Ahojte, už dlhé roky ma trápi táto dilema. Nikto koho som sa pýtal nevie definitívne odpovedať, všetci nazývajú tie isté druhy oblečenia všetkými tromi názvami.
Viete niekto presne povedať, že ktoré je ktoré ?
Isto neviem skutočné nazvoslovie, ale pre mňa osobne strikovany je sveter, môže byť prípadne aj s kapucňou a stále je sveter, ak je hrubo strikovany.
Iný materiál s kapucňou je mikina a bez kapuce a nie na zips je pulóver, ale to slovo málo používam (a aj oblečenie xD)
A dakedy je pulóver zameniteľný so svetrom, ale ak to mám ako hlavnú časť odevu, je to pulóver, ak to použijem ako ďalšiu vrstvu (napríklad) na tričko, nazvem to sveter
mikina má zips, ktorý sa dá úplne až dole rozopnúť a zvykne mať kapucňu
sveter je ako tričko s dlhým rukávom, ibaže teplé, huňaté, ňuňu a tak
a pulóver sa od svetra odlišuje tým, že pokračuje až hore na krk
Podla mna mikina nemusi mat ani zips a ani kapucnu.
Pulover je pre mna hrubsie tricko a sveter nieco, co si dam v zime, aby ma to zahrialo. Väčšinou pletený.
mikina má kapucňu alebo zips, alebo aj aj
sveter je na zapínanie, väčšinou na gombíky, ak je niečo štrikované s kapucňou a zipsom, stále je to pre mňa sveter
pulóver je tenší ako sveter, nie je na zapínanie
@agrobrat to je to isté, ako mikina
ale nie je na zapínanie, ideálne má také to klokanie vrecko, kde sa ti vedia obe ruky stretnúť. A je riadne hrubá.
poddruh mikiny proste
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Iný materiál s kapucňou je mikina a bez kapuce a nie na zips je pulóver, ale to slovo málo používam (a aj oblečenie xD)
Sveter je pletený, alebo zhotovený podobnou metódou. Ak sa zapína, tak väčšinou na gombíky
Pulóver je dakedy podobný svetru, ale skôr je to len hrubšie tričko s dlhým rukávom. Nie je na zapínanie
sveter je ako tričko s dlhým rukávom, ibaže teplé, huňaté, ňuňu a tak
a pulóver sa od svetra odlišuje tým, že pokračuje až hore na krk
Pulover je pre mna hrubsie tricko a sveter nieco, co si dam v zime, aby ma to zahrialo. Väčšinou pletený.
» slovnik.juls.savba.sk/?w=pulover...
» slovnik.juls.savba.sk/?w=sveter...
pulover - zimny plet. sveter BEZ ZAPINANIA
sveter - pleteny so zapinanim alebo bez
sveter je na zapínanie, väčšinou na gombíky, ak je niečo štrikované s kapucňou a zipsom, stále je to pre mňa sveter
pulóver je tenší ako sveter, nie je na zapínanie
ale nie je na zapínanie, ideálne má také to klokanie vrecko, kde sa ti vedia obe ruky stretnúť. A je riadne hrubá.
poddruh mikiny proste