Niekedy ako teraz s nikým (prišiel som o dievča) a jedine až sa mi ozve kamarát nejaký, a sa ani neozýva.. A niekedy tak od tých 2 až 5 kamarátov a si myslím že stačí mi pri mojom časovom aj pracovnom harmonograme.
Joj toto je otázka presne pre mna s nikym... Mam uz snad tisíce neodpisanych sprav. Nie som schopná vymeniť si s kýmkoľvek pomaly viac ako 3 spravy a i to musi byt nieco dolezite/velmi zaujímavé pre mna ...Dlho som si vravela, ze raz na vsetky správy odpíšem, ale trvalo by to vecnost a myslim, ze ani pre tych ludi by uz nemalo význam, ze by som mnohym odpísala po 15 rokoch ...A toto je aj dôvod, prečo marjyn napad ohľadom chatu nie je absolutne nic pre mna.
ja to mám podobne ako @azizi teda, určite ľuďom odpíšem skôr ako za 15 rokov, ale tiež mi to hrozne dlho trvá, a ani neviem celý deň sedieť na nete a odpisovať na správy v tej istej sekunde ako mi tá správa príde jediný, komu odpisujem úplne denne, je môj naj kamoš, ale to iba pre to, že sa poznáme už roky a boli sme vždy od začiatku úplne denne v kontakte, takže mi to príde také prirodzené
@ azizi @ passerine To je zaujímavé, lebo v komentároch bývate celkom zhovorčivé. Kým ste napísali tieto komentáre, mohli ste odpísať na 2-3 správy. Zaujímalo by ma, čím to je. V čom je to pre vás tak odlišné? Máte zo správ pocit nejakého nechceného záväzku? Musíte sa do odpísania vždy premáhať? Nie je nikto, s kým si píšete rady? Napríklad s kým sa nemôžete často vídať, ale správy by vám to vynahradili? Prečo komentáre sú v pohode a správy ani za nič? Je to veeeľmi zaujímavé.
@moonwalker@11 Ja som to tu už veľmi detailne vysvetľovala už veľa krát, tak skúsim dohladat a skopírovať sem aspoň niečo, lebo sa mi to už nechce znova opakovať ale chápem ta, dobra otázka, už sa ma na to pytalo viac ľudí.
@moonwalker@11 no lebo napíšem jeden koment a tým to končí, tu väčšinou nikto nechce komunikovať ďalej
a zase, ja som písala, že si s ľuďmi píšem, len mi odpisovanie veľmi dlho trvá, lebo naozaj sa mi nechce tri hodiny sedieť za pc/mobilom a odpisovať do minúty na každú jednu správu, ktorá mi v tom čase príde neviem to lepšie vysvetliť, proste sa mi nechce odpisovať hneď ale odpíšem, len treba si počkať
@autor123456789 keď si tak dobre informovaný, tak by si si mal vedieť aj to, že som označila, že si s ľuďmi píšem, a dokonca to spomínam aj v tom komentári čiže nerozumiem, čo si týmto chcel povedať
@moonwalker@11 ...Tak sa mi aspon niektore z mojich vyjadreni podarilo dohladat, takže keby teba, alebo niekoho ďalšieho zaujímalo, prečo sa vyjadrujem casto tak rozsiahlo vo forach, no v chate a spravach nie, tak tu to je » www.birdz.sk/forum/ked-odpis... najma moja odpoved @9 to asi najlepšie vystihuje (nie tu, ale v tom vlakne)
@passerine@azizi Obidve sa zhodujete v jednom. Že sa vám jednoducho nechce. Ste strašne obľúbené, tak vám píše veľa ľudí a potom sa vám už nechce odpisovať na všetky tie správy. Teda podľa vašich slov. @azizi Ale prečo to tomu človeku aspoň nevysvetlíš? To mi príde zbabelé. Niekomu 3 krát odpísať a potom ho nechať čakať do neurčita. To nie je od teba pekné, že sa na to jednoducho vykašleš. Čo si má ten človek potom myslieť? Čo to o tebe hovorí? Že si ľahostajná voči ľuďom, ale potrebuješ, aby o teba javili záujem?
Ja to vnímam skôr ako zbavenie sa zodpovednosti a vyhýbavosť. Možno určitý druh alibizmu. Ľahko sa napíše komentár, keď nemusíš sledovať reakcie. Jednoducho si napíšeš svoj názor a je ti jedno či niekto súhlasí, alebo k tomu má čo povedať, či máš pravdu, alebo sa mýliš. Ale ako potom môžeš prísť na iný pohľad, vedieť, že tvoj názor je správny, alebo že máš dostatok informácií o danej téme? Chápem, že v dialógu by ťa mohol človek konfrontovať a dávať ti nepríjemné otázky. V komentároch si to hocikto nedovolí, lebo väčšina ľudí nechce riskovať, že ho tu poniektorí zjedia za živa len preto, že s niekým nesúhlasí, alebo má na vec iný pohľad, názor, skúsenosť atď. Takto sa vypíšete a nečakáte reakciu, takže je to buď o potrebe sa ukázať, povedať si svoje bez toho, aby vám niekto oponoval, alebo niečo zo seba dostať von a o komunikáciu s inými ľuďmi, alebo ich názory nemáte záujem, lebo to za váš čas nestojí, ak som to správne pochopil. Ale môžem sa mýliť, som iba človek.
