@normane no niektore hej ale samotny pribeh toho fora dakedy stoji na zamyslenie ci to clovek mysli vazne alebo a dakedy by sa dalo aj eroticka poviedka napisat sex s ruzsnovodicom trebars
Pomaly som kráčal lesom kde za hlbokej noci driemal lenivý mesačný svit. Už 36 hodín som od posledných udalostí keď umrela Estell nespal a snažil sa nemyslieť na to čo ma čaká najbližšie dni cesty lesom planéty Aragol. Divoké listy čiernej plazivej rastliny horofus ma občas pošteklily na nohách kde som mal obuté športové tenisky z uhlíkových vlákien, ktoré mali elektronickú termoreguláciu. Párkrát som zreteľne počul ako som stúpil na miestny bežný hmyz, ktorý je podobný ako náš pozemský mravec, ktorým bol len posiaty, bol neškodný. Vegetácia bola klasická na bežnú exoplanétu typu Zem a mohli ste tu nájst stromy skoro podobné zložením ako naše smreky, duby, sekvoje a podobne. V tom zahučala za mojím chrbtom streľba z poloautomatickej pulznej pušky a ja som zmenil som voľnejší krok v beh. Nohy sa mi už podlamovali a v hlave mi hučali výkriky Estell. Čo by som dal teraz za jeden Long Island a perlovú vírivku v hoteli Hilton na mesiaci. Zovrel som silnejšie svoju jednoručnú pulznú pištol novej generácie s titánovým telom, ktorá mi zaručovala smrteľné predĺženie ruky. Podcenil som ich. Náraz útočiaceho jaštera ma vyhodil na blízku skalu na briežok a keď sa pokúšal zasadiť mi smrtelnú strelu z pušky, dokázal som mu hodeným kameňom ktorý mi akoby sám skočil do ruky vyraziť mušku a doraziť ho pištolou. S otrasným sipením sa zviezol na zem a úzke zrenice mu zhasli životom. Utekal som ako o život k modulu ...
bol to taky flow co mi napadalo, tak sorry, ze je to taka bieda
aha jašterica a nie jašter. tak za "doraziť ho pištolou." doplň: Ďalší sa ma snažil prekvapiť od chrbta, ale títo šupinokožci sú predvídaví a síce jeho reflexy jaštera sú na vysokej úrovni, moje telo napumpované Tetreallom, ktorý som si zobral z lekárničky modulu bolo o stotinky sekúnd rýchlejšie a rýchlym chmatom ruky som smer jeho trajektórie letu zmenil na kolízny kurz s blízkou skalou a poradilo sa mu tam namalovať výstižný obraz "Jašterica na skale" trošku avantgardnejším spôsobom.
@lowinqa risq myslel skor stylistiku a gramatiku, kedze je to pan slovencinar, ja si to uvedomujem, ale tak preto sa zvyknu veci citat po sebe co napises, toto som daval na rychlovku, vsak ved ona by si to hadam upravila
@blackrisq myslim, ze mas pravdu, ze taku doveru jej vkladat je asi zbytocne, ... ale zas na druhu stranu, viem, ze tvoje slovencinarske ja umrelo ked si to cital, ale chcem vidiet teba ako zas ako opacny pripad nakodit za 5-10min program na citanie viet zo suboru a vypisanie ich v opacnom poradi a ratanim ich slov v Jave ci C, (ak chapes co tym chcem povedat)
@blackrisq a myslis, ze dotycnej je potrebne ziskat dielo, ktore bude mat uroven spisovatela periodik a poviedok, co uz aj nejaku cenu vyhral a podobne? ... ja som to pisal na zaklade toho, ze to nemusi mat superkvalitnu uroven a preto som to ani necital po sebe, simple raw material
ak by som mal niečo porovnateľné s tvojím textom zo seba dostať v kóde, bol by to len medzistupeň k tomu, aby som sa naučil programovať poriadne
takže ak sa neplánuješ stať spisovateľom, alebo aspoň napísať niečo kvalitné - na základe toho by sme mohli brať tento text ako cvičenie - tak nerozumiem, načo to celé bolo dobré... to, že si to dievčina vypýtala, podľa mňa nie je dostatočný argument, lebo ľudia si potom pýtajú maturity zadarmo, skúšky na výške bez vedomostí alebo za peniaze a vysokoškolský titul tu majú potom aj tí, ktorí preň takpovediac nepohli ani prstom
@lowinqa môj talent si pokojne posúď sama z tých drabble, ktoré tu mám... a mimochodom, vôbec nejde o to, či ja viem písať, ale či to viem zhodnotiť (na čo ma vlastne oprávňuje moje štúdium)... to je ako tvrdiť, že každý dobrý tréner musel byť aj dobrým hráčom, každý dobrý riaditeľ nemocnice musel byť dobrým lekárom, každý schopný vojenský veliteľ musel excelovať v streľbe a boji na blízku vzdialenosť a podobne... takže kvalitný knižný redkator nemusí byť adekvátne kvalitným spisovateľom na to, aby mohol posudzovať texty
@blackrisq ale ved VŠ titul maju ti, ktori nepohli ani prstom, ... bohuzial ... a vlastne teda si tym chcel naznacit, ze ten moj "pokus" bol zbytocny, lebo deva je leniva hlupana, lebo by si to mala vymysliet sama, yeah?
