Som nejake cca 3 mesiace po nesmierne bolestivom rozchode, aj ked z toho najhorsieho som uz definitivne von a myslim, ze som momentalne relativne spokojny. Pomalicky sa zacinam obzerat po nejakom dalsom objave, no vsimam si na sebe jednu vec - ako keby sa
@zatox poznam ten pocit v aprily mi skoncil 3 rocny vztah a do nedavna som sa nemohol na dievca ani usmiat a nie to este pozvat ju von casom to prejde treba bojovat
ja som bol po rozchode 2 roky bez zeny bratku, to bol bolestivy rozchod, ked vies byt s inou uz po 3 mesiacoch je to ok, no a je uplne normalne, ten tvoj opisany sebaobranny stit, tym si podla mna prejde kazdy, kto ma viac skusenosti
Jednoducho nie si ešte zrelý na vážny vzťah a ani vtedy si ešte nebol. To je normálne v tvojom veku. Raz prídeš do veku, kedy to budeš s dievčaťom myslieť smrteľne vážne, nebudete riešiť len blbosti, ale aj vážne veci, budete sa menej hrať a hlavne - budete si plánovať vlastný spoločný život, deti, bývanie atď. Dovtedy je to s každým len tréning a zisťovanie, aká povaha sa k tebe hodí najviac. Má to svoje čaro, ale keď sa stretnú dvaja nezrelí na vzťah..., je to len naťahovanie času s istým koncom, pre ktorí sú dokonca schopní spáchať samovraždu... Nečudo, keďže nie sú emocionálne zrelí. Pravá láska príde a dovtedy sa aj ty ešte veľmi vnútorne zmeníš. Tiež som tomu neveril v tvojom veku, ale stále zrejem, hoci už nie tak ako ty.
@rhoy Nemyslim ze mas v tomto pripade pravdu. Aj v mojom veku moze byt vztah vazny Tento moj moj predchadzajuci vztah bol mysleny smrtelne vazne, neboj mna uz tie detske 'lasky' davno presli. Byvali sme spolu rok a pol v mojom byte, mali sme spolocny rozpocet, rok sme spolu dokonca pracovali, svatba naplanovana viac menej, nad detmi sme uz seriozne rozmyslali aj v tej rovine ze ideme vysadit tablekty a ideme sa pokusat, precestovali sme spolu pol Europy.
Ale asi to prilis silim, asi to chce proste viac casu a basta.
Ľudský mozog je zvláštna vec. Prirodzený inštinkt prežitia tisícročiami vývoja má za následok, že výrazné omyly, zlyhania a bolesť v spomienkach rezonujú oveľa intenzívnejšie a dlhodobejšie ako príjemnejšie okamihy. Touto reakciou sa snaží ochrániť pred podobnými skúsenosťami v budúcnosti.
Na nijaké riešenie nových vzťahov si nezabudol, dokázal si ísť von viackrát s novou ženou a premýšľať o nej ako o potenciálnej novej partnerke, takže žiadne komplexy z minulého vzťahu ťa neobmedzujú. Je to len tvoj prirodzený strach, že by si opäť mohol trpieť. A toto si budeš musieť uvedomiť a postaviť sa mu, ak o tú novú známosť naozaj stojíš.
Obavám sa zo začiatku nevyhne nikto, kto už predtým ľúbil a sklamal sa, avšak skús sa sám seba spýtať, aký racionálny dôvod ti skutočne bráni dať jej šancu získať si tvoju pošramotenú dôveru.
Ja som robila to iste, teraz uz radsej nikoho nevyhladam...myslim, ze nie si pripraveny na vztah s niekym dalsim, inak by si sa tomu, takto nebranil. Podla mna mas este stale v hlave byvalku. 3 mesiace su malo na to, aby sa clovek z toho rozchodu uplne dostal a bol pripraveny pustit do svojho zivota inu osobu.
myslím si že čímsi podobným som prešiel aj ja ... jediný vzťah, tria pol ročný ... velmi ťažko som ho znášal...velmi ťažko ...
no môj problém bol odvtedy len taký že som kládol na dievčata velmi vysoké nároky...nemohol osm dopustiť už aby sa dialo to čo predtým ...
ale myslím že čosi podobné ako si opísal som zažil pri tej poslednej ... ale nerobil som to až tak extrémne ... ale všimol som si to na sebe ... ale myslím si že teraz, som už konečne pripravený ... na niečo normálne
Tiez mam podobny obranny mechanizmus, ale skor kvoli tomu, ze ked si na Slovensku najdem zenu, tak mi to dojebe najblizsie plany, co urcite nechcem. Nemyslim si, ze ide o podvedomie ale skor zamer a dokazuje to aj fakt, ze si to uvedomujes a pises tu o tom.
