Ahoj!!! Tento rok nastupujem na FM UK, a keďže som sa dozvedela, že čo sa týka učenia sa tam moc nenadriem, tak som sa rozhodla, že si ako voliteľný predmet dám cudzí jazyk, nech sa doma teda tak moc nenudím . Rada by som vedela váš názor na to, či je l
no v poslednom case sa stretavam s tym ze vela ludi zacina znovu studovat rustinu, ale kedze sa mi nepaci moc azbuka tak som za spanielcinu, sam rozmyslam ze ju zacnem studovat
Ja som zacal s rustinou a je to celkom fajne Spanielcinu studuje kamaratka ale ona ma rada tieto jazyky. Ja som pragmatik a preto studujem rustinu kvoli rozrastajucej sa ekonomike CCCP
Španielčina je pekný jazyk, mne sa páčia všetky románske jazyky. Využiješ ju vo veľkej časti Južnej Ameriky a môžeš si ju trénovať aj na telenovelách
Na druhej strane ruština sa ti možno bude učiť ľahšie, ale s azbukou to asi bude horšie. Je však pravda, že pri čoraz silnejšej spolupráci s východom sa ti ruština ešte zíde.
No pekne sa mi to tu strieda . Mám taký pocit, že nakoniec sa aj tak budem musieť sama rozhodnúť . Ale asi si dám tú ruštinu. Aj keď azbuka bude asi trocha problém, ale snáď to nejak zvládnem. Treba prijať každú výzvu
a preco? je pravda ze po spanielsky hovori velka cast sveta, ale tebe to moze byt jedno, lebo su to zaroven aj jedne z najchudobnejsich casti (neratam USA).
ALE, neviem co chces studovat, ale ak ostanes po studiach v Europe, tak sa ti urcite viac zide rustina. Lebo Rusi skupuju v celej europe, aj na Slovensku, vsetko mozne. Rustina je 2. najhlavnejsi obchodny jazyk v Europe....
...a ked aj tak nic, tak sa aspon naucis azbuku
Ja som sa na gympli tiez hlasil na rustinu, ale kedze sme boli AZ dvaja, tak som musel ist na spanielcinu. A keby som dostal dnes na vyber, tak by som si aj tak vybral rustinu.
ruština tá azbuka no ďakujem pekne a načo to je aj tak sa dohovoríš len v Rusku, to už radšej tú španielčinu ale tá zas na vyslovovanie vyzerá byť dosť ťažká neviem načo až také extrémy si vyberáš
No z lingivistického hľadiska by som si určite vybrala (podľa mňa) oveľa krajšiu španielčinu, na ruštine ma nič neláka. Z praktického asi ruštinu - ide dosť do popredia, ale kedže nie som prakticky založený človek, u mňa by to bolo jednoznačné.
gogo213: španielčina nie je náročná na vyslovovanie, je to pekný jazyk, jediný problém je zvyknúť si rozprávať sa so Španielmi, rozprávajú nenormálne rýchlo...
jednoznacne spanielcina.. ja ju studujem uz 7. rok a som do nej uplne zamilovana .. a coraz viac sa rozmaha po svete .. je nenormalne krasna a vobec nie je az taka tazka ako sa na prvy pohlad moze zdat..
nooo ja by som si mala taku istu dilemu ako ty...oba su podla mna dobre a dohovoriš sa nimi vo vela krajinách...je to ťažke...ale asi tá ruština...sa mi hrozne lubi poslednu dobu ale chcela by som vedeť aj španielsky..je to ťažke rozhodnuť sa ,že?
Nauč sa oba. Viem anglicky a nemecky. Posledný týždeň som sa začal učiť taliančinu a ruštinu a neskôr plánujem pridať aj francúzštinu a španielčinu. čím viac rečí človek vie, tým lepšie.
jednoznacne rustina , dohovoris sa nou prakticky v celej vychodnej europe a na tom zapade staci anglictina , kedze je to slovansky jazyk tak to urcite pojde lahsie nez spanielcina a azbuka ? hmm ja osobne som si to uz parkrat pozeral a cital aj v slovniku a da sa to v pohode, je to otazka praxe .. cim castejsie si ju budes pozerat ( azbuku) tak sa rychlejsie do teba dostane a zapamatas si to ..
ja som jednoznačne za španielčinu strašne pekný a jednoduchý jazyk ( až na určité časti gramatiky ) za necelý rok som sa naučila plynule rozprávať po španielsky....ale to bude asi tým, že všetky hodiny mám po španielsky a profákov, čo po slovensky vedia tak tri slová ....no v každom prípade mne znie lepšie ako ruština.
Kazdy jazyk ma nieco do seba a kolko jazykov vies tolkokrat si clovekom rusky sa dohovorim a je to smutne ze vela ludi nevie slovansky jazyk ,ale lepsie viem spanielsky pretoze sa mi paci,a aj ludom ktory sa budu ucit latincinu ako lekar dost pomoze le tych 75percent sa podoba cau
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Na druhej strane ruština sa ti možno bude učiť ľahšie, ale s azbukou to asi bude horšie. Je však pravda, že pri čoraz silnejšej spolupráci s východom sa ti ruština ešte zíde.
Ale i naďalej mi prosím píšte vaše názory
a preco? je pravda ze po spanielsky hovori velka cast sveta, ale tebe to moze byt jedno, lebo su to zaroven aj jedne z najchudobnejsich casti (neratam USA).
ALE, neviem co chces studovat, ale ak ostanes po studiach v Europe, tak sa ti urcite viac zide rustina. Lebo Rusi skupuju v celej europe, aj na Slovensku, vsetko mozne. Rustina je 2. najhlavnejsi obchodny jazyk v Europe....
...a ked aj tak nic, tak sa aspon naucis azbuku
Ja som sa na gympli tiez hlasil na rustinu, ale kedze sme boli AZ dvaja, tak som musel ist na spanielcinu. A keby som dostal dnes na vyber, tak by som si aj tak vybral rustinu.
A hodia sa ti oba.. btw azbuka nie je problem vobec
Z pragmatického hľadiska, keďže ideš študovať FM. Okrem toho, je to jazyk krásny a tá azbuka naozaj nie je problém, dostaneš sa do toho rýchlo.
dokonca aj znie lepsie nez espanol..apson pre mna