@moonwalker@36 ja sa obľúbená necítim, však som označila max. 10 ľudí, čo nie je podľa mňa veľa
len toto čo píšeš azizi mi celkom nedáva zmysel to ako keď si s niekym píšem, tak mu mám denne odpisovať, najlepšie hneď, aby si nemyslel, že na neho kašlem? ja nemám toľko voľného času, aby som toto robila + koľko dní/hodín/sekúnd, je ok nechať človeka čakať? lebo neviem si celkom predstaviť situáciu, ak mám napr. celý týždeň niečo - ráno práca, poobede nejaká iná aktivita a večer sa mi už nechce pripájať na net, alebo si len pustím nejakú hru, tak mám každý deň všetkých ľudí aj tak informovať, že im neodpíšem? to je ako také ťažké si domyslieť, že ak niekomu dlhšie neodpisujem, tak proste nemám čas/robím iné veci/v tej chvíli sa mi nechce/atď...
ja úplne chápem, keď sa mi ľudia dlhšie neozvú a nemusia mi pritom vysvetlovať, že nemajú čas, lebo je to úplne normálne nebyť vkuse na nete a riešiť nejaké správy..čiže fakt mi nevadí, keď mi niekto týždeň-dva, alebo mesiace-dva-tri, nenapíše, o to viac poteší, keď sa ozve aj po dlhšej dobe alebo ak sa neozve už nikdy, tak čo, budem pol roka vyplakávať a bombardovať ho nech mi vysvetlí prečo sa už neozval alebo prečo mi nechce odpísať? nikto nie je povinný mi nič vysvetlovať a rovnako ja nie som povinná to nikomu vysvetlovať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a zase, ja som písala, že si s ľuďmi píšem, len mi odpisovanie veľmi dlho trvá, lebo naozaj sa mi nechce tri hodiny sedieť za pc/mobilom a odpisovať do minúty na každú jednu správu, ktorá mi v tom čase príde neviem to lepšie vysvetliť, proste sa mi nechce odpisovať hneď ale odpíšem, len treba si počkať
@autor123456789 keď si tak dobre informovaný, tak by si si mal vedieť aj to, že som označila, že si s ľuďmi píšem, a dokonca to spomínam aj v tom komentári čiže nerozumiem, čo si týmto chcel povedať
najma moja odpoved @9 to asi najlepšie vystihuje (nie tu, ale v tom vlakne)
Ja to vnímam skôr ako zbavenie sa zodpovednosti a vyhýbavosť. Možno určitý druh alibizmu. Ľahko sa napíše komentár, keď nemusíš sledovať reakcie. Jednoducho si napíšeš svoj názor a je ti jedno či niekto súhlasí, alebo k tomu má čo povedať, či máš pravdu, alebo sa mýliš. Ale ako potom môžeš prísť na iný pohľad, vedieť, že tvoj názor je správny, alebo že máš dostatok informácií o danej téme? Chápem, že v dialógu by ťa mohol človek konfrontovať a dávať ti nepríjemné otázky. V komentároch si to hocikto nedovolí, lebo väčšina ľudí nechce riskovať, že ho tu poniektorí zjedia za živa len preto, že s niekým nesúhlasí, alebo má na vec iný pohľad, názor, skúsenosť atď. Takto sa vypíšete a nečakáte reakciu, takže je to buď o potrebe sa ukázať, povedať si svoje bez toho, aby vám niekto oponoval, alebo niečo zo seba dostať von a o komunikáciu s inými ľuďmi, alebo ich názory nemáte záujem, lebo to za váš čas nestojí, ak som to správne pochopil. Ale môžem sa mýliť, som iba človek.
len toto čo píšeš azizi mi celkom nedáva zmysel to ako keď si s niekym píšem, tak mu mám denne odpisovať, najlepšie hneď, aby si nemyslel, že na neho kašlem? ja nemám toľko voľného času, aby som toto robila + koľko dní/hodín/sekúnd, je ok nechať človeka čakať? lebo neviem si celkom predstaviť situáciu, ak mám napr. celý týždeň niečo - ráno práca, poobede nejaká iná aktivita a večer sa mi už nechce pripájať na net, alebo si len pustím nejakú hru, tak mám každý deň všetkých ľudí aj tak informovať, že im neodpíšem? to je ako také ťažké si domyslieť, že ak niekomu dlhšie neodpisujem, tak proste nemám čas/robím iné veci/v tej chvíli sa mi nechce/atď...
ja úplne chápem, keď sa mi ľudia dlhšie neozvú a nemusia mi pritom vysvetlovať, že nemajú čas, lebo je to úplne normálne nebyť vkuse na nete a riešiť nejaké správy..čiže fakt mi nevadí, keď mi niekto týždeň-dva, alebo mesiace-dva-tri, nenapíše, o to viac poteší, keď sa ozve aj po dlhšej dobe alebo ak sa neozve už nikdy, tak čo, budem pol roka vyplakávať a bombardovať ho nech mi vysvetlí prečo sa už neozval alebo prečo mi nechce odpísať? nikto nie je povinný mi nič vysvetlovať a rovnako ja nie som povinná to nikomu vysvetlovať