@zatox nerozmyslaj nad vztahom chod na diskoteku pretahuj mlade dievcata uzivaj si neviazany sex objednnaj si domov stetky obvolaj kamaratky a dobre ich vytrtkaj tvoj mozog sa musi dostat z modu chcem vztah do modu chcem jebat. Az ked to nebudes brat prilis vazne tak budes mat sancu si najst nieco vazne.
myslim, ze sam vies o co ide a niesi este ready ... ona ma smolu, pokial si pre nu zaujimavy, mozno by sa jej oplatilo vyckat ... skus jej to oznamit nejak setrne aj s tym ako si pisal, ze je to super dievka
mimo to sprav vec, ze si vezmes tvojich kamaratov co nemaju nic s tvojou byvalou a pripijes sa s nimi, porozpravas a budu ta pocuvat ...
potom sa zacni venovat nejakej cinnosti, ktora ta bude velmi zaujimat, aby si vytesnil dievku z mysli viac este (hocico od hry Go cez pc hry po 70km denne bicyklovanie)
dobry krok je uvedomit si problem a ten si spravil
to je dobré že si jej nepísal tak často že po pol dni 1-2dni sa jej neozvať ....pretože ona začala vtedy premýšľať čo sa stalo a myslela na teba...no ale neviem ako si to potom dojekabátil ...keď si jej ani pusu nevedel dať ....proste si ju pritiahnem k sebe a francuzák jak vyšitý ...ale to treba taktiku a základ vedieť ako ..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
Ale asi to prilis silim, asi to chce proste viac casu a basta.
Na nijaké riešenie nových vzťahov si nezabudol, dokázal si ísť von viackrát s novou ženou a premýšľať o nej ako o potenciálnej novej partnerke, takže žiadne komplexy z minulého vzťahu ťa neobmedzujú. Je to len tvoj prirodzený strach, že by si opäť mohol trpieť. A toto si budeš musieť uvedomiť a postaviť sa mu, ak o tú novú známosť naozaj stojíš.
Obavám sa zo začiatku nevyhne nikto, kto už predtým ľúbil a sklamal sa, avšak skús sa sám seba spýtať, aký racionálny dôvod ti skutočne bráni dať jej šancu získať si tvoju pošramotenú dôveru.
no môj problém bol odvtedy len taký že som kládol na dievčata velmi vysoké nároky...nemohol osm dopustiť už aby sa dialo to čo predtým ...
ale myslím že čosi podobné ako si opísal som zažil pri tej poslednej ... ale nerobil som to až tak extrémne ... ale všimol som si to na sebe ... ale myslím si že teraz, som už konečne pripravený ... na niečo normálne
a necuduj sa holke ked sa k niekomu spravas odmerane tak co si moze pomysliet chuda
chvilu pockaj potom ta to prejde a budes v pohode
mimo to sprav vec, ze si vezmes tvojich kamaratov co nemaju nic s tvojou byvalou a pripijes sa s nimi, porozpravas a budu ta pocuvat ...
potom sa zacni venovat nejakej cinnosti, ktora ta bude velmi zaujimat, aby si vytesnil dievku z mysli viac este (hocico od hry Go cez pc hry po 70km denne bicyklovanie)
dobry krok je uvedomit si problem a ten si spravil
to je dobré že si jej nepísal tak často že po pol dni 1-2dni sa jej neozvať ....pretože ona začala vtedy premýšľať čo sa stalo a myslela na teba...no ale neviem ako si to potom dojekabátil ...keď si jej ani pusu nevedel dať ....proste si ju pritiahnem k sebe a francuzák jak vyšitý ...ale to treba taktiku a základ vedieť ako ..