Decká moje drahé, hlavne vy, tretiaci a septimáni na nejakom gymply, čo máte seminár z dejepisu! Chcem sa opýtať, ktoré učivo, resp. obdobie momentálne na SED preberáte... Mám pocit, že sme nenormálne pozadu, na našom gymply učí len jedna profesorka semin
@3@antja Tak to presne neviem. Spravili sme si periodizáciu dejín antického Grécka a po archaickom období údajne nasledovala klasické a helenistické. Lenže to sme už nedobrali a začali sme sa baviť o Ríme. Teda lepšie povedané, napísali sme si z toho písomku, bez nejakého vysvetlovania či vôbec upozornenia... Tak ja neviem. A nemáš pocit, že ste pozadu? Veď je polrok preč a čo všetko to ostatné?
@6@lucates Nič, vôbec nič mi v tom nebráni a preto sa ho doma aj samostatne učím. Vieš, len ten seminár je na to, aby mi pri príprave na maturity pomohol, nemá to byť len zbytočné zabíjanie času.
áno, nasledovalo klasické a po ňom helenistické. Klasické je charakterizované najväčším územným rozsahom Grécka, rozkvet kultúry, filozofie...jednoducho najväčšia sláva Grécka. Helenistické to už je keď bolo Grécko pod vplyvom Alexandra Macedónskeho - grécka kultúra preberá prvky Rímske a orientálne.
@8@desiree - ale prosim ta, robis z tej maturity prilis velku vedu...tiez som maturoval z dejepisu z urovne A, tiez som mal seminar, tiez sme na nom nic dokopy nerobili, nemusel som sa ani nejak extra ucit na maturitu a maturita bola v pohode...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
co myslis pod klasickym?
No a tak.