ja som si vždy myslela že skladanie rubikovej kocky je o logickom zmýšlaní a šikovnsoti atd. ale nakoniec som zistla že sa stačí naučiť jednu metodu a už ju vieš zložiť. že je to vlastne len o zapamätaní si ťahov. lenže to ma aky vyznam potom? žiadny a tak som sa to nenaučila...
@tomiq254 vôbec neviem, čo tie slová znamenajú ja ju skladám tak že najprv jedna strana, potom rohy a do toho stredy a tak divne, ako výjde, tak skladám (nerozmýšľam, kde aký ťah si "vyyoutubeovať", ale "ako dostať túto kocku sem a túto sem")
No naposledy som sa s rubikovou kockou hral asi keď som mal 5 rokov.. inak som v živote ju neskladal ale furt mi to z pohľadu na ňu prišlo nemožné no jak som videl tie videa jak to ľudia uplne rýchlo skladajú mi prišlo že to možno je celkom ľahké.... asi si ju niekedy kúpim a skúsim zložiť
podľa návodu to viem
bez toho (a po naučení sa princípu) som v pohode zvládala jednu stranu a následné T-čka, ale nie som si istá, či si to ešte pamätám
@miaja tak kasli na navody a skus ju postavit sama, aj tak sa to da robit
mne tiez tie nazvy v @13 nic nehovoria.. ja najprv postavim jednu stenu bez jedneho rohu, potom dorobim druhu vrstvu (bez toho rohu), potom si dokoncim stredy hran a nakoniec nastavujem rohy. Ma tato metoda nejake meno?
na to je aj navod? nie som si ista, ci by som to dokazala vobec podla neho neviem skladat rubikovu kocku. uplne ma stve, ze daco dam dokopy a uz to treba rozbit kvoli ,,metode''. jak si to mam potom pamatat?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
.. ale absolútne neviem, o akých metódach je reč
Ja mám lepší
Nie je to len o ťahoch musíš mať aj trochu logické myslenie aby si tie ťahy vedela aj správne použiť.
A akú metódu používaš? Postupne po radách alebo fridrich?
fridrich, ortega, petrus
bez toho (a po naučení sa princípu) som v pohode zvládala jednu stranu a následné T-čka, ale nie som si istá, či si to ešte pamätám
mne tiez tie nazvy v @13 nic nehovoria.. ja najprv postavim jednu stenu bez jedneho rohu, potom dorobim druhu vrstvu (bez toho rohu), potom si dokoncim stredy hran a nakoniec nastavujem rohy. Ma tato metoda nejake meno?