podľa toho, na aké scio testy ideš. ja sa chystám do BA na OSP a ZSV... na OSP (obecní studijní předpoklady) som sa pripravoval od novembra - chodil som na kurzy každý týždeň. teraz si čítam cvičebnicu na ZSV (základy spoločenských vied) - je tam všetko komplexne popísané, čo na tie testy potrebujem vedieť.
@mato6666663 Tiež sa chystám na OSP a ZSV, ale ešte som sa nezačala učiť. Učebnice mám v elektronickej podobe ale vôbec netuším, kde je sever. Je to dosť ťažké.
čo sa týka OSP - na to sa nedá pripraviť, musí ti to dobre páliť. začni riešením testov s tým, že si vymedzíš presný časový limit na každý jeden. napríklad si sprav každý deň jeden OSP test. neskôr zistíš, ktoré časti ti idú najlepšie a ktoré nie. tie, čo ti idú najlepšie spravíš ako prvé. musíš si v riešení tých príkladov spraviť nejaký systém, ktorého sa budeš držať. nejde o to, aby si to spravila na 100%
k ZSV - to sa musíš len naučiť. ja som si objednal od nich cvičebnicu, kde je to všetko zhrnuté. je tam 7 oddielov. kniha má asi 200 strán a má v sebe veľa kapitol, kde po každej jednej nasleduje krátky kontrolný test.
Mám cvičebnice na OSP aj ZSV, prelistovala som ich a viac sa asi bojím toho OSP, ja s mojou logikou... Mám aj testové knihy, len môj problém je, že si na to neviem nájsť čas
@proudginger ako kolega pise, Osp prosto bud das alebo nedas. tam sa nenucis na to. teda samozrejem je fajn porobit nejake testy na zoznamenie sa ale dalej...
co je v podstate pozitivne pretoze ak to moc nevies ovplyvnit tak sa s tym nemas naco stresovat....
no a ZSV, ano, je tam toho vela, ale stale su to pomerne jednoduche faktograficke udaje... take TSP a Kulturna cast, oto uz je seriozny hardcore podla mna....
hlavne so zsv je ten problem, ze dost dbaju na ceske pravo a cesky politicky syste, alwe zas, je dost podobny nasmu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
k ZSV - to sa musíš len naučiť. ja som si objednal od nich cvičebnicu, kde je to všetko zhrnuté. je tam 7 oddielov. kniha má asi 200 strán a má v sebe veľa kapitol, kde po každej jednej nasleduje krátky kontrolný test.
co je v podstate pozitivne pretoze ak to moc nevies ovplyvnit tak sa s tym nemas naco stresovat....
no a ZSV, ano, je tam toho vela, ale stale su to pomerne jednoduche faktograficke udaje... take TSP a Kulturna cast, oto uz je seriozny hardcore podla mna....
hlavne so zsv je ten problem, ze dost dbaju na ceske pravo a cesky politicky syste, alwe zas, je dost podobny nasmu...
mozno sa stretneme na nejakej party