Ahojte potrebujem poradiť... Chodím do druhého ročníka a na našu školu prišli prváci no po pol roku som si tam všimol jednu krásnu babu háčik je v tom že je maďarka a vie slabo po slovensky a moja maďačina je taká že len rozumiem skoro všetkému no keď hov
Bože, tak to skúste a ona nech sa učí slovenčinu a ty maďarčinu. Inak priateľ vie po maďarsky dokonale ale aj po slovensky našťastie.. mne príde tá maďarčina vtipná a zlatá zároveň.
Ja som na strednú chodil tiež v takej zmiešanej oblasti a ako pohodicka sa dalo dorozumiet so zenami....
Ale mal som tiez zazitok s madarkou co so mnou a kamaratom prisla ku mne v noci a kamarat ma s nou nechal... A v pohodicke aj bez znalosti jazyka bolo vsetko... Ci vsak na vztah si neviem predstavit ak neviete komunikovat...
Ja v tom problém nevidím, keď naozaj budete chcieť tak sa dohovoriť určite budete vedieť Maďari sú nám najbližší národ čo sa týka kultúry a mentality, aspoň to ti uľahčí situáciu, keď už jazykovo sú nám veľmi vzdialení
Inak nechápem ľudí čo si hneď predstavujú vzťah a všetko a pritom ani len netušia čo je to za babu, aká je a nič o nej nevedia. A hlavne to ako to ona bere. Lebo na základe toho, že pokecáte a usmievate sa to už automaticky znamená, že ťa chce? Potom tu bude fórum o neopätovanej láske a o odmietnutí, a ako sa trápiš...
@ps102 no podla mna su nam kulturou a mentalitou blizsie skor cesi, aj ked s madarmi mame spolocne dlhe roky historie ..ale fakt co vidim okolo seba ma od (aspon mojej) slovenskej mentality na hony daleko @tomias ja som napriklad mala v skole tiez xy "schoolmates", ktori nevedeli po slovensky, pretoze bolo v jednej budove aj madarske aj slovenske gymnazium ..a plus som mala priamo v rocniku spoluziaka, ktory po slovensky sice vedel, ale ani za boha tak nechcel rozpravat (a som si teraz tak spomenula na dramu, co vznikla, ked sme na nemcine mali pisat sloh "preco som hrdy, ze som slovak/zijem na slovensku"
a co sa tyka otazky - go for it, ved ty jej po madarsky rozumies, ona evidentne daco po slovensky rozumie tiez, mozno sa tiez len hanbi rozpravat..moj frajer sa tiez so mnou prvy rok, co sme sa poznali poriadne nerozpraval, lebo sa (okrem ineho) hanbil..u nas to prelomila flasa vina mozno tadial vedie cesta
Moja priatelka je Taiwanka a ja si po Cinsky viem maximalne vypytat vegetarianske nudle kazdopadne vieme obaja po anglicky, takze ak viete tiez, nie je problem. V opacnom pripade problem nastane hlavne pri problemoch, ktore nebudete vediet vyriesit, lebo nebudete vyjadrit kde je vlastne problem
ten popis situacie nema chybu... strasne take komicko-roztomile mi to pride a len chod do toho... chemia tam zrejme funguje a ked sa chce tak sa da vsetko
jej mnohý ste potešili ,,,,ona je najlepšia v angličtine mne angličtina nejde to že najlepšia mi povedal angličtinár keď šla okolo že "táto baba vie asi najlepšie angličtinu z celej školy to nie ako ty" toto mi povedal tak čo som si všimol tak učitelia jej keď dačo povie ona sa pousmeje jemne a po tichu kecá po slovensky račej že ak dačo dojebe tak aby to nebolo počuť oki tak to dako skúsim keď že jej chodia málo busy tak sa jej raz opýtam keď bude po škole čakať na bus že či ju môžem zobrať domov že mám aj tak z tade cestu aj ked z tade cestu mať nebudem a po čas cesty by som sa jej mohol opýtať či by nešla dakedy so mnou von či ?
áno, je tam nádej ... a mimochodom zase až také tupole byť nemôže kedže na dvojjazyčných školach (slovensko-madarskych) sa madari normalne učia slovenčinu a aj z nej maturuju...
ja mám jedno jazyčnú školu a jazykom je slovenčina to len je tu menšia menšina maďarská a každý maďar vie slovensky len ona má najväčšie problémy kacať slovensky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Tentokrát si úsmev na tvári vyčarila Ty mne!
Ale mal som tiez zazitok s madarkou co so mnou a kamaratom prisla ku mne v noci a kamarat ma s nou nechal... A v pohodicke aj bez znalosti jazyka bolo vsetko... Ci vsak na vztah si neviem predstavit ak neviete komunikovat...
@tomias ja som napriklad mala v skole tiez xy "schoolmates", ktori nevedeli po slovensky, pretoze bolo v jednej budove aj madarske aj slovenske gymnazium ..a plus som mala priamo v rocniku spoluziaka, ktory po slovensky sice vedel, ale ani za boha tak nechcel rozpravat (a som si teraz tak spomenula na dramu, co vznikla, ked sme na nemcine mali pisat sloh "preco som hrdy, ze som slovak/zijem na slovensku"
a co sa tyka otazky - go for it, ved ty jej po madarsky rozumies, ona evidentne daco po slovensky rozumie tiez, mozno sa tiez len hanbi rozpravat..moj frajer sa tiez so mnou prvy rok, co sme sa poznali poriadne nerozpraval, lebo sa (okrem ineho) hanbil..u nas to prelomila flasa vina mozno tadial vedie cesta
ale inak držím palce