V poslednom čase sa mi stáva, že sa mi samovolne vypína netbook (Asus EEE 1001P) vždy keď baterka klesne na 50% (+-2%). Predtým sa mi to stávalo keď mala okolo 10-15% (pričom baterka ho predtým bežne udržala "nažive" do nejakých 3%). Najprv som myslel že
@night@mefistofel tie nastavenia som pozeral, vlastne som to aj prenastavoval aby ma to varovalo než sa mi samovolne vypne pri tých 10%
ten maware inak môže byť, antivír mám nejaký predinštalovaný, nikdy nepoužitý, nikdy neaktualizovaný a za tie dva roky som pochodil po všeliakych weboch
@hoperwale pokiaľ dva roky nonstop bežíš na baterke (či už book vypnutý zo siete, alebo zapnutý, no buď nevie odpojiť napájacie obvody a nasilu trepe do plne nabitej baterky prúd naďalej, alebo ju degraduje okolité teplo zo šasi), tak môže mať už tak zníženú kapacitu, že nevydrží takmer nič a Windows ešte prípadne reportuje aj zlé percentá. Alebo malware.
Možno by som skúsil jeden run na live Linuxe z USB.
@night práve tomu aby adaptér pchal prúd do plnej baterky som sa vyhýbal, vždy som ju nechal úplne vybiť, naplno nabil a hneď odpojil zo siete, za tie dva roky mi klesla výdrž batérie z 6 hodín na nejakých 5 hodín, čo považujem celkom za úspech ale neviem no... tak či tak ten linux je dobrý nápad, skúsim to, vďaka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
A potom by som sa ešte pozrel na opotrebovanie baterky (sú na to nejaké utility, ale názvy z hlavy neviem).
lebo mozno aj ked je baterka slaba, tak znizi otacky ventilatora a ten nestiha chladit..(neviem, to je len moja intuicia
potom dalsia moznost je, ze mas baterku uz uplne znicenu, tak ti po niekolkych minatach skonci.
alebo 3moznost, mas tam volaky malware, virus ktory ti to robi.
ten maware inak môže byť, antivír mám nejaký predinštalovaný, nikdy nepoužitý, nikdy neaktualizovaný a za tie dva roky som pochodil po všeliakych weboch
@piter09 tie teploty skúsim pozrieť, vďaka
Možno by som skúsil jeden run na live Linuxe z USB.