Ahojte, je niekto kto šiel sám úplne sám do cudziny za prácou? Aký ste mali pocit? Väčšinou sa stretávam v Nemecku s tým, že idú spolu aspoň dvaja, viacerí...manželia...rodina...
Mám z toho trochu depresie Rsp. vedeli by ste tak fungovať v zahraničí?
Ja viem, je to ťažké. Je to cudzia krajina, ktorej zvyky a mentalita sú nám úplne cudzie. Ľudia hovoria nezrozumiteľným jazykom a si pre nich vyvrheľ. V obchodoch nenájdeš nič, na čo by si bol zvyknutý, ľudia ti doškriabu auto, keď vidia slovenskú značku. Nie je to med žiť v Česku.
btw. ako píše @Poppyseed kamoša hokejistu driftovali ako dorastenca do Kanady ešte aj s jedným kamošom spoluhráčom... vydržal to necelý mesiac a keď po prvom týždni skypoval s mamou, reval ako maly harant... vratil sa domov aj za cenu toho, ze si zmrvil pravdepodobne celú kariéru. Brachov svagor isiel zasa pre zmenu na Nový Zéland, mal pred tym super pracu v Irsku, kde bol 11 rokov ale kedze NZ bol jeho sen, predal vsetko, co mal, vykaslal sa na pracu, kupil letenku, vybavil vizum a isiel na rok, nikoho tam nepoznal, nič tam nemal vybavené, išiel vyslovene na blink, prvu noc spal vo Wlellingtone na zastavke MHD, na druhy den uz v nejakej ubytovni s dalsimi desiatimi manikmi v izbe, do tyzdna mal pracu vo fitku a bol najstastnejsi clovek na svete... Jednoducho niekto na to má vlohy a niekto nie....
Jj, šla som sama do Londýna a tiež mi az tam začalo chýbať všetko, čo mi dovtedy doma liezlo na nervy (vrátane rodiny).. Žiť sám v zahraničí nie je nič easy, ak máš dobré zázemie doma, vždy ťa to bude volať domov a na tom nie je nič zlé
@laurikaaa @poppyseed
4forum isto nie, zdz sa komentara
Tu nejde o to ze nezvladam ..oba ze mi je smutno ze som sam a pytam sa ludi co su sami v zahranici tak nepi..., zvladam pracu dobre plat dobry len samota trochu ze kamosov mam doma
ja o tom uvazujem ze by som isiel sam, ale nie na dlho, len tak vyskusat nieco zarobit D . Hej vacsinou chodia partie alebo tak, ale ked musis tak musis
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
@poppyseed
4forum isto nie, zdz sa komentara
Tu nejde o to ze nezvladam ..oba ze mi je smutno ze som sam a pytam sa ludi co su sami v zahranici tak nepi..., zvladam pracu dobre plat dobry len samota trochu ze kamosov mam doma
@Smilerrr hovorí sa aj na "blink" a nemá to nič spoločné so žmurkaním
Ale nie preto ze by som tam chcela ist sama.