Kto už cestoval s Ryanairom? Mali ste problémy s batožinou? Podľa nich má mať kufor maximálne rozmery 55x40x20, ten môj má 57x34x22. Platil by som príplatok? Alebo by som sa s kufrom zmestil do limitu? Lebo som počul aj názory, že prekročenie do 2 cm akce
hej, berú to dosť vážne...ale zase závisí od letiska...v BA som mala príručnú ktorá presahovala rozmery a nemali s tým problém, ale v Malage som s tou istou batožinou musela platiť 60 euri
keď sme leteli do Talianska, tak v BA nám rozmery nekontrolovali, keď sme leteli z Talianska, tak nám rozmery kontrolovali...takže byť na tvojom mieste by som si to radšej asi zistila
treba prepchat kufor cez taku kovovu konstrukciu. mna napriklad 2x nekontrolovali vobec, ale min. polovicu cestujucich ano. a tiez som mal kufor o 5 kil tazsi, nastastie vtedy nevazili
tu skôr ide o to, na akom si letisku a kto tam momentálne kontroluje, či nejaká pizda čo je tam druhý týždeň a dbá na všetky predpisy, alebo dakto, kto to má totálne na háku...
naposledy čo som išla ryanairom tak akurát ženská chodila hore dole a upozorňovala aby si kabelky, notebooky napchali do jednej batožiny, bol tam zo tucet ľudí ktorí mali oveľa väčšine tašky než sa do tej priehradky vojde (ako som si všimla, v lietadle si tú batožinu potom napchali pod sedadlo kedže do skrinky nad sedadlami by to nevošlo), a ani nepohla prstom, vážiť batožinu už tobôž nie
ja som v batozine bral rozobratu gitaru, von mi trcali struny a polka krku, a nikto nepovedal ani pol slova. Myslim ze to neriesia, su radi ze ludia im prepacia to pohodlie pri cestovani.
ja som mal podobný problém. Presahoval som rozmery, ale mal som takú športovú kabelu, ktorá sa dala stlačiť, takže v pohode. Je jedno aké velké to je. Ked to narveš do toho "stojanu", tak v pohode.
v Blave to mali na háku. Kamarátka mala v zavazadlách aj 150 ml parfém a ani si to nevšimli. A v Bergame by človek prepašoval aj bombu...
my sme mali o trošku väčší kufor na jednej strane, prišla teta s kartónovou krabicou, zvrchu to nasunula na kufor a prešlo to.. to bolo v Alicante (špan.) Smerom tam v Krakove absolútne nič nekontrolovali.. ak ten kufor narveš do tej priehradky, je to v pohode. Niektorí ľudia si brali normálne cestovné tašky, postláčali a bolo..
to mas v pohode. pretoze ked budu mat pocit, ze je batozina prilis velka, budes ju musiet sprcit do tej kovovej konstrukcie na obrazku vyssie a s tymi dvoma cm naviac to tam narves
Jazdievam Ryanairom, no ešte sa my nestalo, žeby som mala takýto problém.
No lenže letecké spoločnosti sú prísne, podmienky majú spísané, tak prečo by mali akceptovať niekoho, kdo ich porušil?
2 cm by sa dali odpustiť, no lenže nezaručím Ti, že si nepriplatíš a to nie málo.
Uvidíš Osobne som nikdy nemala problém s mierami ani váhou.
Ja som naposledy keď som letela ryanairom mala batožinu týchto rozmerov, no napratala som ju tak,že bola väčšia aj ťažšia - okolo 13kg mala...ale váhu nikto nerieši...len mi ju pri konci tá slečna dala strčiť do tej veci, a sa mi to nezmestilo. tak mi povedala ze mam platit 60 libier. a ja ze ee.. to nebudem, kvoli dvom centimetrom, tak som odtial vyhadzala nejake shortbreads, co som chcela doniest domov a potom sa mi to uz zmestilo a nechala ma ist...
v BA vyberali len nahodne cestujucich na meranie a vazenie, vacsinou cudzincov ,.,.. naozaj to staci napchat do tej vzorovej konštrukcie a drzať batozinu v ruke a tvarit sa ze je lahka (tak presla moja sestra s vyse 16 kg) ... ale museli sme vybrat von do kosika vsetku kozmetiku a balenia tekutin mat max 100 ml (co je v pohode) ... a nesmies zapipat ked prechadzas, vtedy si ta vsimnu ... a baby su horsie, radsej chodte tam kde je chlapik
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
@berny lol nevazili??? tak to sa mi este nestalo ze by nevazili tomu sa mi8 nehcce ani verit
naposledy čo som išla ryanairom tak akurát ženská chodila hore dole a upozorňovala aby si kabelky, notebooky napchali do jednej batožiny, bol tam zo tucet ľudí ktorí mali oveľa väčšine tašky než sa do tej priehradky vojde (ako som si všimla, v lietadle si tú batožinu potom napchali pod sedadlo kedže do skrinky nad sedadlami by to nevošlo), a ani nepohla prstom, vážiť batožinu už tobôž nie
ale nie vždy to kontrolujú
v Blave to mali na háku. Kamarátka mala v zavazadlách aj 150 ml parfém a ani si to nevšimli. A v Bergame by človek prepašoval aj bombu...
takže hodne záleží práve na luďoch.
No lenže letecké spoločnosti sú prísne, podmienky majú spísané, tak prečo by mali akceptovať niekoho, kdo ich porušil?
2 cm by sa dali odpustiť, no lenže nezaručím Ti, že si nepriplatíš a to nie málo.
Uvidíš Osobne som nikdy nemala problém s mierami ani váhou.