@matwejo jj, niečo v tom zmysle... poondených 15 riadkov napíše do 10 minút... ak nespraví toto, možno nespraví niečo iné a potom niečo ďalšie a zvykne si, že ľudia budú robiť veci za ňu
to je samozrejme modelový prípad, nechcem slečnu uraziť, možno naozaj nevie, ako na to a v niečom inom je šikovná, každopádne nech si s tým textom naloží ako uzná za vhodné
@blackrisq nechceš ma uraziť, ale urážaš ale to nevadí jednoducho niesom na SCI-FI veci.. nič mi to nehovorí... a neboj, nezvykam, si, že by niekto za mna niečo robil...
@blackrisq Podľa mňa je to pomerne dobre napísané. Čítala som knihy, ktoré museli schváliť, vydať, predať a boli na totálnu riť. Aj keď to čo napísal je skôr vhodné na film.
@blackrisq nebudem nič musieť vysvetľovať... učitelka si to ani čítať nebude.. nebude za to známka ani nič.. chcela len, aby sme niečo na hodine robili a poslali jej to... a ja som sa radšej na tej hodine učila slovenčinu, pretože sme písali výstupný test... Preto som napísala toto fórum..
@blackrisq ale mna to neurazilo tu na birdzi sa komentuju a vysvetluju len uražky?... nemam v povahe sa uražať, praveže mi je smiešne, ked ma niekto sa snaži uražať... a mne to nič nerobi iba srandu pokračuj..
@blackrisq nechápem čo sa tu do všetkých ondíš keď sám si k fóru ničím neprispel.
Si myslíš že za to, že si nejaký editor sa do neho môžeš navážať? To čo študuješ ešte neznamená že máš vkus, a nejaký editor musel schváliť aj také sračky ako 50 shades of grey, čo má štylistiku a slovnú zásobu tak na úrovni 8 ročného žiaka základnej školy, takže o spôsobilosti niektorých editorov radšej pomlčíme.
a za seba hovorím, že to čo napísal @matwejo je na taký "výgrc na pár riadkov" uplne super, a možno aj lepšie než niektoré sci-fi romány čo som čítala, a to ich naozaj nebolo málo.
Nechápem to. Celý týždeň sa správal úplne normálne, myslel som si že jeho nespavosť je len reakciou kryo spánku, alebo akéhosi nezvyku. Všetko nasvedčovalo tomu, že sa spamätáva z prvotného šoku, že sa potrebuje zbaviť všetkých hadičiek a pripraviť svoje telo na normálnu látkovú premenu. Ani v tom najhoršom zlom sne by mi nenapadlo, že symptómy sú príznakom niečoho väčšieho. Už ničomu nerozumiem, všetko je akési podozrivé a vzdialené, akoby som k tej lodi nepatril. Akoby som hostil niekoho iného, kto ma pomaly ale isto pripravuje o posledné fragmenty zdravého úsudku. A tá vec. Tá čudesná vec, ktorá z neho vyšla. Čo sa tu deje? Loď zastavila len raz. Povrchné štíty boli aktivované, nič nemohlo preniknúť a infikovať priestory. Nastavil som tablety na 30 sekúnd, sakra. A tie hadice... tie priesvitné hadice boli pripojené na ústredný motor. Zapojil som ich dobre, jasne si pamätám ako ich Riley kontroloval. Obalil ich plombou, ale ako sa tu dostali tie mravce? Dá sa vôbec uvažovať, žeby existoval tvor, ktorý by bol schopný prehrýznúť sa cez saturnovú oceľ, pričom by sa nespálil na elektromagnetickom poli? Vylúčené... - navyše, nezistilo sa žiadne poškodenie. Ale ako to vysvetľuje Marxovú smrť? A toho jaštera, ktorý len tak vyliezol z jeho očnej buľvy? Boli tu mravce skôr, alebo sa prehrýzli do jeho kryo komory a parazitovali Marxa? Podobný prípad som ešte nevidel, ba ani o tom nepočul, čo ma znepokojuje ešte viac. Tie mravce neustále získavajú na hmote a ja nemám žiadne inštrukcie na ich kompletnú likvidáciu. Sú odolné voči ohňu a akýchkoľvek technických vymožeností, ktoré na tejto lodi sú. Rozmnožujú sa rýchlo, zaplnili už celú zdravotnú komoru po tom, ako sme Marxa izolovali a naďalej prehryzávajú oceľ. Musia byť ešte niekde, ale kde? Mám čakať, na ich postupné vyliezanie a ničenie lode, zatiaľ čo tu budem len tak nevinne sedieť? Koľko obetí sa ešte podpíše pod tieto zvláštne stvorenia? A