Ahojte ludia,viem,ze vam temy s vysokymi skolami lezu hore krkom,ale predsa by som sa chcela spytat ci su tu nejaky potencionalny zaujemcovia studia rumunciny na FIF UK ...ja sa specialne hlasim na rumunsky jazyk +portugalsky
viem po rumunsky mama je odtial je to romansky jazyk....a je to krasny jazyk podla mna prednostne ho chcem studovat...viem aj po francuzsky a chcela som rumuncinu studovat prave s nou,ale bohuzial to neotvorili
Neviem, kde využiješ Rumunčinu okrem Rumunska, asi nikde. A Rumuni majú ďaleko od cigánov. To aj nás Slovákov môže niekto označiť za cigánov, veď ich tu máme neoficiálne už skoro pól milióna.
ja viem,ze po rumunsky sa dohovorim len rumunsku a moldavsku...ale prave o to ide je to netradicny jazyk malo ludi ho vie.Bola sa aj na dod na fif uk a hovorila som s pani prof.Palenikovou veducou odboru...a tvrdila mi,ze je s nou uplatnenie...tlmocnikov a prekladatelov z rumunciny na SR malo verim v to ,ze ma prijmu a budem tou najlepsou rumunfinarkou na celom svete
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
tak sa hodlam na portugalcinu....