bežných rozhovoroch.
"Tento múr ich v žiadnom prípade neoddeľuje, ani im neobmedzuje prístup k službám či hlavným cestám."
. . . niet co dodat.
a ze byty? ... preboha a naco aby ich do roka rozobrali,znicili a odniesli co sa da do zbernych surovin?
oddeľme sa, vytvorme ešte väčšiu bariéru, namiesto efektívnych riešení sa správajme jak opice.
potľesk!
Dookola sa to bude riesit?
Rob, nerobis nic nemas. Si neprisposobivy? Tak za to nes dosledky.
Prizivovat sa na ostatnych je nefer. Ziadne davky, ale praca.
ad 2) výborne, páči sa mi to... aspoň niečo. akurát, že tie múry by som dal ešte aspoň o tých 50 percent vyššie, lebo toto skutočne nemôže byť problém preliezť.
ad 3) skutočne sa teším tým moralizujúcim príspevkom. nezostáva mi než odporučiť na podobný pobyt ako BBC crew a zároveň požiadať o konkretizovanie tých revolučných "efektívnych riešení"
ad 4) hej, to je diskriminácia ! AJ JA CHCEM SOCIÁLNE BYTY !!!