ak ťa to poteší, RPG hrávam od detstva, najviac sa mi páči séria The Elder Scrolls, ale celkom fajn je aj Fallout, Two Worlds atď. Momentálne fičím na LotRO.
Ale asi myslíš veci ako Dračí doupě. Kedysi som aj to hrával, ale ľuďom zvykne po chvíli jebať z toho a prestanú sa ovládať a vymýšľajú hovadiny.
Ja by som si veru zahral RPG do "starej školy", keby mal dakto záujem (NR a okolie), len by som musel oprášiť svoje dračí doupě. Ale v poslednej dobe čoraz častejšie koketujem s myšlienkou, že si objednám z USA od firmy Chaosium RPG zo sveta príbehov H.P.Lovecrafta (skutočný kráľ hororu, nie oficiálny ako King). Ale nepovedal by som že sa to rozmáha, skôr naopak! A viete o tom, že vlastne PC hry (všetky druhy a kategórie) sa vyvinuli prapôvodne z RPG? Keby niekto mal záujem o pokec ohľadom RPG či už také či také, TS.
A potom RPG - role playing game. Role playing = hranie "roly". Keď hráte "rolovo", tak sa stávate kvázy hercom, musíte sa vcítiť do postavy tak ako keby ste ju hrali na javisku v divadle, musíte sa správať, uvažovať a rozprávať tak ako ona. Opitý pirát nebude používať odborné mnohoslabičné termíny a pod. Ale inak je to sranda.
Osobne som sa prv objavila na mesiac-dva na Divii, predtým, než ju "zavreli" a začali s obnovou alebo v podstate vytváraním celkom novej. Dúfam v jej skoré (čo je snáď len číra fantázia ukončenie, rovnako ako som čakala na svoju "premiéru" na finalia.sk Problémom sa napokon stalo, že keď som sa konečne dočkala otvorenia registrácie a nabehnutia nových stránok, už to fungovalo na pozvánky a ja som bola (aj stále som) veľmi sklamaná, pretože nemám okruh známych, ktorí by hrali RPG a poslali mi pozvánku.
Aspoň som si našla menšiu "náhradu" v podobe aragorn.cz, kde to funguje spontánnejšie a mnohý hráči mi pomohli rozvinúť schopnosti, preto sa už pomaly prestávam považovať za nováčika
To je zrejme dostatočne vyčerpávajúca odpoveď na moju záľubu v hraní za "iné bytosti" (či už starého draka, chlapca z divadelnej spoločnosti, starú babku s mačkou, vynálezkyňu,... alebo čokoľvek iné
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@nicoolka
@houmr
Role-playing-game
čiže to slovné, bez grafiky..
V ktorom je možné úplne všetko..
hral som kedysi jedno, ale postavené na L2 ... čiže s grafikou ale tak bol tam roleplaying len server skončil, lebo tam bolo málo ľudí
Ešteže cez týždeň musím spať viac ako 4 hodiny. Vďakabohu.
No myslím, že v tomto čase sa na Slovensku nenachádza veľa kvalitných RPG stránok..
Takže chodím len na Fináliu a čakám na dokončenie Divie..
A keď ste prestali.. Prečo? "Vyrástli" ste z toho?
teraz ma už našťastie netrápi či ma niekto porazí v aréne ..
ak ťa to poteší, RPG hrávam od detstva, najviac sa mi páči séria The Elder Scrolls, ale celkom fajn je aj Fallout, Two Worlds atď. Momentálne fičím na LotRO.
Ale asi myslíš veci ako Dračí doupě. Kedysi som aj to hrával, ale ľuďom zvykne po chvíli jebať z toho a prestanú sa ovládať a vymýšľajú hovadiny.
A presne to, že sa do toho msuší vcítiť na tom žeriem..
celkom dobré sú aj Gothic 3 a Dragon Age Origins
bohuzial, neviem ci sa najblizsich par rokov dockame, ako poznam istych ludi
Divia bola moja the best one- ziadna povinna skola, ziadne trapne ulohy- o co islo, bola hra rpg!
Aspoň som si našla menšiu "náhradu" v podobe aragorn.cz, kde to funguje spontánnejšie a mnohý hráči mi pomohli rozvinúť schopnosti, preto sa už pomaly prestávam považovať za nováčika
To je zrejme dostatočne vyčerpávajúca odpoveď na moju záľubu v hraní za "iné bytosti" (či už starého draka, chlapca z divadelnej spoločnosti, starú babku s mačkou, vynálezkyňu,... alebo čokoľvek iné