zivnost mat oficialne urcite musis, a povolenie taktiez, ja neviem ci netrepem, ale ja by som sa informoval na obecnom urade ohladom povolenia predavat na jarmoku. Ziskovy by si mohol byt asi keby si ich nakupil viac a robil to sucasne po celom slovensku na viacerych miestach naraz, ale aj to silno pochybujem, ze by stalo za to, ale nechcem ta demotivovat, tazko odhadnut kolko by si toho na nejakej akcii predal, to asi musis len vyskusat a uvidis No, ale si spocitaj cenu za stroj, neviem sice aky ides kupovat, ale asi nieco profi cca 500e, dalej odvody...no, na poctivo to robit, to chce gule kamo
Takze zvycajne sa to vybavuje na miestnom urade na nejakom organizacnom oddeleni a nejakom referate podnikatelskej cinnosti, a je potrebne predlozit minimalne:
-Žiadosť o vydanie povolenia na predaj na trhovom mieste a na ambulantný predaj alebo na príležitostnom trhu (tlačivo)
-Živnostenský list / výpis z obchodného registra, resp. potvrdenie obce o vlastníctve poľnohospodárskej pôdy
-súhlas prenajímateľa priestoru, kde to budes predavat (trhovisko asi) , kazde mesto si to moze upravit po svojom, niekde je predaj mimo trhoviska zakazany.
-Stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva - v prípade predaja potravinárskych výrobkov,
Je ale potrebne si nastudovat konkretne vseobecne zavazne nariadenie obce v ktorej chces predaj uskutocnovat, tam budes mat aj poplatky a trhovy poriadok obce Nemas zaco, pekny den
kebyze ich predavas za 50centov tak to by celkom dost trvalo kym by sa ti vratili vsetky naklady zistovala som si to asi pred dvoma mesiacmi, lebo tiez sa mi to zdal ako celkom dobry napad, ale naklady na vyrobu jednej cukrovej vaty su okolo 33 centov (cukrova glazura), takze pri predajnej cene 50centov by si mal z kazdej predanej vaty zisk prosim pekne 17centov no a ked ratame ze by si si musel kupit stroj co by mohol stat povedzme 500e, tak by si musel predat 2941 cukrovych vat, kym by sa ti vsetky naklady vratili a v tom samozrejme niesu zapocitane vsetky odvody, dane a ja neviem ake administratvne ukony, a tie povolenia na prevadzku by tiez neboli zrejme zadarmo
Povolenie samozrejme za mat musis a to povolenie dostanes na konkretne miesto, co sa tyka jarmokov tak tam budes mat aj slusne palky za povolenie. Inak pre zaujimavost: Ceny za vianocne stanky v bratislave boli od 1700 do 300 E za den. Ale to len tak na okraj. Karieru s tym nespravis ale nieco zarobis a co to sa naucis. Inak tiez viem o chlapikovi ktory hned ako mal 18 si spravil zivnost kupil stroj na pukance a predaval, teraz ma velku firmu.
ja by som to predával aspoň ze 1 Euro. podla mňa je jedno či to predávaš za 50 centov alebo euro, ludia to aj tak budú kupovať ak budeš predávať na správnom mieste .. to len nak naokraj a inak, budeš potrebovať minimálne živnostenský list
Radsej si kup stanok a rob trdelniky. Na trhoch/jarmoku som este nevidel nikoho s vatou. Ale s trdelnikmi tam pobehuje skoro kazdy, a su aj slusne rady pred budkami kde ich robia.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
-Žiadosť o vydanie povolenia na predaj na trhovom mieste a na ambulantný predaj alebo na príležitostnom trhu (tlačivo)
-Živnostenský list / výpis z obchodného registra, resp. potvrdenie obce o vlastníctve poľnohospodárskej pôdy
-súhlas prenajímateľa priestoru, kde to budes predavat (trhovisko asi) , kazde mesto si to moze upravit po svojom, niekde je predaj mimo trhoviska zakazany.
-Stanovisko Regionálneho úradu verejného zdravotníctva - v prípade predaja potravinárskych výrobkov,
Je ale potrebne si nastudovat konkretne vseobecne zavazne nariadenie obce v ktorej chces predaj uskutocnovat, tam budes mat aj poplatky a trhovy poriadok obce Nemas zaco, pekny den