Ahojte. Poznáte túto stránku » www.scio.sk/... hlavne vysokoškoláci, alebo niekto kto sa o to zaujímal.
Prepáčte ak táto tema tu už bola. Tento rok končím SŠ a zaujala ma ponuka, že urobím test, podľa výberu a je tu možnosť zobrať bez prijímačiek na VŠ
veď to máš podľa školy, na ktorú chceš ísť.
nájdi si školu, ktorá ťa zaujíma a podmienky prijatia. hlavne v čechách to majú tak, že potrebuješ napísať určité SCIO testy neviem ako dobre a vtedy ťa prijmú, nie je to ale bez prijímačiek, lebo tie testy sú v podstate prijímacie skúšky.
každá škola-fakulta-odbor požaduje iné testy, väčšinou sú to všeobecné študijné predpoklady+niečo z toho odboru, o ktorý sa zaujímaš.
dobré na tých testoch je, že ich môžeš opakovať koľkokrát chceš (ak sa zmestíš do toho termínu ovšem) a posiela sa na školu tvoj najlepší výsledok, zatiaľčo normálne prijímačky sú len raz :ehm:
Noooo ja by som odporucal, ja som robil SCIO z MAT a dostal som sa tak na Masarykovu Univerzitu na Fakultu Informatiky cize... odporucam omnoho skorej mas stresy dole zo seba a maturita je potom uz len taka pohodka
Ten scio test je riadny ojeb na studentoch, lebo kto ma na to prachy, opakuje do zblbnutia a navyše ešte má aj minuloročné testy. Kto na to nemá, zacáluje aj tak asi 500kč za test. Ďalšia vec, škola si vypýta poplatok za výberové konanie, ktoré nakoniec urobí externá firma a ešte aj tej mám znovu platiť poplatok? Wtf!?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
nájdi si školu, ktorá ťa zaujíma a podmienky prijatia. hlavne v čechách to majú tak, že potrebuješ napísať určité SCIO testy neviem ako dobre a vtedy ťa prijmú, nie je to ale bez prijímačiek, lebo tie testy sú v podstate prijímacie skúšky.
každá škola-fakulta-odbor požaduje iné testy, väčšinou sú to všeobecné študijné predpoklady+niečo z toho odboru, o ktorý sa zaujímaš.
dobré na tých testoch je, že ich môžeš opakovať koľkokrát chceš (ak sa zmestíš do toho termínu ovšem) a posiela sa na školu tvoj najlepší výsledok, zatiaľčo normálne prijímačky sú len raz :ehm: