Ahoj je tu někdo kdo se zabýval nebo zajímá o jeho režim? Ráda bych chtěla vědět pár věcí ohledně teroru, jestli se shodneme. Kdy signalizoval teror totalitarismus a kdy autoritarismus. Čus!
Nedávno som si v jednom antikva v Mikuláši listoval v jednom jeho ranom diele. Vcelku zaujímavé, ale netrúfam si na základe toho tvrdiť, že ho poznám alebo také čosi. Zatiaľ som sa tomu venoval len zbežne. Každopádne, podľa mňa aj v jeho prípade platí, že v priebehu, keď sa ideológia len formuje a aktualizuje, tak má oslobodzovací potenciál, ale akonáhle sa uplatní a skostnatie (napr. vo forme porevolučného štátneho režimu), stáva sa z nej tá najhoršia nočná mora. Optimálne je preto ideológie ustavične prehodnocovať a striasať.
@thrwtchr Podobne to je aj teraz - globálne dominuje ideológia, ktorej sa hovorí "demokratický kapitalizmus". Marx by napr. označil minulý režim - a režim Sovietskeho zväzu, za štátny kapitalizmus. Dá sa hovoriť o "nedemokratickom kapitalizme". Otázne je, akou ideológiou - globálne - demokratický kapitalizmus nahradíme.
Bol to zly velmi zly clovek porovnatelny s Hitlerom a Stalinom. Ti co si myslia ze to bol neskodny dedusko (naozaj tak vyzera) nech si pozru tento film:
@patrixo nic neni iste tolko kolko o tom vies ty o tom viem aj ja cize absolutne nic iba co sme videli na nete alebo v tv ide len o to kto sa k comu priklana
@james98 Však samozrejme. Hovoriť by sa dalo aj o neoliberalizme...
Čo sa globálneho nahrádzania ideológií týka, v tom je zjavne veľmi činné a do značnej miery aj úspešné práve "impérium kapitalizmu". Neviem, či nejaké iné môže byť úspešnejšie v dominovaní, keďže ideológiou tejto dominátorskej kultúry ( » www.urbandictionary.com/define.php?term... je, žiaľ, zhruba proste neobmedzený rast pre rast samotný, čo je ideológia zhodná s ideológiou rakovinovej bunky, ak by nejakú mala. ( » www.goodreads.com/quotes/21664-gr...
@riddler Asi nie. Ale ak to nemáš ďaleko do LM, (čo, ak si v strednej Európe, asi nikdy nebudeš mať nejak ďaleko) tak v antikvariáte blízo námestia to pravdepodobne ešte nájdeš, a to v stĺpe neusporiadaných kníh kdesi naľavo od marxizmu a leninizmu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
Čo sa globálneho nahrádzania ideológií týka, v tom je zjavne veľmi činné a do značnej miery aj úspešné práve "impérium kapitalizmu". Neviem, či nejaké iné môže byť úspešnejšie v dominovaní, keďže ideológiou tejto dominátorskej kultúry ( » www.urbandictionary.com/define.php?term... je, žiaľ, zhruba proste neobmedzený rast pre rast samotný, čo je ideológia zhodná s ideológiou rakovinovej bunky, ak by nejakú mala. ( » www.goodreads.com/quotes/21664-gr...