podla mna je to uubohe...nikdy by som sa nerezala koli niekomu..aj ked by ma poriadne zranil....lebo taky clowek nestoji za to aby som si koli nemu skodila na zdravi....
nevedela som, preco to niekto robi, ale potom som citala, ze ked sa velmi zranite, telo vylucuje nejake latky, po ktorych vam je dobre...cize je to ako droga. liecit to treba ako kazdu zavislost. pripustam, ze by ma zaujimalo, aky je to pocit, ale neplanujem to skusat, nemam na to guraz.
ale take veci ako rezat sa aby som mala "kúlovú" jazvu nepovazujem za sebaposkodzovanie
ak sa pod sebaposkodzovanie rataju aj urazy z trenigu bojoveho umenia - tak ano, sabaposkodzujem sa
ale ne, teraz vazne. poznam taku osobu a robim jej anjela strazneho. chodi psychiatrovi, ale ten sa zmoze len na to, aby ju nakrmil liekmi. je len otazkou casu, kedy sa premeni na uplnu ludsku trosku, teraz sa nachadza v stave 3 sekundy pred tym... no uvidim, co este ta blazniva osoba porobi. snad sa nezabije.
keď som bola toto leto v Prahe, rovno pri Karlovom moste som videla chlapca, ktorý si pokojne pobehoval v krátkom tričku, aj keď mal celé predlaktia zjazvené od žiletky, čo sa dalo veľmi ľahko rozoznať.
a poviem ti, to bol hrozný pohľad, nikdy by ma na to nik nenahovoril.
a som ešte k tomu dosť citlivá na bolesť, takže môžem s úplnou istotou povedať, že nikdy.
už len teraz si predstavujem zopár ľudí ktorí sa "samotrýznia"..ja mám na to taký názor,že radšej ublížim tomu dotyčnému ako sebe samému..načo si mam ublizovat ked on mi sposobuje bolesť?
Ja mám skúsenosti so sebapoškodzovaním...Každé ráno a večer,keď si pichám inzulín a meriam si cukor ale že by mi to robilo dobre sa nedá povedať
Ale vo svojom okolí som sa s tým stretol len párkrát-keď ešte na základke si spolužiak hasil cigarety na ruke (jebo...) a potom prednedávnom,keď mi iný spolužiak povedal,že to doma chcel skúsiť...
SEbapoškodzovanie...Kedysi ešte pred emo vlnou som tto robila dosť často...Potom dlho nič a posledný pol rok iba občas aj to málokedy...Už mesiac sa snažím myslieť pozitívne
Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov (ak by niekto mal záujem sa zúčastniť, ale nechcel by osobné stretnutie, či rozhovor cez videohovor/hovor, je možná aj emailová komunikácia). Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: vyskumdsh2017@gmail.com. Ďakujem vopred.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
ale take veci ako rezat sa aby som mala "kúlovú" jazvu nepovazujem za sebaposkodzovanie
ale ne, teraz vazne. poznam taku osobu a robim jej anjela strazneho. chodi psychiatrovi, ale ten sa zmoze len na to, aby ju nakrmil liekmi. je len otazkou casu, kedy sa premeni na uplnu ludsku trosku, teraz sa nachadza v stave 3 sekundy pred tym... no uvidim, co este ta blazniva osoba porobi. snad sa nezabije.
načo?
a poviem ti, to bol hrozný pohľad, nikdy by ma na to nik nenahovoril.
a som ešte k tomu dosť citlivá na bolesť, takže môžem s úplnou istotou povedať, že nikdy.
Ale vo svojom okolí som sa s tým stretol len párkrát-keď ešte na základke si spolužiak hasil cigarety na ruke (jebo...) a potom prednedávnom,keď mi iný spolužiak povedal,že to doma chcel skúsiť...