Zdravym chcel by som radu ci pomoc co mam robit, nechtiqc som rozlial pivo po klavesnici na laptope a ci sa to da dako opravit, alebo uz bude nepouzitelny.
Pretoze ked chcem dakam dat pisat sa my neda, pise sam ked sa klikne do dakych riadkov.
@rebel98 podla mna to bude fungovat a nemal by to byt ziadny problem ! ked som chodil na kurzy PC tak ten co to vyucoval tak povedal ze ked sa na klavesnicu vyleje malinovka, caj, alebo voda tak klavesnica sa moze pokazit. Ale pokial sa vyleje alkohol tak klavesnici sa nic nestane a bude fungovat dalej. Pokial si vylial nealkoholicke pivo tak fungovat to nebude, ale ked si vylial alkoholicke pivo tak 100 percentne to pojde. Najlepsie je vyliet silnejsie pivo aspon dvanastku, ale aj ked vylejes desiatku tak nic sa nestane
@dominator39 ono funguje slabsie ale same sa tlacitka akoze stlacaju ukazuje to dajme tomu ked sa prihlasujes na win a pises heslo tak to sa my ani neda lebo samo pise
nedavaj ju hore nohami, pivo by mohlo vojst do tlacitiek, a potom sa to tazko vyskrabe. Pivo zashne a je ako med, cize nic nestlacaj, das 3 dni, a daj dakte na teple miesto. Ono bezne klavesnice dokazes rozobrat, laptot to neviem. Pivo ked zashne je jak lep, lepkave.
jaaj, hned ako si to rozlial si mal odpojit ntb, a prevratit hore nohami a nechat odtiec a potom by si to mal vycistit rozobrate
ja som rozliala pepsi a som to poutierala iba pri zapnutom notebooku a na dalsi den klavesnica uplne blbosti pisala ale nastatsie mi ho otec rozobral a opravil ale to bolo hned den po incidente
Ale ved to len oplachni ale nie ...niekedy staci osusit aj ked podla @4 to asi stacit nebude.. @1 po varenom vine tiez nejde a po cistej vode len trochu
Ale vies ake z toho plynie ponaucenie? Nepi nad klavesnicou!
moznost by bola aj taka, ze oplachnes vodou vypnuty notebook, ale neviem ci by prezil, nejaku sancu by som dal.
"a prevratit hore nohami a" - somarina vlastna skusenost, prinajmensom pri normalnych klavesniciach, tlačitka su z vnutra dute, pivo do nich vojde a sa to zalepi, a to nerozchodis, tazko sa bude stlacas. Odvtedy pijem pivo zasadne tak, ze kus odpijem a dam na parapetu.
@rebel98 Hlavne ho nepoužívaj keď je v takom stave.
Odpoj ho zo nabíjačky, vyber batériu.
Ak si trúfaš, rozober notebook a nechaj ho vysušiť ...
Ak natieklo aj na základnú dosku, zožeň si 100% lieh (nesmie obsahovať vodu) a vyčisti ním základnú dosku .. Trošku to pomôže proti korózií ...
Ak na základnú dosku nenatieklo (ak si si 100% istý), nechaj vysušiť klávesnicu. (notebook samozrejme rozober celý tak či tak)
Ak si trúfaš, jemne daj dole všetky klávesy, gumičky a každý jeden kontakt vyčisti liehom.
ja som si svoj olial red bullom zhruba 2 tyzdne po tom co som dostal, najprv sa vypol a nereagoval, potom sa zapol, ale nesla vobec klavesnica, po case sa nejako rozbehla ale stale tak, ze ked som stlacil niektoru klavesu stlacilo ich niekolko naraz, tak som si kupil klavesnicu cez usb ale aj ta sa po rokoch pokazila tak som si z ebayu kupil novu notebookovu klavesnicu a vymenil tu staru a vsetko sliape ako hodinky odvtedy
ja som si raz poliala klávesnicu na ntb kofolou a prestali mi ísť niektoré klávesy a bolo ich pekne veľa,tak som ho zaniesla do opravy a vraj sa celý nejako dojebal a odišlo tam aj niečo drahé. už neviem čo to bolo,nie som počítačový mág a oprava by ma vyšla nad 200€,čo sa mi už neoplatilo,lebo ten ntb nebol úplne nový,ale nasere.
ale celý bol olepený,fuuuj
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ja som rozliala pepsi a som to poutierala iba pri zapnutom notebooku a na dalsi den klavesnica uplne blbosti pisala ale nastatsie mi ho otec rozobral a opravil ale to bolo hned den po incidente
@1 po varenom vine tiez nejde a po cistej vode len trochu
Ale vies ake z toho plynie ponaucenie? Nepi nad klavesnicou!
"a prevratit hore nohami a" - somarina vlastna skusenost, prinajmensom pri normalnych klavesniciach, tlačitka su z vnutra dute, pivo do nich vojde a sa to zalepi, a to nerozchodis, tazko sa bude stlacas. Odvtedy pijem pivo zasadne tak, ze kus odpijem a dam na parapetu.
Odpoj ho zo nabíjačky, vyber batériu.
Ak si trúfaš, rozober notebook a nechaj ho vysušiť ...
Ak natieklo aj na základnú dosku, zožeň si 100% lieh (nesmie obsahovať vodu) a vyčisti ním základnú dosku .. Trošku to pomôže proti korózií ...
Ak na základnú dosku nenatieklo (ak si si 100% istý), nechaj vysušiť klávesnicu. (notebook samozrejme rozober celý tak či tak)
Ak si trúfaš, jemne daj dole všetky klávesy, gumičky a každý jeden kontakt vyčisti liehom.
ale celý bol olepený,fuuuj