Nemáte ten pocit, že na správanie chalanov a báb sú rozdielne merítka? Keď niečo robí chalan, je to v poriadku, ale keď to isté robí dievča, tak je považovaná za minimálne divnú... Prečo to tak je? Štve ma to
a ked ti dam protiotazku... preco babam skor prejde ak spravia nieco zle? pripadne preco babe prilepsia v skole znamku ked sa rozplace? nie ze by som zatracovala zensky rod, ale vsetko ma svoje pre aj proti
ano, mame daleko od rovnopravnosti pohlavi...mam ten pocit tiez. ale neviem zaujat stanovisko velmi - niektore veci tykajuce sa toho su jasne kraviny a stvu ma, ale zase niektore neviem no... ked rozlisujeme pohlavie ako biologicky podmienenu zalezitost a rod ako nejaky spolocensky konstrukt, ta neviem potom niekedy sa k tomu stavat - napr. to co pise v @1 - ked to berieme z biologickeho hladiska, nic nepredurcuje zeny k tomu, aby sa malovali...rovnako by sa mohli malovat aj muzi...akurat to proste neviem prijat taku myslienku...proste strasne vela veci v nas je zakorenenych velmi hlboko, ale mam dojem, ze nie od prirody, ale nejak je to len podmienene spolocnostou, v kt. zijeme... a neviem co s tym asi nic
@1 tak som to nemyslela ako príklad uvediem spolužiaka, ktorý maniači na anime a všetci to považujú za ok. ale keď sa to dozvedeli o spolužiačke, hneď ju považovali za detinskú a neviem čo možno blbý príklad, ale iné mi nenapadne teraz.
@2 tak ale zase nie všetkým zlepšia známku. to záleží aj na obľúbenosti
samozrejme. ale ako to vnimam zavisi od situacie. niekedy to nie je prijemne, inokedy mi to vyhovuje.
podla mna kazdy v tomto robi rozdiely, ved ako inak? ja murovat steny nebudem. on kojit deti tiez nebude. niekedy su taketo rozdielne meritka prirodzene, nevyhnutne. inokedy su neopodstatnene a hlupe. no to mna osobne netrapi. ak sa to niekomu nepaci, jeho problem.
presne, toto su podla mna tie biologicky podmienene veci - muz normalne kojit nemoze a rovnako zena ako od prirody fyzicky slabsia nema dovod murovat, ked to moze efektivnejsie robit muz. ale je kopu inych veci, ktore su akosi umelo povazovane za muzske alebo za zenske
mne sa to vobec nezda, drbu ma tu na poriadok a keby som im aj nohy lizal, bol by som furt chrapun.........takže asi tak............som gay a som proste nežiaduci a treba ma zabiť.....
to je normálna vec... napríklad keď si nahlas prdne dievča vyznie to úplne inak ako keby to bol chalan keďže chlapi sú väčšinou považovaní za prasce, dievčatá zas za slušné hanblivé stvorenia, a takýchto porovnávaní by sa dalo veelaveeela vyhrabať..
@martin182 Ak niekto veri, ze dievcata a zeny su nezne, mile, krehke a este neviem ake super stvorenia, tak je vzdialeny od pravdy asi ako ja od kresla americkeho prezidenta....Nechcem tym samozrejme povedat, ze nie su vynimky a ze aj muzi nie su svine ale tato povera o zenach je velka konina...aj vela bab to vravi " my zeny sme velke svine a vieme sakramentsky vyuzivat" to dnes povedala kolegyna a nasledne to aj dokazala
@pershing363 však áno, pravda je samozrejme niekde inde... Ale podľa týchto "pravidiel" funguje spoločnosť už dlhú dobu vrátane súčasnosti.. Mne skôr vyhovuje výrok že ženy vedia byť oveľa väčšie svine ako chlapi a to som si už viac krát všimol.. Ale ajtak moje najmilšie pravidlo - neškatuľkovať!
@martin182 Ja som citoval kolegynu z dneska mne napriklad vadi, ked niekto oznaci baby a horsie vodicky...to nie je pravda, poznam chlapov, ktori nevedia ani sadnut za volant a vela bab vie velmi dobre jazdit
@pershing363 ale ono vo všeobecnosti si myslím že ozaj je to tak lebo chalan keď má niečo proti chalanovi, zanadáva si.. pridbe mu.. dobre... ale baba VS baba to často končí takými psychickými traumami a dlhodobým "peklom zo života" až sa sám na to nemôžem pozerať.. takých prípadov som už zažil viacero.. Ale ľudia sú rôzni, nehovorím že každý by to tak riešil..
To s tým šoférovaním máš pravdu, poznám baby čo náhodou úplne bez problémov jazdia a naopak zas napríklad chalana čo rozbil už v autoškole 2 autá..
podla mňa hej...napríklad aj doma to tak je...brata pustia do mesta bez problémou ale mňa ani za boha...musia vedieť kde budem,s kým ,čo budem robiť ,kedy sa chcem vrátiť...mne to dosť lezie na nervy... komu by neliezlo...horšie jak vo väzení
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
@2 tak ale zase nie všetkým zlepšia známku. to záleží aj na obľúbenosti
podla mna kazdy v tomto robi rozdiely, ved ako inak? ja murovat steny nebudem. on kojit deti tiez nebude. niekedy su taketo rozdielne meritka prirodzene, nevyhnutne. inokedy su neopodstatnene a hlupe. no to mna osobne netrapi. ak sa to niekomu nepaci, jeho problem.
presne, toto su podla mna tie biologicky podmienene veci - muz normalne kojit nemoze a rovnako zena ako od prirody fyzicky slabsia nema dovod murovat, ked to moze efektivnejsie robit muz. ale je kopu inych veci, ktore su akosi umelo povazovane za muzske alebo za zenske
filip
Súhlasím! Prečo to tak je?!
Ivana (11 cm)
To s tým šoférovaním máš pravdu, poznám baby čo náhodou úplne bez problémov jazdia a naopak zas napríklad chalana čo rozbil už v autoškole 2 autá..
Hmm... tak čo asi. Akurát že to nejde von ale... dnu
Daj nejaky konkretny priklad :