3-4 by mi úplne vyhovovalo.. keďže som zvyknutý si odkladať peniaze,takto by som si odložil polovicu príjmu a druha by mi stačila na normálny slušný život
To záleží od životnej situácie... Momentálne je môj život na PAUSE, takže mi bohate stačí aj tých 700. Ale keď mi bude lepšie tak budem mať určite aj väčšie nároky.
Co ja viem, s tym aky mam momentalne najom by mi 1000 v cistom stacilo na fajn existenciu, 1500 na to, aby som nemusela premyslat za co dam peniaze, cokolvek viac by som asi proste usetrila.
Najlepsie 1% zarabajucich zamestnancov ma na SR 4k+ cisteho Pre toto zboznujem birdz, tu ziadne statistiky neplatia a prijem co vacsina ludi nedosiahne nikdy v zivote sa tu berie ako entry level na aky taky zivot
Som velmi spokojny s tym co mam, aj ked je to dost variabilne. Kazdopadne pod 4000 by som nesiel, pretoze som teraz zobral 2 rocnu hypo a mesacna splatka je relativne vysoka.
@pershing363 Na druhej strane sú "odvody" aj časťou celkovej mzdy, ktorá k zamestnancom (ako triede) má prichádzať aj naspäť vo forme verejných služieb (tzv sociálna mzda - zdravotná starostlivosť, poistenie v nezamestnanosti, dôchodky, kadejaké iné sociálne služby..)
U nás síce bývajú predmetom zmrdského rozkrádania a nefungujú dobre, ale to sa trochu iné problémy. Ak by sa odvody znižovali a zamestnanci by dostávali vyšší čistý príjem, problémy zdravotníctva či dôchodkov etc. by to nevyriešilo, skorej naopak.
Ak chceme hovoriť o znižovaní štátno-daňovo-odvodového zaťaženia práce, tak by trebalo aj dodať, že zároveň treba viac zaťažiť kapitál, ak nemáme empatiu kľučky od dverí a nechceme, aby sa koláč - aspoň deklaratívne určený hlavne pracujúcim - zmenšoval, ale aby sa radšej jeho financovanie prenieslo viac na plecia kapitálu.
@waagbistritz69 to co opisujes je teoria a prax? vystriedalo sa tu za takmer 30 rokov samostatnosti x ludi a nikdy to nefungovalo. Ani nebude. Priebezny dochodkovy system je najvacsia zlodejina, nebude z toho mat nikto nic. Ja vidim jednoznacne chyby v hospodareni statu a obrovske rezervy kde by sa to dalo usetrit. Len stat nic nenuti setrit, lebo vsak moze zdvihnut-zaviest nove dane a odvody a budget dostane. Dokonca aj tzv pravica uz avizuje po volbach zvysovanie dani.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
cojaviem, sak spokojny prestanes byt po case aj s 10 litrami
Ak si mám uletieť, 4000 by bolo fajn.
Ak si mám uletieť až na Neptún, tak 10k mesačne.
U nás síce bývajú predmetom zmrdského rozkrádania a nefungujú dobre, ale to sa trochu iné problémy. Ak by sa odvody znižovali a zamestnanci by dostávali vyšší čistý príjem, problémy zdravotníctva či dôchodkov etc. by to nevyriešilo, skorej naopak.
Ak chceme hovoriť o znižovaní štátno-daňovo-odvodového zaťaženia práce, tak by trebalo aj dodať, že zároveň treba viac zaťažiť kapitál, ak nemáme empatiu kľučky od dverí a nechceme, aby sa koláč - aspoň deklaratívne určený hlavne pracujúcim - zmenšoval, ale aby sa radšej jeho financovanie prenieslo viac na plecia kapitálu.