ako to súvisí s jašterom? Je to ich akýsi zrýchlený evolučný vývin, ktorý nebol zatiaľ v nijakej príručke objavený a spomenutý? A tá Petriho miska s umelými semenami pôvodne pripravenými na výsadbu smrekov v oxygénovej miestnosti - prečo sa ku nej ani nepriblížili? Miska pomaly mizne, ale semiačka ostávajú nepoškodené. Myslím si, že nejaká látka obsiahnutá v rastlinných semiačkach môže byť riešením momentálnych problémov a napokon, ako zistiť, že majú rovnaký vplyv aj na jaštery? Potrebujem zistiť ako na látky v daných semenách budú reagovať aj po tom, ako im ich vpichnem do obehového systému. A vlastne, majú vôbec nejaký obehový systém? Tieto všetky otázky sa na mňa valia ako sutiny tej najväčšej beznádeje a strachu. Tam niekde číha nebezpečenstvo a ja ho ani nedokážem eliminovať. Riley sa tacká, tvár mu zbledla a opadla ako dôsledok únavy. Nemôže spať. Len to nie! Možno je už nakazený, možno nie - možno ho kŕmi len strach a on nedokáže zaspať. Musím sa pripraviť, tam niekde za uzavretou zdravotnou miestnosťou na poličke pod tisíckami mravcov ležia smrekové semená, ktoré z neobjasnených dôvodov odpudzujú mravce. Musím ich získať, musím sa dostať cez všetky tie mravce a pripraviť možnú pesticídu na zničenie mravcov a jašterov. Ale aké mám šance?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
ked si zacnes citat predosle fora tak urcite nieco vymyslis skoda, ze ma @normane predbehlo , tiez som ti chcel robit ulohy
bol to taky flow co mi napadalo, tak sorry, ze je to taka bieda
@normane tak sa ukaz ty, hrdina
A keď už je pán slovenčinár, mohol predviesť svoj talent.
neprogramujem, lebo to neviem
ak by som mal niečo porovnateľné s tvojím textom zo seba dostať v kóde, bol by to len medzistupeň k tomu, aby som sa naučil programovať poriadne
takže ak sa neplánuješ stať spisovateľom, alebo aspoň napísať niečo kvalitné - na základe toho by sme mohli brať tento text ako cvičenie - tak nerozumiem, načo to celé bolo dobré... to, že si to dievčina vypýtala, podľa mňa nie je dostatočný argument, lebo ľudia si potom pýtajú maturity zadarmo, skúšky na výške bez vedomostí alebo za peniaze a vysokoškolský titul tu majú potom aj tí, ktorí preň takpovediac nepohli ani prstom
@lowinqa môj talent si pokojne posúď sama z tých drabble, ktoré tu mám... a mimochodom, vôbec nejde o to, či ja viem písať, ale či to viem zhodnotiť (na čo ma vlastne oprávňuje moje štúdium)... to je ako tvrdiť, že každý dobrý tréner musel byť aj dobrým hráčom, každý dobrý riaditeľ nemocnice musel byť dobrým lekárom, každý schopný vojenský veliteľ musel excelovať v streľbe a boji na blízku vzdialenosť a podobne... takže kvalitný knižný redkator nemusí byť adekvátne kvalitným spisovateľom na to, aby mohol posudzovať texty
to je samozrejme modelový prípad, nechcem slečnu uraziť, možno naozaj nevie, ako na to a v niečom inom je šikovná, každopádne nech si s tým textom naloží ako uzná za vhodné
už som to odoslala učiteľke s pár zmenami a bez chýb
tak a máme každý svoj názor, super, môžeme ukončiť debatu
nech sa páči, už tu máš aj urážku, môžeš sa na nej smiať
Tak je to pomerne pod priemerné, ale snaha bola.
Si myslíš že za to, že si nejaký editor sa do neho môžeš navážať? To čo študuješ ešte neznamená že máš vkus, a nejaký editor musel schváliť aj také sračky ako 50 shades of grey, čo má štylistiku a slovnú zásobu tak na úrovni 8 ročného žiaka základnej školy, takže o spôsobilosti niektorých editorov radšej pomlčíme.
a za seba hovorím, že to čo napísal @matwejo je na taký "výgrc na pár riadkov" uplne super, a možno aj lepšie než niektoré sci-fi romány čo som čítala, a to ich naozaj nebolo málo.
som sa rozpísal moje prvé scifi!!
tak a máme každý svoj názor, super, môžeme ukončiť debatu